پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
بی انگیزگی پزشکان برای ادامه تحصیل در رشته‌های تخصصی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، روزنامه جوان به بررسی چرایی خالی ماندن ظرفیت دستیاری در برخی رشته‌ها با کارشناسان پرداخت و نوشت: در شرایطی که بسیاری از دانش‌آموزان پشت کنکور به امید قبولی در رشته پزشکی داوطلب می‌شوند وضعیت رشته‌های تخصصی و فوق‌تخصصی پزشکی به کلی متفاوت است. با وجود رقابت شدید برای ورود به رشته‌های پزشکی برخی از رشته‌های تخصصی و حیاتی مانند جراحی قلب، اطفال، بیهوشی و طب اورژانس با کاهش شدید داوطلب مواجه شده و ظرفیت‌های بسیاری از این رشته‌ها خالی می‌ماند.

محمد مهدی قیامت متخصص بیهوشی معتقد است که حجم بالای کار و فشار زیاد در دوره دستیاری همراه با درآمد پایین موجب شده است که بسیاری از پزشکان از ادامه تحصیل در این رشته‌ها منصرف شوند. او دوره دستیاری را بدتر از سربازی توصیف می‌کند و می‌گوید: دستیاران پزشکی باید ۳۶ ساعت کار کنند و در مقابل حقوقی حتی کمتر از کارگران دریافت می‌کنند.

وی همچنین به مشکلات ساختاری در نظام آموزش پزشکی اشاره کرد و افزود: عدم اصلاح این سیستم موجب بی‌انگیزگی بسیاری از پزشکان برای ادامه تحصیل در رشته‌های تخصصی شده است.

رشته‌هایی مانند بیهوشی و جراحی قلب از جمله تخصص‌های حیاتی هستند که کاهش داوطلب در این رشته‌ها می‌تواند به بحران‌های جدی در حوزه سلامت منجر شود.

این متخصص بیهوشی در این خصوص گفت: اگر متخصص بیهوشی در بیمارستان نباشد، کارها به طور کلی متوقف می‌شود و نظام سلامت از هم می‌پاشد، با این حال به دلیل سختی کار و فشار روانی بالا بسیاری از پزشکان تمایلی به تحصیل در این رشته‌ها ندارند.

ایرج خسرونیا رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران نیز در این خصوص گفت: کاهش اقبال به رشته‌های پزشکی به یک معضل جهانی تبدیل شده است. در کشورهایی مانند آمریکا، انگلستان و آلمان نیز پزشکان متخصص از کشورهای دیگر تأمین می‌شوند، این مشکل در ایران به دلیل نبود زیرساخت‌های مالی و حمایتی برای پزشکان بیشتر نمود پیدا کرده است.

وی به مشکلات مالی پزشکان و نبود برنامه‌ریزی دقیق از سوی دولت برای حل این مشکلات اشاره کرد و افزود: بسیاری از پزشکان به دلیل فشارهای مالی نمی‌توانند به تحصیلات خود در دوره‌های تخصصی ادامه دهند.


بی‌توجهی به مسائل بنیادی نظام آموزش پزشکی از جمله شرایط سخت کاری رزیدنت‌ها، نبود درآمد کافی و فشارهای روحی و روانی، می‌تواند در آینده نزدیک باعث کمبود پزشکان متخصص و فوق‌تخصص در حوزه‌های حیاتی پزشکی شود. این موضوع علاوه بر تأثیرات منفی بر سلامت عمومی موجب کاهش کیفیت خدمات درمانی نیز خواهد شد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/7uNg