پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
برنامه‌ سازمان غذا و دارو برای «ارتقای سلامت غذا»
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، عبدالعظیم بهفر در همایش روز جهانی ایمنی غذا گفت: ایمنی غذا یک موضوع جدی برای تمام کشورها به حساب می‌آید، هنگامی که از ایمنی موادغذایی سخن به میان می‌آید منظور این است موادغذایی به مصرف‌کننده آسیب نزند.

مدیرکل اداره امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه خطرات موادغذایی به چند دسته تقسیم می‌شود اظهار کرد: این خطرات از آغاز زنجیره تولید تا زمانی که به دست مصرف‌کننده می‌رسد، امنیت غذایی را تهدید می‌کند. خطرات مواد غذایی شامل خطرات شیمیایی، خطرات فیزیکی و خطرات بیولوژیکی می‌شود و این مخاطرات در فصل گرم سال افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو به منظور ارتقای سلامت غذا برنامه‌های متعددی را در دستور کار دارد افزود: ارزیابی و پایش شاخص ایمنی سلامت غذا، تعریف شاخص‌های مرتبط با بیماری‌های غیرواگیر به عنوان بخشی از برنامه‌های سازمان غذا و دارو برای امنیت غذایی به حساب می‌آید، بررسی شاخص‌های مرتبط با بیماری‌های غیر واگیر از اقدامات وزارت بهداشت به حساب می‌آید.

بهفر گفت: حلال بودن مواد غذایی از منظر اسلام واجب است، با توجه به شرع اسلام مبنی بر حلال بودن مواد غذایی به موضوع «حلیت» ورود کرده‌ایم و اقداماتی در این زمینه انجام داده‌ایم. مباحث مرتبط با حلال و سلامت بودن غذا در دستور کار قرار گرفته و گواهی مورد نیاز صادر می‌شود. آزمایشگاهی بدین منظور راه‌اندازی شده و مواد غذایی مانند ژلاتین که از منابع غیر حلال تولید می‌شوند را در دستور کار قرار داده و مواد غذایی از این دست مورد بررسی قرار می‌گیرند.

مدیرکل اداره امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه دولت به موضوع ارزش مواد غذایی بسیار توجه کرده است، حرکت به سمت تولید غذاهای فرا سودمند و غنی‌سازی فرآورده‌های غذایی در کانون توجه قرار گرفت. کاهش مواد غذایی قندی و جایگزینی آنها با موادی مانند و شیره انگور می‌تواند سبب غنی شدن مواد غذایی شود.

وی افزود: ارزیابی کارخانه‌های تولید کننده مواد غذایی از سال ۹۲ آغاز شده، دولت روند ارزیابی کارخانه‌ها را ادامه داد. همچنین علاوه بر ارزیابی کارخانه‌ها به ارزیابی کارگاه‌های تولید مواد غذایی ورود کردیم تا اقدامی دیگر در زمینه امنیت غذایی انجام داده باشیم. ارزیابی کارگاه‌های تولید کننده مواد غذایی از اقدامات دولت به حساب می‌آید، ارزیابی انبارهای مواد غذایی به منظور بررسی زنجیره توزیع از دیگر اقدامات دولت در زمینه امنیت غذایی به حساب می‌آید. فرآورده‌های غذایی باید دارای ضوابطی در زمینه نگهداری باشند سازمان غذا و دارو ضوابط نگهداری مواد غذایی را ارتقا داده است.

بهفر در خصوص برنامه‌های عملیاتی این سازمان در حوزه امنیت غذایی گفت: ۲۵هزار و ۹۳۱ آفت‌کش مورد ارزیابی قرار گرفتند. همچنین نیترات و فلزات از دیگر پایش‌های سازمان غذا و دارو به حساب می‌آیند به نحوی که ۳۸هزار و ۸۵۷ پایش در این زمینه انجام شده است.

مدیرکل اداره امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: ۱۷۸۰ انبار نگهداری مواد غذایی را ارزیابی کرده‌ایم و ۴۴ هزار و ۹۳۹ نمونه نیز به صورت PMS پایش شده‌اند. همچنین ۲۷۳۷ مورد از نظر تراریختگی و ۲۲۸۲ مورد از نظر افزودنی‌های خوراکی ارزیابی شده‌اند.

وی در خصوص عملکرد اداره کل حوزه نظارت و ارزیابی سازمان غذا و دارو افزود: ۴۶ هزار و ۶۰۸ مجوز مصرف مواد غذایی را صادر کرده‌ایم که از این تعداد ۲ هزار و ۵۹ مورد آن خارجی است.

بهفر در خصوص مجوزهای پایش‌ شده نیز گفت: ۴۲ هزار و ۹۷۸ مجوز پایش شده به ثبت رسیده و ۲۱ هزار و ۸۶ مورد نیز برای ثبت IRC اولیه مواد غذایی وارداتی انجام شده است.

به گزارش ایسنا مدیرکل اداره امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پایان اضافه کرد: ۲۴۸ بازرسی از منابع خارجی توسط شرکت‌های همکار به ثبت رسیده است. همچنین ۳۰ سند تدوین و بازنگری شده و ۸۸ هزار و ۲۶۴ پایش پروانه ساخت توسط اداره کل حوزه نظارت و ارزیابی انجام شده است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/MKZa