پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
سیاستگذاران توقع دارند رزیدنت‌ها با شرایط دهه‌های ۶۰ و ۷۰ کار کنند
 به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمد رئیس‌زاده با اشاره به مشکلات دوران دستیاری پزشکی گفت: تاکنون نگاه به دستیاران پزشکی این بوده که رزیدنت یک دانشجو است و باید به او حق‌الزحمه دانشجویی پرداخت شود اما ضرورت دارد که دوران دستیاری به شغل تبدیل شود و به رزیدنت‌ها به عنوان یک کارمند نگاه شود و پرداخت حقوق به دستیاران باید طبق قانون کار و از بودجه عمومی کشور باشد. 

وی افزود: بیشترین بار ارائه خدمات در مراکز آموزشی دولتی بر دوش دستیاران پزشکی است. میانگین ساعت کاری رزیدنت‌ها 300 تا 400 ساعت در ماه است در حالی که حداقل ساعت کاری نیروی مشمول قانون کار، 180 ساعت است! بنابراین رزیدنت‌ها حداقل دو برابر یک نیروی تمام وقت، کار می‌کنند اما وقتی بحث حقوق و دستمزد می‌شود با عنوان کمک‌هزینه و حق‌الزحمه به آنها مبالغی پرداخت می‌شود.

رئیس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: عمده درآمد مراکز درمانی مربوط به کار رزیدنت‌هاست اما وقتی می‌خواهند از درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها به آنها حق‌الزحمه‌ای پرداخت کنند، هزاران منت بر سر دستیاران پزشکی گذاشته می‌شود، حقوق رزیدنت‌ها الان حدود 12 میلیون تومان است در حالی که حداقل حقوق دستیاران باید 20 تا 25 میلیون تومان باشد.

رئیس زاده در خصوص سختی‌های دوره رزیدنتی گفت: آموزش در دوره رزیدنتی با کار کردن محقق می‌شود و دستیاران پزشکی در عین ارائه خدمات درمانی به مردم، آموزش تخصصی نیز می‌بینند. ذات دوره دستیاری دشوار است زیرا پزشک باید طی 5 سال به یک پزشک متخصص تبدیل شود که سلامت بیماران را مدیریت کند بنابراین در همه جای دنیا، دوره دستیاری سخت است اما باید متناسب با این سختی و ارزش کار، مسائل رفاهی و معیشتی این پزشکان نیز در نظر گرفته شود.

وی خاطرنشان کرد: سیاستگذاران توقع دارند که رزیدنت‌ها با شرایط دهه‌های 60 و 70 کار کنند در حالی که قوانین و انتظارات از رزیدنت‌ها سخت‌تر از چند دهه گذشته شده است میزان دریافتی این نیروها کاهش یافته است و بار کاری به دلیل افزایش جمعیت و افزایش مراجعه مردم به بیمارستان‌ها، افزایش یافته است.

رئیس سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه خودکفایی در حوزه پزشکی در سال‌های گذشته به این دلیل بوده که نیروی متخصص کافی در کشور تأمین شده است گفت: گلوگاه این پیشرفت در حوزه پزشکی وجود دوره رزیدنتی است که در آن تربیت پزشکان متخصص انجام می‌شود به نسبت میزان اهمیتی که خودکفایی در حوزه پزشکی دارد مشکلات این پزشکان نیز باید رفع شود.

به گزارش تسنیم رئیس زاده در پایان با اشاره به کاهش تمایل پزشکان به تحصیل در برخی رشته‌های تخصصی گفت: در سال جاری ظرفیت تخصص بیهوشی 400 نفر بوده است اما تنها 80 نفر وارد این رشته تخصصی شدند و صندلی این 320 نفری که باید پذیرش می‌شدند خالی مانده که به سادگی قابل جبران نیست و سال‌های بعد کمبود خود را نشان خواهد داد، مسئولان باید با سرعت چندین برابری غفلت چندسال گذشته را جبران کنند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/B0Hx