پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
پیگیری ابطال مجوز تاسیس داروخانه به غیرداروسازان
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سیدحیدر محمدی در همایش روز داروسازی که از سوی سازمان غذا و دارو برگزار شد با اشاره به آنچه که «اظهارنظرهای شاذ درباره بایدها و نبایدهای حوزه دارو» خواند سابقه حضور خود در این سازمان را مورد اشاره قرار داد و گفت: در حوزه دارو میان آنچه که گفته می‌شود و آنچه که می‌توان انجام داد، اختلاف بسیاری وجود دارد. پیچیده‌ترین و سخت‌ترین تجربه مدیریتی من در سازمان غذا و دارو بوده است؛ از دوران کرونا گرفته تا کنون؛ هر دوره‌ای شرایط و سختی‌های خاص خود را داشته است.

تبدیل تعرفه خدمات دارویی به حکم دائمی

وی حق فنی داروخانه‌ها را مورد اشاره قرار داد و افزود: این موضوع یکی از چالش‌های بزرگ در چند دهه اخیر بوده است و حذف آن غیرمنطقی بود. این درحالیست که پایین‌ترین عددی که از میان تخصص‌های مختلف دریافت می‌شود مربوط به حق فنی داروخانه‌هاست. نهایتا هم موضوع تعرفه خدمات دارویی با رایزنی‌های انجام شده، در بودجه ۱۴۰۳ نهادینه شد و در برنامه پنج ساله هفتم نیز مصوب و به حکم دائمی تبدیل شد.

ابطال موروثی بودن داروخانه‌ها

رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص ابطال موروثی بودن داروخانه‌ها گفت: مدت‌ها با این موضوع نیز درگیر بودیم و کاری جهادی در این حوزه صورت گرفت و نهایتا هفته گذشته رای ابطال و اصلاح آن داده شد.

پیگیری ابطال مجوز تاسیس داروخانه به غیرداروسازان

محمدی در خصوص «حذف شرط داروساز بودن برای تاسیس داروخانه» گفت: این موضوع نیز از آرای هیات عمومی دیوان است و در این زمینه نیز همزمان با پیگیری ابطال موروثی بودن داروخانه‌ها درخواست بررسی داده بودیم. همچنان ابطال این موضوع را پیگیریم و امیدواریم با همت قضات دیوان اصلاح شود. اما در این میان راهکار کوتاه مدت آن بود که بخشنامه‌ای داشته باشیم و امتیازبندی لحاظ شود، اما مقداری از این اقدام سوء برداشت شد. این موضوع را نیز در برنامه پنج ساله هفتم آورده بودیم اما در بازبینی حذف شد. امیدواریم با پیگیری‌های در حال انجام در قوانین مستمر لحاظ شود.

وی از ورود چهار محصول دانش بنیان بر مبنای سلول بافت به فهرست دارویی کشور خبر داد و افزود: یک دهه است که در سلول تراپی کار می‌کنیم اما هنوز موردی وارد فارماکوپه نشده بود. البته مواردی به صورت زیرپله‌ای انجام می‌شد. در مجموع از کارشناسان ژن درمانی و سلول بافت دعوت شد و فعلا از میان حدود ۱۴ مورد معرفی شده، چهار مورد تایید و وارد فارماکوپه دارویی شده و پروانه‌اش هم در کمیسیون مربوطه صادر شد. ایران جزو کشورهایی است که سلول بافت را به فرآورده دارویی تبدیل کرده است و می‌توان با حفظ ضوابط سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت از آن استفاده کرد.

رئیس سازمان غذا و دارو از راه‌اندازی ۴۱ داشبورد مدیریتی برای دسترسی مدیران سازمان و همچنین بخشی هم برای ذینفعان در زیر شاخه تی‌تک خبر داد و گفت: آمارنامه دارویی یکی از این ۴۱ داشبورد مدیریتی است.

رونمایی از ۸ قلم داروی دانش‌بنیان جدید در شرایط تحریم‌ها

به گزارش ایسنا محمدی در پایان اضافه کرد: سرعت تولید دارو و ورود به فهرست داروها و مولکول‌های جدید بالاتر رفته است، عمده این داروهای تولیدی نیز تخصصی و به عنوان مثال در حوزه ضد سرطان‌ها هستند. تمام این اقدامات در شرایط سخت تحریم‌ها انجام می‌شود و امروز نیز از هشت قلم داروی جدید دانش‌بنیان رونمایی می‌شود که در تامین نیاز بازار و همچنین کاهش ارزبری نقش بسزایی دارند، در حال حاضر بیش از ۳۰ دانشکده داروسازی در کشور فعالند و ۳۳هزار داروساز متخصص و نمونه تقدیم کشور شده است. ۱۳هزار دانشجو نیز در حال تحصیل هستند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/cHnV