پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
مردم سیستان: دیگر با ماسک هم نمی‌توانیم نفس بکشیم
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، اطلاعات نوشت: یک شهروند زابلی می‌گوید: همه تلاش می‌کنند صدای مردم سیستان به‌ گوش مسئولان کشور برسد اما مسئولانی که وظیفه دارند کاری برای مردم سیستان انجام دهند کوتاهی می‌کنند. می‌ترسم آنقدر مسئولان دست روی دست بگذارند تا این که آخرش زیر تلی از خاک مدفون شویم.

منطقه سیستان از سال ها قبل درگیر بحران هجوم ریزگردها شده و تنفس برای مردم را به شدت سخت کرده است، به سراغ هر یک از شهروندان سیستانی که می رویم تنها یک جمله را تکرار می‌کنند: «دیگر با ماسک هم نمی‌توانیم نفس بکشیم»!

راهکارهای موقت مسئولان راه به جایی نبرده است و مرزنشینان در حسرت تنفس هوای بدون طعم خاک مانده‌اند! شاید اگر حق آبه از سوی کشور همسایه تأمین می‌شد و زیرساخت ها برای جمع آوری سیلاب های اخیر سیستان و بلوچستان فراهم شده بود، ساکنان مرزشرقی امسال کمتر با این پدیده روبرو می‌شدند.

مشکلات تنفسی، ریوی، عوارض و مشکلات پوستی، اختلالات بینایی و بیماری هایی از این دست پیامدهایی است که بی آبی تالاب هامون و بی‌نتیجه ماندن مذاکرات دولت ایران و افغانستان برای تامین حقابه هامون، برای مردم سیستان به ارمغان آورده است.

در روزهایی که گرمای آتش بار و سوزان، ادارات و مراکز دولتی کشور را به تعطیلی کشانده مردم سیستان هم گرما و خشکسالی را تحمل می کنند و هم میزبان میهمان ناخوانده ای به نام «گرد و غبار» هستند، وزش باد و گرد و غبار آنقدر شدید است که با هر بار نفس کشیدن مشتی از خاک وارد ریه های ساکنان این خطه از میهن می شود.

«زابل آلوده ترین شهر جهان است»، این جمله بارها و بارها را از زبان مردم و مسئولان شنیده ایم و برای چندمین سال متوالی تیتر یک رسانه‌های داخلی و خارجی شده است، حال آن که این آلودگی فقط مربوط به شهر زابل نیست و 4 شهر دیگر استان یعنی زهک، هیرمند، نیمروز و هامون را هم دربرمی‌گیرد.

خشکسالی، بی آبی، تلف شدن دام‌ها و بیکاری صیادان و کشاورزان از یک سو، هجوم ریزگردها به سبب خشکسالی تالاب هامون و عدم تأمین حق آبه و حرکت شن‌های روان از سوی دیگر ،زندگی را برای مردم در منطقه سیستان به شدت سخت کرده است.

یونس دهمرده یکی از شهروندان سیستانی در این خصوص گفت: واقعیت این است که کسی صدای این مردم را نمی شنود و توجهی هم نمی‌کند، کافی است دوربین به دست وارد ریزگردهای سیستان شوید آن وقت متوجه می شوید اوضاع زندگی مردم سیستان از تصاویری که در رسانه‌ها مشاهده می‌کنید وخیم تر است.

وی افزود: تنها کاری که برایمان انجام می‌شود پخش تصاویر و فیلم های کوتاه چند دقیقه ای از شرایط بغرنج مان است که در نهایت هیچ نتیجه مثبتی برای مردم نداشته و حتی یک نهال گز و یا یک متر مالچ پاشی و تثبیت شن را هم برای دلخوشی مردم انجام نداده‌اند، شرایط سیستان نسبت به سال های گذشته هیچ تغییری نکرده و اندک آبی هم که وارد هیرمند شده فقط تاثیر کمی در تامین آب شرب مورد نیاز مردم سیستان داشته است.

یکی دیگر از شهروندان سیستانی به خودروی پوشیده شده از خاک خود اشاره می‌کند و می‌گوید: وضع را می‌بینید؟ این خودرو از صبح تا الان به این روز افتاده حال شما ببینید ماسک زدن دردی از ما دوا می کند؟ دوای درد ما آب است، باید سهم آب تالاب هامون را پس بگیریم و از این زندگی که گرد و غبار هر روزش را برایمان جهنم کرده است خلاص شویم.

یکی دیگر از شهروندان سیستانی که ساکن شهرستان زابل است می‌گوید: همه تلاش می‌کنند صدای مردم سیستان به‌ گوش مسئولان کشور برسد اما مسئولانی که وظیفه دارند کاری برای مردم سیستان انجام دهند کوتاهی می‌کنند. می‌ترسم آنقدر مسئولان دست روی دست بگذارند تا این که آخرش زیر تلی از خاک مدفون شویم.

وی افزود: این درد دل ها مربوط به امروز و دیروز نیست و سال‌ها است مردم سیستان نفس کشیدن را رویایی دیرینه می دانند، زندگی اکثر مردم سیستان مختل شده است و همه مجبور به خانه نشینی شده اند، طی چند روز گذشته حتی با ماسک هم نمی‌توانستیم از خانه خارج شویم نفس کشیدن برای افراد مسن و کسانی که بیماری تنفسی دارند واقعا سخت و مشکل شده است.

مراجعه 1362 نفر به مراکز درمانی

مجید محبی مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان در این خصوص گفت: از 8 تا 12 مرداد ماه شاهد وزش باد و گرد و غبار در منطقه سیستان بوده‌ایم که به منظور کاهش خطرات احتمالی برای بیماران تنفسی، ساعت کاری ادارات سیستان در این ایام تغییر کرد، در پی وقوع توفان و وزش باد و گرد و غبار، 1362 نفر بر اثر مشکلات تنفسی، قلبی، چشمی و حوادث ترافیکی بر اثر توفان، به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها مراجعه کرده‌اند و از این تعداد 111 نفر هنوز بستری هستند و 1251 نفر هم مرخص شده‌اند. ایلنا

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/MCck