پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
۵۰ درصد هزینه‌های درمانی از جیب مردم پرداخت می‌شود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا رئیسی در خصوص شیوع بیماری تنفسی امسال نسبت به سال گذشته گفت: شیوه بیماری تفاوتی چندانی نداشته است اما در فصل پاییز و تا حدودی زمستان بیماری تنفسی تشدید پیدا می‌کند و یکی از دلایل ویروس‌های فصلی است، در فصل سرما کشور با آلودگی هوا مواجه است که این آلودگی یکی از عوامل مهم در تشدید بیماری تنفسی است.

معاون بهداشت وزیر بهداشت ادامه داد: به طور کلی در شروع فصل پاییز معمولاً آمار مراجعت به اورژانس‌های ما تعداد بیمارانی که برای مشکل تنفسی مراجعه می‌کنند بالا می‌رود. ما توصیه می‌کنیم افرادی که آسیب‌پذیر هستند و ضعف سیستم ایمنی دارند حتماً واکسن آنفولانزا بزنند، سویه‌هایی که در واکسن است سالانه تغییر می‌کنند. واکسن یک نوع تحریک سیستم ایمنی خود فرد است که آنتی‌بادی تولید شود، بهترین زمان تزریق یک ماه قبل از ورود به پاییز است ولی در خود فصل هم می‌توان تزریق کرد، تأثیر مثبت روی بدن می‌گذارد اما همه نیازی به تزریق واکسن ندارند.

کرونا سوی جدید در کشور ندارد

وی در خصوص سویه‌های جدید کرونا افزود: کرونا به طور کلی نابود نشده است و می‌تواند سوی جدید از کرونا در کشور وجود داشته باشد اما قدرت قبل را ندارد. مردم واکسینه شدند و مثل قبل عمل نمی‌کند اما امثال سوی جدید کرونا وجود ندارد، بیماری واگیردار طیفی از بیماری است که همیشه وجود دارد. توصیه ما این است افراد آسیب پذیر، افرادی که دیابت پیشرفته و بیماری تنفسی دارند مراقبت بیشتری داشته باشند، سرماخوردگی اگر چه بیماری رایجی است اما افراد مبتلا باید مراقبت کنند تا از انتقال آن به دیگران جلوگیری شود. خانواده‌ها دانش‌آموز سرماخورده را یکی دو روز به مدرسه نفرستند تا بیماری شیوع پیدا نکند.

پزشک خانواده در دستور کار دولت

رئیسی در خصوص پزشک خانواده در قانون هفتم توسعه گفت: ریاست جمهوری روی این طرح به شدت تاکید دارند و در این باره این موضوع و پزشکی خانواده، اگر زیر ساخت‌ها آماده باشد تعهدات جامه عمل بپوشند در تمام کشور این طرح قابل اجرا است، دولت چهاردهم یک ستاد ملی تشکیل داده تا مدل اجرایی آماده شود. همچنین این طرح دارای یک جمعیت مشخص، یک تیم خانواده مشخص است و به ازای هر سه هزار نفر، یک پزشک و سه پرستار که یکی از آن‌ها ماما است وجود دارد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت اضافه کرد: مشکل بزرگی که برای افرادی که از طریق نظام ارجاع و پزشک خانواده مراجعه می‌کنند باید از نظر مالی مورد حمایت قرار گیرند، متأسفانه در بیمه برای این نوع افراد مبلغ کمتری تعلق می‌گیرد، آمار در سطح یک، دو و سه یعنی پزشک، متخصص و بیمارستان باید تمام افراد را تحت پوشش قرار دهد اما امروزه بیشترین پرداختی از جیب مردم می‌رود و مردم بالای پنجاه درصد را خودشان پرداخت می‌کنند در صورتی که بر اساس قانون بیش از سی درصد نباید پرداخت شود.

وی افزود: اگر بخواهیم این طرح را اجرا کنیم روی سطح یک، دو و سه حداقل ۱۵۰ تا ۱۶۰ همت بودجه لازم است. پول کم نیست اما نابسامانی زیاد است، اگر ساماندهی شود این طرح قابلیت اجرا دارد، موضوع بسیار مهم داشتن یک سامانه یکپارچه نظام سلامت است. اگر نباشد کار خیلی سخت می‌شود. قبلاً کارهای خوبی انجام شده اما مشکل در عدم اتصال بین پایگاه‌ها است. ما هر هفته جلسات برگزار می‌کنیم تا این یکپارچگی هرچه سریع‌تر صورت پذیرد.

رئیسی ادامه داد: اکنون اپراتور و درگاه ملی وجود ندارد و مشکل فنی داریم این توانمندی در کشور است و باید ساماندهی شود، همچنین نیروی انسانی خوبی داریم. ما در کشور حداقل ۶۰ هزار پزشک فعال برای اجرا کردن طرح پزشک خانواده داریم.

پشه دانگی مقاوم در برابر سموم

معاون بهداشت وزیر بهداشت در خصوص پشه دانگی گفت: در دستورکار هر کشور درمان و پیشگیری در مورد بیماری‌های پر خطر مانند ایدز آمده است‌، ما برنامه‌ای داریم که به اصطلاح به آن سه ۹۰ گفته می‌شود. نود درصد بیماری باید شناخته شود، نود درصد بیماری باید درمان شود و نود درصد نیز باید این درمان‌ها پاسخ‌دهی شود، متأسفانه کشور ما در نود درصد اول ضعیف عمل کرده است و باید درباره پیشگیری قدرت‌مان را بیشتر کنیم.

