پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
تصویب شغل محسوب شدن دستیاری در دولت
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا ظفرقندی در مجمع عمومی سالیانه سازمان نظام پزشکی و اجلاس روسای هیات مدیره نظام پزشکی سراسر کشور گفت: یاد همه پزشکان خدوم که در دوران سخت خدمات زیادی ارائه کردند گرامی باد. احساس خوبی داریم که این مجموعه را که سال‌ها در آن زندگی کردم و جزئی از آن هستم. این جلسه امروز اینجاست زمانی در پاستور و در زمان کرونا مجازی برگزار می‌شد. خودم را جزئی از این مجموعه می‌دانم. امیدوارم با کمک هم جامعه پزشکی و نمایندگان مجلس که نقش مهمی در تصویب این ایفا کردند.

وزیر بهداشت ادامه داد: دکتر کاظمی با شور و هیجان فرمودند اگر داستان دستیاران شغل است خیلی از مشکلات حل می‌شود. دیروز در جلسات فشرده بودجه دولت مصوب کردیم و پیشنهاد کردیم و دولت هم رای داد که دستیاری شغل محسوب می‌شود. ان شالله در مجلس هم تصویب می‌شود. مدعی هم داشت و می‌گفتند دانشچویان پی اچ دی چه؟ ما گفتیم که اینها بخش عمده‌ای از کار بیمارستان‌ها را به عهده می‌گیرند. این یک حق است. شاید بیست سال است که در جلسات نظام پزشکی مطرح بوده اما باید راهکار قانونی آن را حل کنیم.

وی افزود: مشکلات جامعه پزشکی را باید با انسجام حل کنیم. همین دیروز که جلسات بودجه را داشتیم یک ساعت فرصت پیدا شد با دکتر پزشکیان و مسئولین سازمان برنامه و بودجه جلسه گذاشتیم و همین مباحث را مطرح کردیم. در قانون هست که سهم سلامت باید حدود کشورهای منطقه و کمی بالاتر باشد اما الان به حدود ۴ درصد رسیده است و طبیعتا همه چیز به همین مقدار نازل می‌شود. اگر این را ۷ درصد ارزیابی کنیم، حدود ۴ درصد هستیم. حضور دکتر پزشکیان و دستورات ایشان به سازمان برنامه در این زمینه موثر است. در فرصتی هستیم که می‌توانیم به کمک هم کار را جلو ببریم.

ظفرقندی گفت: انتظار از جامعه پزشکی و نظام پزشکی این است که برای ارتقای جایگاه خود نظام پزشکی به غیر از نقادی،‌ تصمیم سازی کنند. یک انتطار طبیعی است و در گذشته هم آنجا موفق بوده است که در تصمیم‌سازی‌ها موثر بوده است. قبلا قانونی بوده و تلاش خیلی زیادی انجام شده و آن قانون در سال ۸۳ اصلاح شده است. الان زمان این است که بازنگری صورت گیرد و نقاط ضعف اصلاح شود. بعضی از موارد را باید با کمک هم اصلاح کنیم.

وزیر بهداشت یادآور شد: حق تعیین تعرفه بخش خصوصی در اختیار سازمان نظام پزشکی قرار گرفت اما بعد به دلایلی جزء احکام دائمی بودجه قرار گرفته است. ما الان حاضریم و نظام پزشکی هم کمک کند که کارهای کارشناسی را با هم انجام دهیم و دوباره به مجلس ببریم و اصلاح شود. جهت‌گیری باید اصلاح شود به خصوص با جهت‌گیری جدیدی که دولت دارد، تاکید مکرر رئيس جمهور این است که جهت گیری حمایت از محرومین و فقرا و کسانی که برای درمان خود نیاز به کمک دارند، باید اینها را تامین کنیم. هدف اصلی دولت این است. برای این وظیفه در سیاست‌های ابلاغی ساختاری تعریف شده است که شامل گسترش شبکه و پزشکی خانواده و نظام ارجاع است.

وی افزود: نظام پزشکی هزینه تمام شده را محاسبه کرده و هزینه تمام شده را شورای عالی در می‌آورد و وظیفه اوست. این هزینه تمام شده مبنا قرار می‌گیرد و اگر مسیر دیگری جز نظام ارجاع طی شد، محدودیتی نیست. این اصول کاری است که به آن رسیدیم، در این اصول هم بخش خصوصی به زحمات خود دست پیدا کند و هم بخش دولتی که متکفل کسانی است که در هزینه زندگی و معیشت خود نیازمند هستند و مشکل دارند، یک جمع گسترده‌ای از مردم کشور نیازمند هستند و باید آنها را هم ببینیم.

