پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
تامین امنیت غذایی جزو وظایف وزارت بهداشت است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حیدر محمدی در همایش روز جهانی ایمنی غذا گفت: تامین امنیت غذایی و دسترسی به غذای سالم جزو وظایف وزارت بهداشت است، برمبنای گزارش سازمان بهداشت جهانی ۶۰۰ میلیون نفر در سطح جهان به دلیل آلودگی موادغذایی بیمار می‌شوند، همچنین ۴۲۰هزار نفر نیز جان خود را از دست می‌دهند.

وی در خصوص اصلاح الگوی مصرف با در نظر گرفتن تنوع تولید و بالا بردن ارزش غذایی افزود: اصلاح الگوی مصرف با در نظر گرفتن تنوع تولید و بالا بردن ارزش مواد غذایی مانند تولید نان کامل را از سال گذشته آغاز کرده‌ایم. سازمان غذا و دارو در صورت تایید سند برنامه هفتم توسعه، در نظر دارد کانون مسئولان فنی را به منظور نظارت گسترده بر واحدهای تولیدی راه‌اندازی کند. همچنین شناسنامه‌دار شدن اراضی کشاورزی از دیگر اقدامات مد نظر سازمان غذا و دارو در صورت تایید شدن سند برنامه هفتم توسعه است.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ۴۵۰ آزمایشگاه همکار و ۶۳ آزمایشگاه دولتی در سراسر کشور مجهز به دستگاه‌های پیشرفته آزمایشگاهی هستند اظهار کرد: دستگاه‌های پیشرفته شبکه آزمایشگاهی کشور می‌توانند ۶۰۰ سم در محصولات غذایی را پایش کنند. سلامت فراورده غذایی و ماده اولیه تولید محصولات غذایی که از مبادی مجاز، وارد کشور می‌شوند، توسط آزمایشگاه‌های تحت نظارت سازمان غذا و دارو بررسی می‌شوند.

محمدی ادامه داد: وجود فلزات سنگین در برخی محصولات غذایی سبب ابتلا به انواع سرطان‌ها می‌شود، دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی، اختلالات باروری، بیماری‌های نادر که به دلیل انباشت مواد غذایی در برخی از بافت‌های بدن ایجاد می‌شود از عوارض مصرف غذاهای ناسالم هستند. متاسفانه مصرف غذاهای ناسالم سبب افزایش ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر می‌شود اما نکته مهم و اساسی این است که هزینه درمان بیماری‌های نادر که از عوارض مصرف غذاهای ناسالم هستند، زیاد است.

وی با بیان اینکه دولت موضوع افزایش ارزش و امنیت محصولات غذایی را در دستور کار خود قرار داده بود افزود: سازمان غذا و دارو با استفاده از ظرفیت محققان ایرانی توانست بر موضوع نان کامل بیشتر کار کند. فرهنگ سازی در زمینه مصرف نان کامل می‌تواند از بروز بسیاری از بیماری‌های گوارشی پیشگیری کند.

رئیس سازمان غذا و دارو با انتقاد از اظهار نظرها در خصوص مصرف نمک یددار گفت: نمک یددار،بهترین نمک برای استفاده است. اظهار نظرهایی درباره نمک‌های سنتی و رنگی مطرح می‌شود اما ارزیابی‌های انجام شده بیانگر این است که نمک‌های رنگی و نمک‌های سنتی به فلزات سنگین آلوده هستند. نمونه‌برداری‌های انجام شده از نمک‌های سنتی و رنگی نشان می‌دهد که نمک‌هایی از این دست به فلزات سنگین و مخرب آلوده هستند.

محمدی در خصوص اقدامات سازمان غذا و دارو در زمینه امنیت غذایی گفت: پایش سموم کشاورزی، تدوین سند امنیت غذایی، تقویت خدمات الکترونیک در صدور مجوزها و کسب و کارها، مشارکت در اجرای توزیع شیر مدارس، مشارکت در اجرای غنی‌سازی با ویتامین دی و ریز مغذی‌ها، غنی سازی نمک با ید، توجه به امور دانش بنیان و شناسنامه‌دار کردن اراضی کشاورزی از اقدامات انجام شده دولت سیزدهم در زمینه امنیت غذایی به حساب می‌آید.

وی در خصوص ورود مواد غذایی وارداتی به کشور نیز افزود: فراورده غذایی یا ماده اولیه تولید محصولات غذایی از مبادی مجاز وارد کشور می‌شوند و قبل از آن باید سلامت‌شان توسط آزمایشگاه‌های تحت نظارت سازمان غذا و دارو تایید شود.

به گزارش ایسنا رئیس سازمان غذا و دارو در پایان اضافه کرد: انسولین خارجی تا دو هفته دیگر وارد کشور می‌شود و میزان تامین آن به مدت چهار ماه است. در حال حاضر برند ایرانی انسولین موجود است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/zSXi