پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
خودکشی به عنوان یک آسیب اجتماعی در ۲۳ کشور جرم محسوب می شود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حمید پیروی در نشست برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی بر آگاهی‌بخشی و افزایش سطح سواد جامعه درباره این پدیده شوم تاکید کرد و گفت: آمار خودکشی در ایالات متحده آمریکا بیش از متوسط جهانی و برابر ۱۴.۴ نفر در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است و با وجود آمار اندک خودکشی در ایران "کمتر از میانگین جهانی" دانشگاه علوم پزشکی ایران همواره می‌کوشد شیب این آمار را کاهش دهد که برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی نمونه بارزی از این اقدامات است.

رئیس مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران خودکشی را در ۲۳ کشور جرم دانست و در ادامه بر ضرورت اجرای کامل سند ملی خودکشی ابلاغ‌شده در سال ۱۴۰۰ تأکید کرد.

آمار خودکشی در ایران کمتر از میانگین جهانی است

در ادامه عبدالرضا پازوکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران از پایین‌تر بودن آمار خودکشی در ایران نسبت به میانگین جهانی خبر داد و گفت: شمار خودکشی در ایران کمتر از میانگین جهانی و ۶.۸ مورد در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است، با وجود سیاه‌نمایی رسانه‌های معاند شمار خودکشی در ایران کمتر از متوسط جهانی است، براساس آمارهای جهانی، میانگین خودکشی در دنیا ۱۱ نفر در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و در ایران ۶.۸ نفر در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است. با این وجود، در کشور مسلمان حتی یک مورد خودکشی هم گناه است.

وی تصریح کرد: براساس توصیه‌های الهی و دین مبین اسلام بحث نجات انسان و پیشگیری از خودکشی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی با وظیفه حفظ و ارتقاء بهداشت و درمان در کشور یک تکلیف است.

ضرورت حفظ تقسیم کار برای پیشگیری از خودکشی در کشور

همچنین حمید یعقوبی رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی نیز در این نشست با اشاره به مقایسه آمار جدید خودکشی در ایران نسبت به سال‌های گذشته در ادامه بر ضرورت تقویت پیشگیری از خودکشی تاکید کرد و گفت: بر این اساس باید برای کاهش پدیده خودکشی در کشور تقسیم کار ملی انجام شود، باید نهادهای فرهنگی از جمله صدا و سیما، حوزه علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی در این عرصه وارد عمل شوند.

۳۰ نهاد، در کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور مسئولیت دارند

در ادامه غلام‌عباس ترکی معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور با تشریح سیاست‌های دادستانی کل کشور گفت: دستگاه قضایی براساس قانون اساسی وظیفه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در کنار مسئولیت رسیدگی به جرائم را بر عهده دارد، با این وجود پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی یک اقدام بین‌بخشی است، و بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در اختیار قوه قضائیه نیست.

وی افزود: در قانون برنامه ششم توسعه بر پیشگیری از پنج آسیب اجتماعی حاشیه‌نشینی، اعتیاد و بیکاری تاکید شده تا آمار این آسیب‌ها به ۲۵ درصد کاهش یابد، بر این اساس مولفه‌های اقتصادی و معیشتی در کاهش آسیب‌های اجتماعی تأثیر بسزایی دارد و به‌نوعی ۳۰ نهاد در این زمینه مسئولند، با وجود شمار اندک پدیده خودکشی در ایران نسبت به میانگین جهانی، اما در مقایسه با آمار سال‌های گذشته باید اقدامات پیشگیرانه‌تری لحاظ شود، که بر این اساس ارزیابی و به‌روزرسانی سند ملی خودکشی پیشنهاد می‌شود.

معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور آمارهای مرتبط با حوزه خودکشی در کشور را براساس سن جمعیتی و میزان مداخلات فوری تشریح کرد.

خودکشی در ایران بدون تعقیب کیفری

محمدحسین صادقی مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور نیز با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی با استفاده از ظرفیت دستگاه‌ها و انجمن‌های علمی در ادامه مداخله در حوزه آسیب‌های اجتماعی را از وظایف و دغدغه‌های جدی مقام معظم رهبری برشمرد و گفت: بر این اساس این موضوع برای همه یک تکلیف است.

وی جایگاه ایران در زمینه آمار پدیده خودکشی را مطلوب اما نه ایده‌آل دانست و در ادامه بر ضرورت تلاش بیشتر در این حوزه تأکید کرد و گفت: براساس آموزه‌های دینی و قرآنی حتی یک خودکشی در کشور نباید رخ دهد. با این وجود جرم خودکشی در ایران تعقیب کیفری ندارد و این در حالی است که در برخی کشورها چنین نیست.

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور در پایان با اشاره به رویکرد قوانین جزائی در تعریف حبس با درجات متعدد برای افرادی که ارتکاب خودکشی را ترغیب می‌کنند گفت: بازتاب‌های رسانه‌ای در افزایش خودکشی تأثیر بسزایی دارد. ایرنا

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/b07D