پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
مهاجرت شغلی پزشکان در کنار مهاجرت جغرافیایی نگران کننده است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، دکتر علیرضا صداقت در مراسم آغازبه کار دومین همایش بزرگ سالانه پزشکان عمومی شرق و شمال شرق کشور گفت: وضع تعرفه های ناعادلانه سلامت نه تنها باعث شکل گیری پدیده مهاجرت جغرافیایی پزشکان و کادر درمان شده که شاهدیم مهاجرت شغلی نیز رو به تزاید گزارده است.

وی افزد: پزشکان زیادی هستند که دیگر طبابت نمی کنند و ترجیح می دهند با توجه به هزینه ها و مسئولیت های سنگین حرفه پزشکی و درآمد پایین در سایر مشاغل مشغول به کار و فعالیت شوند.

دکتر صداقت بیان کرد: ای کاش متولیان حوزه سلامت ارزش واقعی خدمات سلامت و پزشکی را اعلام کرده و بعد می گفتند از عهده خرید خدمت بر نمی آیند؛ نه اینکه ارزش خدمات را بر مبنای جیب خود تعیین کنند.

وی ایجاد اقدامات القایی در درمان را نتیجه  ارزشگذاری غلط خدمات سلامت و پزشکی خواند و گفت: این مسیر غلط باعث شکل گیری دومینوی خطرناکی شده که  برای بیمه ها و متولیان سلامت نیز به شدت عذاب آور و خطرناک خواهد بود.

رئیس نظام پزشکی مشهد افزود: خرسندم از اینکه علی رغم همه مشکلات و موانع موجود جامعه پزشکی همچنان در عرصه ی آموزش و پژوهش فعال است و سنگر آموزش خالی نمانده است.

دکتر صداقت با ابراز امیدواری نسبت به حضور افراد کارآمد و با برنامه های نوو تازه در عرصه مدیریت بهداشت و درمان کشور گفت: امیدوارم با حضور مدیران کارآمد و شایسته، سلامت و بهداشت و درمان در کشور آن طور که شایسته مردم و جامعه پزشکی است مسیر رو به رشد و سرشار از موفقیت را طی کند به طوری که بیماران ما، دغدغه ای جز بازیابی سلامتی خود و درمانگران نیز دغدغه ای جز درمان بیماران و درمانگری نداشته باشند.



ارتقای علمی و شغلی پزشکان عمومی هدف ما است

رئیس انجمن پزشکان عمومی خراسان رضوی هم در حاشیه دومین همایش سالانه پزشکان عمومی شرق و شمال شرق کشور گفت: پزشک عمومی محور نظام سلامت است و رشد علمی و ارتقاء حرفه ای و شغلی این پزشکان رشد و توسعه نظام سلامت را به دنبال دارد.

دکتر پروین دلیری با اشاره به اهمیت توجه جایگاه پزشکان عمومی در نظام سلامت گفت: متاسفانه متولیان نظام سلامت متوجه خطر بزرگ حذف طبابت عمومی در کشور نشده اند. پزشکان عمومی سال‌های دور در بیشتر محله‌ها مطب داشتند، طبابت می‌کردند و تبدیل به دکتر خانوادگی اهالی محل می‌شدند. اما  رد پای این مطب‌های محلی نه تنها که کم رنگ شده بلکه در برخی مناطق وجود ندارد.  پزشکان عمومی به‌خاطر کم شدن بیمار و بالا رفتن هزینه‌ها، مطب ها را یکی یکی تعطیل کرده و می کنند.

وی افزود: تعرفه ابزار تنظیمی نظام سلامت است وقتی تعرفه فعالیت در حوزه درمان پایین تر از هزینه هایش می شود چطور می توان انتظار داشت درمانگران ما سراغ اقدامات پزشکی در حوزه  زیبایی نروند؟! در برخی مناطق شهری در ۱۰ سال گذشته اصلا شاهد نبودیم که یک مطب پزشک عمومی، افتتاح شده باشد. این اگر هشدار و زنگ خطر نیست پس چه می توان به حسابش آورد؟

دکتر دلیری به خطر متزلزل شدن جایگاه اجتماعی پزشکان عمومی در جامعه اشاره کرد و گفت: نظام ارجاع هزینه های تحمیلی بردولت در زمینه تامین سلامت را به شدت کاهش می دهد اما چون در این نظام پزشک عمومی محور قرار میگیرد، خیلی ها به مذاقشان خوش نمی آید که چنین سیستمی درست و اصولی اجرا شده و به موفقیت برسد و نتیجه چیزی نیست جز صرف هزینه های هنگفت در سیستم بهداشت و درمان و افتادن در دام درمان محوری به جای پیشگیری...

