پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
هشدار موج شیوع آنفلوانزا در مدارس
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، با آغاز فصل پاییز و بازگشایی مدارس، شیوع بیماری‌های واگیردار مانند سرماخوردگی و آنفلوانزای فصلی نیز افزایش می‌یابد. محیط‌های عمومی مانند مدارس به‌عنوان مراکز اصلی انتقال این بیماری‌ها عمل می‌کنند و با انتقال آن‌ها به منازل، موج بیماری‌های واگیردار شدت می‌گیرد. سازمان جهانی بهداشت بر اهمیت واکسیناسیون آنفلوانزا برای گروه‌های پرخطر تاکید دارد.

علیرضا ناجی رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این خصوص گفت: تزریق واکسن آنفلوانزا به تمامی افراد بالای ۶ ماه توصیه می‌شود. این واکسن می‌تواند خطر ابتلا به آنفلوانزا و عوارض جدی آن را در فصل‌های سرد سال کاهش دهد، بیشتر افراد به یک دوز واکسن آنفلوانزا در هر دوره نیاز دارند و بهترین زمان برای تزریق آن شهریور و مهرماه است.

وی به اهمیت واکسیناسیون مادران باردار اشاره کرد و افزود: زنان باردار در سه ماهه سوم می‌توانند واکسن آنفلوانزا را دریافت کنند. کودکانی که به دو دوز واکسن نیاز دارند، باید اولین دوز را در اولین فرصت پس از در دسترس بودن واکسن دریافت کنند. واکسن‌های امسال آنفلوانزا نیز چهارظرفیتی هستند و در برابر ویروس‌های آنفلوانزای A و B محافظت می‌کنند.

مسعود مردانی فوق تخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری نیز با بیان اینکه واکسن آنفلوانزا برای گروه‌های خاصی ضروری است، افزود: کودکان بالای ۶ ماه، زنان باردار، سالمندان و افرادی که مشکلات ضعف سیستم ایمنی دارند باید سالانه این واکسن را دریافت کنند، بهترین زمان تزریق واکسن اواخر شهریور و اوایل مهر است تا بدن پیش از فصل زمستان ایمنی کافی را کسب کند.

وی تصریح کرد: واکسن آنفلوانزا برای بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن و صعب‌العلاج، افرادی که تحت شیمی‌درمانی یا رادیوتراپی هستند و کسانی که با داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی درمان می‌شوند ضروری است. همچنین زنان باردار بدون توجه به سن بارداری باید این واکسن را دریافت کنند، حتی افراد چاق یا کسانی که کاندیدای عمل جراحی لاغری هستند نیز باید این واکسن را تزریق کنند.

فوق تخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری به عوارض جانبی واکسن اشاره کرد و گفت: این واکسن در برخی افراد ممکن است باعث ایجاد سوزش، خارش و یا تب خفیف شود، برخلاف تصورات عمومی، واکسن آنفلوانزا موجب تضعیف سیستم ایمنی نمی‌شود و علائم سرماخوردگی پس از تزریق واکسن نیز ناشی از شباهت برخی علائم آن با آنفلوانزا است. واکسن آنفلوانزا نمی‌تواند افراد را از سرماخوردگی محافظت کند زیرا سرماخوردگی ناشی از ویروس‌های دیگری است. روزنامه شرق

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/EeY6