پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
نقدینگی یکی از مهم‌ترین موضوعات حوزه تجهیزات پزشکی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سید حیدر محمدی در نشست خبری بیست و پنجمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی ایران هلث گفت: این نمایشگاه رویدادی برای گردهمایی جمع بزرگی از تولیدکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی و محیطی برای رقابت و عرضه محصولات ایرانی به مراکز فعال ارائه‌دهنده خدمات سلامت است، در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی شرایط رو به ‌رشد است و در چند سال اخیر محصولات جدیدی در حوزه دارو، طب سنتی و تجهیزات ملزومات پزشکی تولید کرده‌ایم.

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به وجود ۱۷۰۰ شرکت در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی ادامه داد: ۴۰۰ شرکت از این تعداد، دانش‌بنیان هستند و در حوزه تجهیزات و ملزومات فعالیت می‌کنند هرچند کوچک بودن این شرکت‌ها ضعف‌ محسوب می‌شوند اما با ادغام با یکدیگر می‌توانند توانمندتر شوند. البته معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی در این حوزه به فعالان کمک کرده‌اند.

وی افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان توان تبدیل ایده به محصول را دارند گفت: باید به شرکت‌های دانش‌بنیان کمک شود تا بتوانند ایده‌های خود را به محصول تبدیل کنند، بخش زیادی از نیازهای ما همین ایده‌هایی است که بعضاً به محصول تبدیل نمی‌شوند درحالی‌که با ادغام صنعت و پژوهش می‌توانیم محصولات موردنیاز کشور را تامین کنیم، در ایام کرونا برای تامین ونتیلاتور با سختی‌های بسیاری مواجه بودیم اما در حال حاضر به یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان ونتیلاتور حتی به اروپا تبدیل شده‌ایم.

محمدی تصریح کرد: تولید سی‌تی‌اسکن، اکسیژن‌ساز و محصولات دیگر و صادرات آن به کشورهای مختلف و ورود بعضی از شرکت‌ها به حوزه تولید دستگاه ام‌آرآی از دستاوردهای حوزه تجهیزات پزشکی است، نقدینگی یکی از مهم‌ترین موضوعات این حوزه است که باهمت سازمان برنامه بودجه در روزهای اخیر مقرر شد اعتبارات مناسبی به تامین اجتماعی داده شود تا بتواند بدهی خود را به مراکز درمانی پرداخت کند.

رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در حال حاضر مطالبات شرکت‌های حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی تامین نقدینگی است، شرکت‌های بزرگ با صادرات خوبی که دارند می‌توانند نیاز خود را در حوزه نقدینگی تامین کنند بر همین اساس تلاش می‌کنیم که تولیدکنندگان بیشتری به حوزه صادرات ورود کنند، همچنین در حاشیه نمایشگاه جلساتی برای توسعه صادرات با شرکت‌ها خواهیم داشت.

وی افزود: در کنار جهش تولید در حوزه تجهیزات پزشکی موضوع صادرات نیز باید توسعه پیدا کند. امروز از افتخارات ما تجهیز بیمارستان‌های تازه تاسیس با تجهیزات تولید داخل است. خوشبختانه روند تولید در حوزه تجهیزات پزشکی رو به‌ رشد است و امیدواریم که در سالیان آتی بتوانیم در حوزه تجهیزات پزشکی به خودکفایی برسیم و معتقدیم یکی از ابزارهای مهم برای رسیدن به این هدف توسعه صادرات است.

محمدی ادامه داد: از جمله اقدامات صورت‌گرفته در حوزه تجهیزات پزشکی اعطای سیاست‌های بلندمدت به شرکت‌ها تخصیص ارز موردنیاز شرکت‌ها با کمک بانک مرکزی و پیگیری سازمان غذا و دارو و تلاش این سازمان برای تامین نقدینگی و با کمک بانک مرکزی برای اخذ تسهیلات ریالی بوده است.

رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص حذف ارز ترجیحی حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی خاطرنشان کرد: تصمیم این موضوع باید توسط ستاد تنظیم بازار صورت گیرد اما مبنای پرداختی مردم مانند حوزه دارو حتی در صورت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تغییری نخواهد کرد.

رونمایی از ۱۵ محصول جدید دانش‌بنیان در نمایشگاه ایران هلث

در ادامه اسحاق عامری معاون فنی اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: نمایشگاه ایران هلث برای متولیان، قانونگذاران، سرمایه‌گذاران و مصرف‌کنندگان جلوه‌گاه قدرت حوزه سلامت برای دنیاست، در روز افتتاحیه نمایشگاه "شنبه ۲۹ اردیبهشت ماه" از بیش از ۱۵ محصول دانش بنیان و فناور که برای اولین بار در کشور تولید شده‌اند، رونمایی می‌شود، در برنامه داریم که حداقل ماهانه پنج محصول جدید در استان‌ها رونمایی شود و ماهانه حداقل یک کارخانه نیز در حوزه تجهیزات پزشکی در کشور اضافه شود.

وی با بیان اینکه سال گذشته در نمایشگاه از آمارنامه و کتابچه اولویت‌های تولید داخل رونمایی شد افزود: مجموعه وزارت بهداشت بحث رگولاتوری قانونگذاری و صدور مجوز را در محصولات سلامت و از جمله تجهیزات پزشکی انجام می‌دهد. در این راستا ارزیابی بالینی تجهیزات در معاون درمان صورت می‌گیرد و نهایتا هم صدور مجوز با اداره کل تجهیزات پزشکی است و ما از توان کارشناسی تمام نهادها استفاده می‌کنیم.