وی در پایان با اشاره به برگزاری همایش سالانه پزشکان عمومی شرق و شمال شرق کشور از سوی انجمن پزشکان عمومی خراسان رضوی گفت: این همایش با هدف رشد و ارتقاء علمی پزشکان عمومی در کنار رشد حرفه ای و شغلی آنان برای دومین سال پیاپی برگزار شده و بیش از 700 پزشک عمومی در این دوره از همایش حضور یافتند. در حاشیه برگزاری همایش نیز نمایشگاه جانبی با حضور 14 برند مطرح در حوزه تجهیزات پزشکی و درمانی پذیرای علاقمندان است.



ارتقاء جایگاه پزشکان عمومی بعنوان محور و پایه نظام سلامت ضروری است

سخنگو و مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد هم در حاشیه برگزاری دومین همایش سالانه پزشکان عمومی شرق و شمال شرق کشور گفت: کمترین انتظار از وزیر بهداشت ودرمان دولتِ جدید ارتقاء جایگاه پزشکان عمومی بعنوان محور و پایه نظام سلامت است.

دکتر مسعود زحمتکش اظهار داشت: باید جایگاه پزشکان عمومی در نظام سلامت بازتعریف شود. با طرح های پر از ایراد و اشکال به نام پزشک خانواده و امثالهم محور نظام سلامت تغییر نخواهد کرد. تا وقتی معیشت پزشک عمومی اولویت قرار نگیرد تا وقتی جایگاه پزشک عمومی در نظام سلامت کلیدی تعریف نشود هر طرح مشابه پزشک خانواده موفق نخواهد بود.

وی با اشاره به افت جایگاه پزشکان عمومی در نظام سلامت و جامعه بیان کرد: تخصص محوری، مشکلات اقتصادی و درآمدی، تعرفه های غیرمنطقی و دستوری که حداقل نیازهای لازم برای مطب داری را برای پزشکان عمومی برآورده نکرده و ادامه مطب داری را برای اکثریت پزشکان عمومی غیرمنطقی تا غیرممکن کرده، سالهای طولانی تحصیل و طرح و تازه در آستانه سی سالگی رسیدن به نقطه ی صفر؛ چیزی است که پزشکان عمومی با آن مواجهند. درست به همین دلایل است که از 6 هزار پزشک عمومی درکلانشهر مشهد که در خوشبینانه ترین حالت و با احتساب پزشکانی که در درمانگاه ها و بیمارستان های دولتی و خصوصی کار می کنند؛ تنها 3 هزار پزشک عمومی در شهر مشغول طبابت هستند. این یعنی نیم دیگرپزشکان عمومی مشهدی یا به دنبال تحصیل در رشته های تخصصی هستند یا طبابت را رها کرده و در سایر مشاغل مشغول خدمت هستند و یا کلا از کشور مهاجرت کرده اند.

این فعال صنفی افزود: انتظار می رود وزارت بهداشت در دولت جدید نسبت به افزایش حقوق و مزایای پزشکان عمومی به طور متناسب با تورم و هزینه‌های زندگی، چه در دوران طرح ،چه در دوران رزیدنتی، چه در کسوت پزشک خانواده و در مراکز درمانی دولتی و حتی تضمین حقوق و دریافتی عادلانه در مراکز درمانی خصوصی برنامه ریزی کرده و اقدامات عملی داشته باشد. چرا که در صورت عدم بهبود شرایط کاری و عدم کاهش ساعات کاری طولانی و فشارهای اضافی بخصوص در دوره رزیدنتی و طرح نه تنها شاهد بروز و ظهور پدیده هایی چون خودکشی و مهاجرت شغلی و جغرافیایی پزشکان خواهیم بود که شاهد فروپاشی نظام سلامت و دستاوردهای بزرگ آن در این سالها خواهیم بود.

عضو هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی مشهد و نماینده این سازمان در کمیته مصادیق احراز شهدای سلامت استان در پایان ضمن اشاره به رشادت های کادر درمان در دوران کرونا بیان کرد: جانفشانی و پایمردی جامعه پزشکی در کرونا مثال زدنی است. گواه این مدعا قرار گرفتن پزشکان در صدر آمار شهدای سلامت در کشور است . امیدوارم این فداکاریها به دست فراموشی سپرده نشود.


بنابر اعلام روابط عمومی نظام پزشکی مشهد، دومین همایش سالانه پزشکان عمومی شرق و شمال شرق کشور دهم تا دوازدهم مرداد ماه جاری در محل مجتمع شهدای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال برگزاری است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/l67q