ظرف ۱۰ روز گذشته مورد جدیدی از تب دنگی در ایران نداریم
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: در تیر ماه اتفاقات خوبی در حوزه مقابله با تب دنگی رقم خورد و محدوده بیماری تب دنگی به محدوده خاصی محدود شد و ظرف ۱۰ روز گذشته مورد جدیدی را در ایران نداریم.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حسین فرشیدی گفت: در طی سه ماه اخیر بیش از ۲۷ هزار بیمار هپاتیتی را تشخیص دادیم و رایگان درمان کردیم، اتفاق نظری بین بهداشت و درمان رخ داده است که ما بیماران را پیدا میکنیم و معاونت درمان کار درمان آنها را انجام میدهد ما انتظار داریم ظرف یک یا دو سال آینده حذف هپاتیت سی را جشن بگیریم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: ۱۰ مرداد هفته جهانی تغذیه با شیر مادر است ما از بدو تولد تاکید میکنیم استفاده از شیر مادر صورت گیرد متاسفانه این روزها مصرف شیر خشک روز به روز بیشتر میشود اهمیت شیر مادر در جامعه خیلی کمرنگ شده است، قانون خانواده و حمایت از جوانی جمعیت که آبان ماه سال ۱۴۰۰ مصوبه گرفت، اجرای آن به عهده دولت قرار گرفت و ۶۰ درصد این قانون مستقیم به وزارت بهداشت ارتباط پیدا میکند.
وی افزود: در تمام قرارگاههای جوانی جمعیت شخص وزیر بهداشت شرکت میکردند و ۱۱ دستورالعمل از این قرارگاهها بیرون آمد و با امضای وزیر به دانشگاهها ارسال شد،در بخش ناباروری حدود ۳ میلیون زوج داریم که نابارور هستند و این افراد خودشان متقاضی فرزندآوری هستند و به همین منظور ۹۰ درصد هزینههای درمانی زوجهای نابارور تحت پوشش بیمه قرار گرفت، برای ما مراقبت بارداری و شاخص مرگ مادران باردار بسیار مهم است که نسبت به شاخص جهانی رقم بسیار خوبی را داریم.
فرشیدی گفت: تب دنگی جدی است البته با کووید ۱۹ کاملاً متفاوت است چرا که کووید ۱۹ ظهور پیدا کرد اما ما میدانستیم که تب دنگی در بسیاری از کشورها وجود داشت اما چون که برای ما بحران نبود خبری از آن هم در ایران نبود، از سال ۹۸ ما عامل بیماری یعنی هم پشه آئدس و هم تخمش را پیدا کردیم متاسفانه اتفاقی که افتاد این بود که تعداد زیادی از بیماران از کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس ظرف مدت کوتاهی وارد ایران شدند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: این بیماران عمدتاً در شهرهای آلوده پشه یعنی استانهای جنوبی بودند و این اتفاق باعث شد که در خرداد به شکل زیادی بیمار داشته باشیم خوشبختانه در تیر ماه اتفاقات خوبی رقم خورد و محدوده بیماری تب دنگی به محدوده خاصی محدود شد و ظرف ۱۰ روز گذشته مورد جدیدی را نداریم، اگرچه پشه را هم اکنون نمیبینیم اما تخم این پشه هم اکنون وجود دارد و در جاهای پراکنده شده که هم اکنون خشک است و صرفاً منتظر یک بارندگی میباشند و صرفاً با بارندگی این تخمها فعال میشوند.
وی در پایان اظهار کرد: در تب دنگی مهمترین فاکتور مبارزه با آن بهداشت محیط است یعنی باید فعالیتی کنیم که این پشه امکان رشد نداشته باشد، خود بیماری تب دنگی عمدتاً حدود ۸۰ درصد با علائم خیلی سبک مانند تب و بدن درد است اما ۲۰ درصد ممکن است این تب فرد را بیمارستانی بکند و ممکن است از این ۲۰ درصد خیلی اندک منجر به فوت افراد بشود، متاسفانه هم اکنون بودجه وزارت بهداشت بیشتر برای درمان مصرف میشود تا پیشگیری، این بودجه چه در حوزه پیشگیری و چه در حوزه بهداشت باید افزایش پیدا بکند. فارس
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/cAIt