معاون فنی اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو در خصوص برون‌سپاری موارد و تفویض اختیار گفت: حتما تفویض اختیار به دانشگاه‌هایی که ظرفیت آن را دارند صورت می‌گیرد اما قبل از آن حتما ظرفیت دانشگاه و مسیر مربوطه را ارزیابی می‌کنیم.

عامری در خصوص زمان مورد لزوم برای صدور مجوز گفت: عمده مسیر تولیدکنندگان در آزمایشگاه‌ها می‌گذرد و لازم است که پارک علم و فناوری در این زمینه به کمک تولید بیاید. در مجموع صدور مجوز در اداره کل تجهیزات پزشکی چندان به طول نمی‌انجامد.

وی در خصوص آمار صادرات تجهیزات پزشکی و ارز آوری آن برای کشور افزود: میانگین صادرات طی سال‌های گذشته حدود ۲۴ تا ۳۰ میلیون دلار بوده است. یکی از مسایل اثرگذار در صادرات، نیاز بازار است و با توجه به نیاز کشور بسیاری از شرکت‌ها ترجیح‌شان آن است که فروش داخلی داشته باشند. در مجموع در سال‌های گذشته هر کاری که برای افزایش صادرات بوده انجام داده‌ایم و لازم است برای بازاریابی و افزایش میزان صادرات تلاش بیشتری شود.

معاون فنی اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: تعداد شرکت‌های تولیدکننده هر ساله زیاد می‌شود و بر همین اساس هم سالانه از میزان ارز تخصیصی به واردات کاسته می‌شود. در حال حاضر نیز بیش از ۷۰ درصد حجمی نیاز بازار در داخل کشور تولید می‌شود، ارزش بازار تجهیزات پزشکی کشور نیز حدود ۳ میلیارد دلار است.

حضور ۷۰۲ شرکت در بیست و پنجمین دوره نمایشگاه ایران هلث

مهدی صفاری‌نیا رئیس شورای سیاستگذاری ایران هلث و رئیس پارک فناوری پردیس نیز با اشاره به ماموریت‌های این پارک فناوری گفت: در سال‌های اخیر ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان بسیار بالا رفته است و هر چه این شرکت‌ها در عرصه بین‌المللی تقویت شوند مورد نیاز و ضرورت کشور است. یکی از ظرفیت‌های این موضوع بحث فعالیت نمایشگاه‌ها و رویدادهاست و در همین راستا هم نمایشگاه ایران هلث مورد مذاکره قرار گرفت.

وی با اشاره به اهداف نمایشگاه ایران هلث ادامه داد: به جهت آنکه نمایشگاه ایران هلث به نمایشگاه واقعی حوزه سلامت کشور تبدیل شود باید حضور حداکثری شرکت‌ها را داشته باشیم. حضور حداکثری شرکت‌های خارجی و همچنین بازدیدکنندگان خارجی با هدف صادرات محصولات کشورمان از دیگر اهداف برگزاری نمایشگاه ایران هلث است.

رئیس شورای سیاستگذاری ایران هلث و رئیس پارک فناوری پردیس بر لزوم تقویت تعاملات بین بخش خصوصی و دولت تاکید کرد و گفت: نگاه به فناوری‌های حوزه سلامت، رفع دغدغه‌های کسب و کار و نگاه به نیازهای حوزه سلامت و ...از جمله مباحثی است که همه ساله در برگزاری نمایشگاه ایران هلث مد نظر قرار می‌گیرد، بزرگ شدن نمایشگاه نسبت به سنوات قبل، ابعاد ملی و بین‌المللی آن و همچنین حضور بیشتر شرکت‌های دانش بنیان و مباحث مرتبط با تبادل فناوری از جمله دیگر مباحثی است که در بیست و پنجمین دوره نمایشگاه تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی ۱۴۰۳ مورد توجه قرار گرفته است.

همچنین امین‌رضا خالقیان دبیر بیست و پنجمن دوره نمایشگاه ایران هلث گفت: در این دوره از نمایشگاه ۷۰۲ شرکت حضور دارند که از رشد ۶۲ درصدی نسبت به سال قبل برخوردار است. همچنین حضور شرکت‌های خارجی در این دوره از نمایشگاه بسیار چشمگیر است و نمایندگانی از ۱۴ کشور دنیا حضور خواهند داشت، تقریبا از همه گروه‌های کالایی تجهیزات پزشکی در این دوره از نمایشگاه ایران هلث حضور دارند، سه پارک فناوری و بیش از ۵۰ شرکت دانش بنیان در پاویون‌ها و ۹۱ شرکت دانش بنیان نیز به صورت مستقیم در نمایشگاه شرکت دارند. همچنین ۲۵ استارت آپ در حوزه سلامت حضور دارند و دستاوردهای خود را عرضه خواهند کرد.

وی در پایان افزود: سه نهاد دولتی شامل اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، معاونت علمی و فناوری و وزارت صمت در طول ۴ روز برگزاری نمایشگاه ایران هلث میز خدمت دارند. همچنین بیش از ۱۰۰ مهمان خارجی از ۱۰ کشور حاضر خواهند بود، مجوز این نمایشگاه به صورت سه ساله صادره شده و پیش ثبت نام اولیه دوره آینده را در همین نمایشگاه خواهیم داشت.

به گزارش ایسنا بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی 1403 از 29 اردیبهشت ماه و به مدت چهار روز در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/BWnw