عفونت شدید کووید میتواند مرکز کنترل مغز را ملتهب کند
متخصصان علوم پزشکی میگویند عفونت شدید کووید میتواند باعث التهاب در مرکز کنترل مغز و در نتیجه بروز آسیبهایی شود که ممکن است تنگی نفس، خستگی و اضطراب طولانیمدت را در برخی بیماران توجیه کند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، اسکنهای امآرآی با وضوح بالا از ۳۰ بیمار بستری شده با کووید در اوایل همهگیری قبل از معرفی واکسنها، نشانههایی از التهاب را در ساقه مغز پیدا کردند؛ ساختاری کوچک اما حیاتی که بر عملکردهای بدن مانند تنفس، ضربان قلب و فشار خون حاکم است.
اسکنها نشان میدهند عفونتهای شدید کووید میتواند یک واکنش ایمنی را تحریک کند که ساقه مغز را ملتهب میکند و در نتیجه آسیبی ایجاد میکند که باعث بروز علائم بلندمدت تا ماهها پس از ترخیص بیماران میشود.
«کاتارینا روآ» عصبشناس در دانشگاه کمبریج در این خصوص گفت: این واقعیت که ما ناهنجاریهایی را در بخشهایی از مغز میبینیم که با تنفس مرتبط است، قویاً نشان میدهد که علائم طولانیمدت اثر التهاب در ساقه مغز به دنبال عفونت کووید-۱۹ است.
این پروژه تخصصی قبل از اینکه محققان و مقامات بهداشت عمومی در مورد کووید طولانی اظهارنظر کنند، راه اندازی شد اما بسیاری از افراد مبتلا به کووید طولانی، تنگی نفس و خستگی را گزارش میکنند و چنین گزارشهایی، این احتمال را افزایش میدهد که التهاب مغز نیز در علائم آنها دخیل باشد.
روآ گفت: ما مشخصا افراد مبتلا به کووید طولانی را مطالعه نکردیم اما آنها هم اغلب دارای اثرات طولانی مدت تنگی نفس و خستگی هستند که مشابه علائمی است که افراد با سابقه ابتلا به عفونت شدید تا ۶ ماه پس از بستری شدن در بیمارستان داشتند. این ما را به این سوال سوق می دهد که آیا افراد مبتلا به کووید طولانی، تغییراتی در ساقه مغز دارند؟
اسکنها ناهنجاریهای مرتبط با التهاب در بخشهای مختلف ساقه مغز را مشخص کردند که چند هفته پس از بستری شدن بیماران در بیمارستان شروع شد. این آسیب پس از گذشت بیش از ۶ ماه هنوز در اسکنها مشهود بود.
به گزارش روزنامه «گاردین» آسیب به ساقه مغز همچنین ممکن است به مشکلات سلامت روانی که برخی از بیماران پس از عفونت کووید با آن مواجه می شوند دامن بزند. همچنین بر اساس مطالعه منتشر شده در مجله Brain از بین بیماران شرکت کننده در این مطالعه، آنهایی که دارای بالاترین سطح التهاب ساقه مغز بودند، شدیدترین علائم فیزیکی و بالاترین سطح افسردگی و اضطراب را داشتند. ایسنا
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/bMNV