ارز دولتی سالها صنعت داروسازی کشور را معتاد خودش کرده بود
رئیس اداره مواد اولیه دارویی سازمان غذا و دارو، ارز دولتی را بلای جان صنعت داروسازی کشور دانست و گفت: ارز دولتی سالها صنعت داروسازی کشور را معتاد خودش کرده بود و حذف این نوع ارز مجال برای رشد شرکتهای دانش بنیان شده است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حسین شمالی در اختتامیه ششمین نمایشگاه بین المللی مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی دارویی که در شهرآفتاب برگزار شد گفت: صنعت ماده اولیه در سه سال گذشته رشد خوبی داشته و از ۲۵ درصد سهم ریالی بازار مواد اولیه به ۳۶ درصد رسیده است، یکی از اقدامات سازمان غذا و دارو در این دوره واگذاری برخی امور بود و باعث شد معطلی در انجام کارها کاهش یابد.
رئیس اداره مواد اولیه دارویی سازمان غذا و دارو ادامه داد: تلاش میکنیم شرکتها در روند اخذ مجوزها دچار مشکل نشوند، ارز دولتی سالها صنعت داروسازی کشور را معتاد خودش کرده بود و حذف این نوع ارز مجال برای رشد شرکتهای دانش بنیان شده است، ۱۷۰ مولکول را تولید میکنیم و فهرست محدودیت واردات مواد اولیه را بعد از ۵ سال بازیابی کردیم، مهمترین بستر برای توسعه اطلاع از دادهها است و سازمان غذا و دارو برای اولین بار چنین کاری را صورت داد، سختگیریها را بر روی ثبت منابع خارجی را تشدید کرده ایم و اجازه نمیدهیم مواد دارویی بی کیفیت، بازار داخلی را تهدید کند.
میخواهیم متناسب با صحبتهای رئیس جمهور منتخب کار کنیم
در ادامه فرامرز اختراعی رئیس هیأت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی دارویی در اختتامیه فارمکس گفت: زحمات تولیدکنندگان مواد دارویی قابل تقدیر است. زیرا، امروز به سطحی از توانمندی رسیده ایم که شاهد ساخت ماشین آلات تولید مواد دارویی و بستهبندی دارویی در کشور هستیم. به طوری که خیلی از کشورها متقاضی انتقال دانش فنی ساخت این ماشین آلات و تجهیزات هستند.
وی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افزود: آرزو داریم کشوری بسیار مدرن و پیشرفته داشته باشیم و برای ما دولتهایی که بر مسند کار قرار میگیرند، فرقی ندارد. آنچه به عنوان آرمان اصلی انقلاب تلقی میشود، تولید ملی است.
رئیس هیأت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی دارویی گفت: ما ۷۰ درصد نیاز مواد اولیه دارویی را با کمتر از ۸۰ میلیون دلار ارز تولید میکنیم، در حالی که برای ۳۰ درصد واردات مواد دارویی چند برابر ارز تخصیص داده میشود، انتظارات ما خیلی بیشتر از همراهی است که صورت میگیرد. ما دنبال این هستیم که ثابت کنیم، قادر به تولید هستیم، زیرا کیفیت تولیدات ما اثبات شده است.
به گزارش مهر اختراعی در پایان اضافه کرد: ما مصوبه هیأت دولت را برای ممنوعیت واردات کالای مشابه تولید داخل داریم، اما برای دارو این موضوع رعایت نمیشود، ما میخواهیم متناسب با محدودیت منابع کار کنیم، همان طور که رئیس جمهور منتخب در صحبتهای خود به این موضوع تاکید دارند.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/gtgc