افزایش دیابت و چاقی یک مسئله جهانی است
رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ۸۰ تا ۹۰ درصد افراد دیابتی، چاق هستند و ۶۰ درصد تهرانیها فعالیت فیزیکی کافی ندارند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، باقر لاریجانی روز یکشنبه در دومین روز سمینار تازه های دیابت با اشاره به نقش ژنتیک در درمان این بیماری گفت: با توجه به اطلاعات فراوان در مورد تاثیر ژنتیک در دیابت نوع 1 و 2 و عوارض و درمان آن، با بهرهگیری از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، میتوانیم در آینده، بیماری دیابت را کنترل کنیم.
وی با بیان اینکه با افزایش اطلاعات متخصصان در زمینه ژنتیک و امیکس «Omics» پزشکی فردی در درمان دقیق بسیاری از بیماری ها مورد توجه قرار دارد افزود: این دانش در کنار اطلاعات بالینی می تواند در پیدا کردن راهکار مناسبتر درمان بیماریها موثر باشد.
رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران افزایش دیابت و چاقی را یک مسئله جهانی دانست و گفت: در بسیاری از کشورها توصیههای سازمان بهداشت جهانی در کنترل دیابت موفق نبوده و این شیوع در منطقه خاورمیانه افزایش چشمگیری داشته است، مطالعات نشان می دهد در سالهای اخیر دیابت در بالغین از حدود ۱۱ درصد به ۱۴ درصد و در افرادی که زمینه ابتلا به دیابت دارند حدود ۲۰ درصد افزایش یافته است و این تاییدی بر ضرورت اتخاذ تدابیر ویژه برای کنترل دیابت بویژه دیابت نوع ۲ است.
لاریجانی ادامه داد: ۸۰ تا ۹۰ درصد افراد دیابتی چاق هستند و ۶۰ درصد تهرانیها فعالیت فیزیکی کافی ندارند، با تغذیه مناسب و فعالیت بدنی که منجر به لاغری شود میتوان از بروز این بیماری پیشگیری کرد، ژنتیک عامل ابتلا به دیابت نوع یک است، این نوع دیابت نیز به دلایلی روبه افزایش است.
لاریجانی ادامه داد: ۸۰ تا ۹۰ درصد افراد دیابتی چاق هستند و ۶۰ درصد تهرانیها فعالیت فیزیکی کافی ندارند، با تغذیه مناسب و فعالیت بدنی که منجر به لاغری شود میتوان از بروز این بیماری پیشگیری کرد، ژنتیک عامل ابتلا به دیابت نوع یک است، این نوع دیابت نیز به دلایلی روبه افزایش است.
وی با اشاره به عوامل بروز دیابت نوع ۲ و راهکار پیشگیری از آن افزود: تغییر سبک زندگی و کاهش فعالیت بدنی، تغذیه نامناسب و استفاده از غذاهای فوری «فست فود» شیوع دیابت نوع ۲ را افزایش داده که بهترین راه حل آن اصلاح سبک زندگی است، در مواردی که فرد مبتلا میشود می توان با درمانهای مناسب از بروز عوارض آن پیشگیری کرد.
رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران در توضیح طیف دیابت از درمانهای ساده تا پیچیده گفت: مطالعات ژنتیک و امیکس نشان میدهد بروز و درمان دیابت در افراد مختلف متفاوت است. در برخی افراد روش های ساده مانند ورزش و تغذیه و داروی کم و در برخی دیگر انسولین و روشهای درمانی پیچیده متفاوت است.
به گزارش وبدا لاریجانی در پایان با تاکید بر بکارگیری روشهای جدید در سهولت درمان بیماران گفت: امروز شناخت ما نسبت به عوارض داروها بیش از گذشته است و با مطالعات ژنتیک میتوان پیش بینی کرد چه بیماری به چه دارویی عارضه نشان میدهد. با تجربه کلینیکی هم میتوان تا حد زیادی عارضه دارویی را کاهش داد و در صورت بروز عاضه از داروهای جایگزین استفاده کرد.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/8WEq