در نامه ۱۳۰ نفر از متخصصین زنان و زایمان گیلان به رئیس دانشگاه علوم پزشکی این استان مطرح شد
اعتراض صریح به ایجاد مقطع PHD مامایی
جمعی از اعضای هیات علمی گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی گیلان و متخصصین زنان و زایمان شاغل در استان، در نامهای به رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، ضمن ابراز مخالفت صریح خود با اعطای مجوز دوره phd مامایی، درخصوص عواقب و تبعات چنین برنامههایی بدون هماهنگی و آینده نگری هشدار دادند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، متن این نامه به شرح ذیل است:
جناب آقای دکتر محمدتقی آشوبی ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی گیلان
✅ باسلام و احترام بدینوسیله به استحضار میرساند که علیرغم مخالفت صریح گروه زنان دانشگاه با راه اندازی phd رشته مامایی، متاسفانه اقداماتی در جهت بازدید وزارتی انجام شده است.
باتوجه به دلایلی که در جلسه معاونت آموزشی دانشگاه توسط مسئولین گروه زنان به تفصیل شرح داده شده،این امر منجر به اختلال و اغتشاش در امر آموزش دانشجویان و رزیدنتهای زنان شده که نتیجه نهایی آن آسیب به سلامت زنان و خانو ادهها میباشد.
با توجه به اینکه کوریکولوم آموزشی این مقطع تفاوت چندانی با مقطع کارشناسی ارشد این رشته بالینی ندارد و اصولاً حیطه اختیارات و شرح وظایف ماما در مقوله بارداری مشخص و محدود است، لذا این پرسش که فارغ التحصیلان این دکتری قرار است چه کاری فراتر انجام دهند، نیاز به بررسی و بازبینی دقیق دارد.
این امر واضح و بدیهی است که اجازه کار بالینی تخصصی در تمامی حیطههای تخصصی از جمله مامایی باید برای کسانی صادر شود که دانش پایه رشته پزشکی عمومی را داشته باشند. مداخلات بالینی در موارد فقدان دانش پایه علوم پزشکی منجر به تبعات و عواقب ناگوار برای بیمار خواهد شد و برای متخصصین زنانی که به ناچار مسئولیت این بیماران کمپلیکه را به عهده میگیرند درگیری ها و مشکلات قانونی زیادی ایجاد خواهد کرد.
بنا به دلایل فوق الذکر از آنجا که طبق کوریکولوم آموزشی پیشنهادی این رشته، متخصص زنان مدیر مسئول این رشته میباشد بدینوسیله ما اعضای هیات علمی گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی گیلان و متخصصین زنان و زایمان شاغل در استان، مخالفت صریح خود را با اعطای مجوز دوره phd مامایی اعلام میداریم و در خصوص عواقب و تبعات ناگوار چنین برنامههایی بدون هماهنگی و آیندهنگری هشدار میدهیم
انتظار ما از آن مقام محترم که باور داریم سلامت مادران از اولویت برنامههای کاری حضرتعالی است، ارج نهادن به نظرات دلسوزانه و دانش محور گروه متخصصین زنان وزایمان این دانشگاه است. گروهی که با کمترین حاشیه در شرایط سخت و با امکانات محدود بیمارستان تک تخصصی و نیز شهرستانها در جای جای استان بیشترین همکاری را با دانشگاه داشته و خدمترسانی به مردم و خانواده ها در اولویت اهداف این گروه بوده است.
لذا مجدانه و مصرانه درخواست داریم برنامه بازدید وزارتی منتفی شده و برنامه تاسیس این phd طبق توافقات اولیه به phd بهداشت باروری محدود گردد. از لطف و عنایت جنابعالی سپاسگزاریم.
🔴 همچنین روزگذشته (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳)، دکتر سودابه کاظمی، پریناتولوژیست، دانشیار دانشگاه و دبیر کمیته مرگ و میر مادری دانشگاه و دکتر بهناز شرفالدین، رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان شاخه استان گیلان ضمن تاکید بر مواضع اکثریت متخصصین زنان استان گیلان، خواستار آن شدند که هرگونه تصمیم گیری درباره رشته مزبور، به بعد از جلسات هم اندیشی با گروه متخصصین زنان و زایمان استان گیلان (نمایندگانی از گروه هیات علمی و اساتید پیشکسوت غیر هیات علمی و انجمن متخصصین زنان گیلان) موکول گردد. ✅ به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، متن این نامه بدین شرح است:
استاد گرامی جناب آقای دکتر آشوبی ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی گیلان
✅ باسلام واحترام به استحضار میرساند بحث گسترش رشته دکترای مامایی بعلت ایجاد اغتشاش در آموزش و درمان و نیز تبعات ناگواری که در آینده سلامت مادران این جامعه دارد، مورد مخالفت اساتید صاحب نام رشته زنان و زایمان بوده و نیاز به جلسات کارشناسی موضوعی جهت تغییر و اصلاحات لازم دارد.
✅ به پیوست، نامه مخالفت نزدیک به ۷۰ درصد اعضای هیات علمی گروه زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان و نزدیک به ۹۵ متخصصین زنان و زایمان شاغل در این استان که بسیاری از انها از چهرههای پیشکسوت و صاحب دانش و تجارب بالا در این رشته میباشند حضور شما ارسال میشود.
✅ مستدعی است هرگونه جلسه به منظور بررسی در مورد رشته مزبور به بعد از جلسات هم اندیشی با گروه متخصصین زنان و زایمان استان گیلان (نمایندگانی از گروه هیات علمی و اساتید پیشکسوت غیر هیات علمی و انجمن متخصصین زنان گیلان) موکول گردد.
✅ باتوجه به سابقه فعالیتهای حضرتعالی که تاکنون مبتنی بر احترام به عقاید و نظرات گروهها بوده، انتظار میرود با مدیریت مدبرانهتان، به درخواست جامعه فرهیخته متخصصین زنان و زایمان استان که تاکنون بیشترین همکاری را با دانشگاه داشته و بار و زحمات بیماران و مادران نیازمند در کل استان را با نهایت شایستگی و تواضع و با کمترین حاشیه بردوش کشیدهاند، ارج و ارزش گذاشته و از تصمیماتی که برخلاف خواست همه ما ممکن است منجر به تبعات ناگوار و آسیب در خدمترسانی به مادران گردد، پرهیز شود.
🙏 با نهایت احترام
دکتر سودابه کاظمی، پریناتولوژیست، دانشیار دانشگاه و دبیر کمیته مرگ و میر مادری دانشگاه
دکتر بهناز شرفالدین، رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان شاخه استان گیلان
1403/02/26
پیوست: 👇👇👇
تصویر نامه انجمن علمی زنان و زایمان کشور به معاون آموزشی وزارت بهداشت در مهر ماه سال گذشته که به امضاء روسای هشت انجمن علمی مرتبط با سلامت زنان رسیده است👇