هشدار WHO درباره یک نوع داروی کاهش وزن
سازمان جهانی بهداشت «WHO» در هشداری جدی نسبت به تزریق داروی تقلبی «سماگلوتاید» که به عنوان دارویی پرفروش برای کاهش وزن، درمان چاقی و دیابت نوع ۲ استفاده میشود، ابراز نگرانی کرد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، این هشدار پزشکی مربوط به سه دسته تقلبی از داروی تزریقی سماگلوتاید است. یکی از نسخههای پرفروش آن با نام تجاری «اوزمپیک» شناخته میشود و در سال ۲۰۲۳ در کشورهای برزیل، انگلیس و ایالات متحده پیدا شد.
«یوکیکو ناکاتانی» دستیار مدیر کل در سازمان جهانی بهداشت در مورد دسترسی به این نوع داروها گفت: سازمان جهانی بهداشت به متخصصان مراقبتهای بهداشتی، مقامات نظارتی و مردم توصیه می کند که از وجود این طیف تقلبی از داروها آگاه باشند.
وی در همین زمینه از ذینفعان این دارو درخواست کرد تا استفاده از هرگونه داروی مشکوک را متوقف کرده و آن را به مقامات مربوطه گزارش دهند.
تقاضای زیاد برای این داروها که با نامهای دیگر «ویگووی» و «ریبلسوس» نیز به بازار عرضه میشوند، منجر به کمبود در بازار و روند رو به رشد داروهای تقلبی شده است.
این داروها با تقلید از عملکرد هورمونی که در روده ترشح میشود و باعث تولید انسولین بیشتری توسط پانکراس میشود، خروج غذا را از معده کُند میکند. شرکت داروسازی دانمارکی «نو وو نوردیسک» این دارو را به بازار عرضه میکند.
عوارض داروهای تقلبی
سازمان جهانی بهداشت به مردم هشدار داد که داروها را از منابع تایید نشده خریداری نکنند. این سازمان همچنین استفاده از دو نسخه دیگر این دارو به نامهای «ویگووی» و «ریبلسوس» را برای درمان دیابت به دلیل هزینه بالای آنها توصیه نمیکند.
به گفته این سازمان، استفاده از نسخه جعلی داروی «اوزمپیک» می تواند منجر به «درمان بی اثر» یا خطرات جدی یا تهدیدکننده زندگی برای سلامتی بیماران شود.
آژانس دارویی اروپا «EMA» در اکتبر سال گذشته از پیدا شدن قلمهای تقلبی از پیش پر شده «اوزمپیک» در اتحادیه اروپا و انگلیس خبر داد.
به گزارش یورونیوز، برخی از بیماران پس از استفاده از نسخههای تقلبی این دارو در بیمارستان بستری شدند. افت قند خون یا «هیپوگلیسمی» و تشنج به عنوان عوارض جانبی احتمالی این نسخههای تقلبی گزارش شده بود.
هشدار شرکت داروسازی آمریکایی
شرکت داروسازی «الی لیلی» نیز در همین هفته نسبت به وجود داروهای تقلبی کاهش وزن خود هشدار داد.
این شرکت مستقر در ایالات متحده گفت علیه مراکزی که نسخههای تایید نشده یا ترکیبی «تیرزپاتید» را میفروشند، اقدام قانونی خواهد کرد. نگرانی این شرکت از افزایش محصولات تقلبی است که به همان دسته داروهای سماگلوتاید تعلق دارند.
شرکت داروسازی الیلیلی از کشف داروهای ترکیبی گفت که با نام تیرزپاتید تبلیغ میشوند و مشکلاتی را به دنبال دارند.
این شرکت هشدار داد برخی از این داروها حاوی باکتری، سطوح بالای ناخالصی، رنگهای متفاوت «صورتی به جای بیرنگ» یا ساختار شیمیایی کاملا متفاوتی نسبت به داروهای مورد تأیید سازمان غذا و دارو هستند. ایسنا
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/Td6y