تامین امنیت غذایی پایدار و غذای سالم برای همه از اولویتهای دولت است
معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه توجه به تامین امنیت غذایی پایدار و غذای سالم برای همه هموطنان جزو اولویتهای دولت چهاردهم است گفت: وزارت بهداشت تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت تا هم به مقابله با کمبود مواد مغذی بپردازد و هم برای پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر اقدام موثری انجام دهد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، در متن پیام علیرضا رئیسی به مناسبت روز جهانی غذا آمده است:
همانگونه که آگاهی دارید، بعد از هوا و آب، غذا سومین نیاز اساسی بشر برای حیات بوده و به همین جهت هر سال از طرف سازمان ملل روز جهانی غذا در دنیا گرامی داشته میشود.
همانگونه که آگاهی دارید، بعد از هوا و آب، غذا سومین نیاز اساسی بشر برای حیات بوده و به همین جهت هر سال از طرف سازمان ملل روز جهانی غذا در دنیا گرامی داشته میشود.
امسال FAO شعار روز جهانی غذا را «حق داشتن غذا، برای زندگی بهتر و آینده ای بهتر» Right to foods for a better life and a better future انتخاب کرده است.
در بیانیه این سازمان به مناسبت این روز آمده است: کشاورزان جهان غذای کافی برای تغذیه حتی بیشتر از جمعیت جهان تولید می کنند اما گرسنگی همچنان ادامه دارد. حدود 733 میلیون نفر در جهان به دلیل شوک های آب و هوایی مکرر، درگیری ها، رکود اقتصادی و نابرابری با گرسنگی مواجه هستند. این امر به شدت بر اقشار فقیر و آسیب پذیر تأثیر میگذارد که منعکس کننده نابرابریهای گسترده در بین کشورها و در داخل کشورها است. همه آحاد بشر حق دارند غذای کافی داشته باشند. غذای کافی به مفهوم تنوع تغذیه، مقرون به صرفه بودن آن، دسترسی و ایمنی غذایی است.
در بیانیه این سازمان به مناسبت این روز آمده است: کشاورزان جهان غذای کافی برای تغذیه حتی بیشتر از جمعیت جهان تولید می کنند اما گرسنگی همچنان ادامه دارد. حدود 733 میلیون نفر در جهان به دلیل شوک های آب و هوایی مکرر، درگیری ها، رکود اقتصادی و نابرابری با گرسنگی مواجه هستند. این امر به شدت بر اقشار فقیر و آسیب پذیر تأثیر میگذارد که منعکس کننده نابرابریهای گسترده در بین کشورها و در داخل کشورها است. همه آحاد بشر حق دارند غذای کافی داشته باشند. غذای کافی به مفهوم تنوع تغذیه، مقرون به صرفه بودن آن، دسترسی و ایمنی غذایی است.
بیش از ۲.۸ میلیارد نفر در جهان توانایی تامین یک رژیم غذایی سالم را ندارند. رژیم های غذایی ناسالم عامل اصلی همه اشکال سوء تغذیه هستند، چه کمبود ریزمغذیها و چه زیادی دریافت کالری. این مشکلات در حال حاضر در اکثر کشورهای دنیا وجود دارد و طبقات اجتماعی-اقتصادی مختلف را در بر میگیرد.
افراد آسیبپذیر اغلب مجبور میشوند به غذاهای اصلی یا غذاهای ارزانتر که میتوانند ناسالم باشند تکیه کنند، در حالی که برخی دیگر از در دسترس نبودن غذاهای تازه یا متنوع رنج میبرند و اطلاعات لازم برای انتخاب یک رژیم غذایی سالم را ندارند. گرسنگی و سوءتغذیه با بحران های طولانی مدت که توسط ترکیبی از درگیری ها، رویدادهای شدید آب و هوایی و شوک های اقتصادی ایجاد می شود تشدید می شود.
سیستم های کشاورزی به طور کلی در برابر بلایا و بحران ها به ویژه اثرات تغییرات آب و هوایی آسیبپذیر هستند، اما در عین حال خاک، آب و هوا را تخریب میکنند و به انتشار گازهای گلخانهای و از دست دادن تنوع زیستی کمک میکنند. با تغییر سیستمهای کشاورزی، پتانسیل زیادی برای کاهش تغییرات آب و هوایی و حمایت از زندگی صلح آمیز، انعطاف پذیر و فراگیر برای همه وجود دارد. یک دنیای غذایی امن و مغذی برای همه، نیاز به سرمایه گذاری گسترده، نوآوری، علم، فناوری و همکاری گسترده بین طیف وسیعی از بازیگران از جمله دولتها، بخش خصوصی، موسسات دانشگاهی و تحقیقاتی و جامعه مدنی دارد.
اینجانب ضمن گرامیداشت این روز جهانی اعلام میدارم که توجه به تامین امنیت غذایی پایدار و غذای سالم برای همه هموطنان عزیز جزو اولویتهای دولت چهاردهم میباشد و معاونت بهداشت وزارت بهداشت با زحمات کارشناسان عزیز تغذیه شاغل در سیستم بهداشت تمام تلاش خود را در این زمینه به کار خواهد گرفت تا هم به مقابله با کمبود مواد مغذی بپردازد و هم برای پیشگیری از بیماری های غیرواگیر اقدام موثری انجام دهد. ایسنا
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/oldm