ظفرقندی تصریح کرد: امیدواریم کتاب ارزش‌های نسبی را به زودی با فعال شدن شورای عالی بیمه به صورت فعال پیگیری کنیم، ما باید همه تلاش خود را در جهت نگهداری پزشکان جوان و جامعه درمان جوان انجام دهیم و این راهی ندارد جز اینکه به آینده و معیشت و ثبات فکر کنیم. اگر در کشور از هر جا یک صدا ایجاد شود و بی ثباتی باشد، این علت اول عدم ماندگاری است، همه می‌دانند که دستیاران ما یک جمعیت عظیم در جامعه پزشکی هستند. حقوق آنها در یک حرکت هماهنگ به مقدار قابل توجهی افزایش پیدا کرد. برای افراد متاهل تا ۲۵ میلیون تومان و افراد مجرد کمتر اما از آن وضعیتی که بود بهتر شد. این افزایش نگاه را نشان می‌دهد که می‌خواهیم در این جهت حرکت کنیم.

وزیر بهداش ادامه داد: در خصوص بحث تعرفه‌ها و اینکه به موقع ابلاغ شود امروز جلسه داریم. ترکیب شورای عالی بیمه باید اصلاح شود. برای ارتقای شان نظام پزشکی دو کار باید انجام شود. یکی اینکه انتخابات نظام پزشکی باید قوی و پرشور باشد و سلایق مختلف شرکت کنند و درصد حضور جامعه پزشکی در انتخابات بالا رود. حضور ده درصدی متفاوت از حضور ۵۰ درصدی است. این قدمی است که باید از الان برنامه‌ریزی کنیم که برای انتخابات آتی یک حضور پررنگ داشته باشیم.

وی اضافه کرد: مطلب بعدی اثرگذاری یا حضور در عرصه تصمیم‌سازی است، من به عنوان نماینده‌ای در حوزه پزشکی از دولت قول می‌دهم که اگر بتوانیم یک لایحه خوب به مجلس ببریم و ترکیب شورای عالی بیمه را متوازن کنیم خوب است. ترکیب موجود متوازن نیست و یک الی دو نفر یک طرف میز و هشت نفر یک طرف دیگر میز. لذا می‌شود این کارها را با هم پیگیری کنیم تا بتوانیم در ابعاد مختلف قدم‌های عملی برداریم. هر کدام از این حرف‌ها اگر بارها در نظام پزشکی تکرار شود فایده‌ای ندارد. بسیاری از این حرف‌ها را ۳۰ سال است که تکرار می‌کنیم. اما راهکارهای عملی باید داشته باشیم.

ظفرقندی گفت: ما می‌توانیم سه مشکل اساسی را حل کنیم. یک مشکل نیروی انسانی است که الان نیروی انسانی ما در بعضی رشته‌ها اصلا ورود نمی‌کند و آنهایی که وارد می‌شوند بسیاری به دلیل مشکلات تحصیلی با تصمیمات ناصحیح خروج می‌کنند. یک تصمیم در حوزه افزایش ظرفیت پزشکی گرفته می‌شد. ظرفیت دانشگاه‌های ما ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است،  پیوست این تصمیم چه بود؟‌این بود که باید زیرساخت‌ها هم به همین ترتیب گسترش پیدا کند. دانشجو می‌خواهد به بالین و بیمارستان و آزمایشگاه برود، وقتی در درمانگاه به جای ۵ دانشجو ۲۰ دانشجو باشد کیفیت پایین می‌آید. اتاق عمل هم به همین شکل. پیوست دوم اینکه بودجه آن هم دیده شود که نشد. الان همان افراد پذیرفتند که این شیب اشتباه بوده و باید معکوس شود.

وزیر بهداشت در پایان گفت: مشکل نیروی انسانی باید حل شود، در بعضی رشته‌های دستیاری اصلا ورودی نداشتیم. با یک اصلاح در سیستم در میزان طرح و حقوق الان همان رشته‌ای که یک نفر هم ورودی نداشت ۱۶ نفر ورودی دارد. بحث بعدی اقتصاد سلامت و بودجه‌هاست. باید قبول کرد که کشور دچار مشکلاتی است. اما باید تلاش کنیم که سهمی را که از سلامت در قانون پیش‌بینی شده تامین کنیم. باید در چارچوب ساختار کسانی که نیازمند هستند را تامین کنیم و آنهایی که خارج از این چارچوب حرکت می‌کنند،‌ امکان سرویس‌دهی را فراهم کنیم. 

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/3Cku