وی افزود: یکی از بیماری‌های نادر و پرخطر تب دانگی است که شبیه آن تب مالاریا بود و برای مردم آشنا است. تب دانگی توسط یک پشه منتقل می‌شود و این پشه با پشه مالاریا متفاوت است. پشه دانگی در داخل خانه نیز می‌آید و نیش می‌زند، در برابر سموم بسیار مقاوم است، تخم این پشه چهارصد روز در جای خشک زنده می‌ماند و به محض بارندگی تبدیل به پشه می‌شود، تخم در درون خود ویروس دارد و به راحتی منتقل می‌کند، شهرهای شمالی و شرقی بیشتر از مناطق دیگر باید مراقب این نوع پشه باشند و برای جلوگیری به‌سازی محیط باید رعایت شود.

تمامی مراکز بهداشت و درمان آزمایش «HIV» در تمامی مراکز قابل اجرا است

رئیسی در خصوص تزریق واکسن«HIV» گفت: افراد در تمامی مراکز بهداشت و درمان سراسر کشور تست ایدز را داریم و جز دستورالعمل هست افرادی ک رفتار پرخطر دارند مراجعه کنند تست انجام می‌شود. تست ایدز کاملاً رایگان است، هر مرکز بهداشت پروتکل مشخص و محرمانه در مورد آزمایش HIV دارد.

مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک خطراتی را به جای می‌گذارد

معاون بهداشت وزارت بهداشت با توجه به دسترسی زیاد آنتی‌بیوتیک و مصرف بی رویه آن توسط مردم گفت: مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک باعث مقاومت بدن در برابر ویروس‌های قوی می‌شود. زمانی که بدن مقاوم شود یک مریضی عادی که تا دیروز با یک آنتی‌بیوتیک قابل درمان بود، باید با قرص و داروهای دوز بالاتر درمان شود، آنتی‌بیوتیک خارج از پروتکل توسط برخی‌پزشکان تجویز می‌شود. حتی داروخانه‌ها نیز دیگر حق ندارند آنتی‌بیوتیک نباید بدون نسخه به مردم بفروشند.

۵۴ میلیون غربالگری موفق

وی افزود: آمار نشان داد که ۵۴ میلیون ایرانی غربالگری موفق داشته‌اند، اگر ما برای هر جمعیتی یک تیم سلامت و مراقب قرار دهیم می‌توانیم عوامل خطرناک را به سرعت شناسایی و به متخصص مربوطه ارجاع دهیم، در بحث غربالگری موفق عمل شده است و حدود ۵۴ میلیون ایرانی موفق به دریافت غربالگری شده‌اند اما این باید به صورت سیستم باشد و وارد سیستم شود، ما ۴۵ میلیون نفر را شناسایی کردیم و در سامانه ثبت نام شده‌اند. افرادی که بیماری خطرناکی داشتند به مراقب سلامت خود معرفی شدند. این طرح در سطح روستا و شهرهای زیر بیست هزار نفر توانسته خوب عمل کند اما در کلان شهرها ضعیف بوده است.

دیابت در کشور رو به افزایش است

رئیسی گفت: در مسئله دیابت مهم‌ترین و خطرناک‌ترین عوامل اصلی کم تحرکی، چاقی و استفاده از دخانیات است، برای کاهش دیابت در افراد باید در وهله اول تغذیه سالم داشته باشیم. همچنین عوامل خطر باید شناسایی کاهش پیدا کنند، سازمان‌ها باید دست به دست هم دهند، دستگاه‌هایی اعم از وزارت ورزش و جوانان باید به کمک برای کاهش دیابت در کشور بیایند. متأسفانه حدود هشت میلیون نفر دیابتی درکشور وجود دارند.

برخورد وزارت بهداشت در رابطه با فضای مجازی

معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: در فضای مجازی تبلیغات دارو زیاد است، کنترل خیلی از این اتفاقات برای وزارت بهداشت سخت است و وزارت بهداشت دست اندر کار نیست اما ما موضع‌گیری کرده و رفتارهای پرخطر و سودجویانه را رد می‌کنیم، همچنین در رابطه با تبلیغات طب سنتی در فضای مجازی، ما متخصص طب سنتی آکادمیک در وزارتخانه مستقر کرده‌ایم تا برای پاسخ به شبهات جوابگو باشد، تعداد زیادی مکاتبه در این زمینه و شکایت در زمینه فضای مجازی از بعضی افراد دیده‌ایم اما اقدامات تا به امروز نتیجه نداده است. تنها کار برای نتیجه‌گیری بهتر این است که مردم را آگاه کنیم.

افراد خاطی به قوه قضائیه معرفی می‌شوند

وی در خصوص تبلیغات فضای مجازی برای عمل‌های زیبایی اظهار کرد: دو گروه وجود دارد که یک گروه دارای مجوز قانونی برای زیبایی است، که توسط معاونت درمان نظارت می‌شود همچنین گروه دیگر فعالیت غیر قانونی دارد که معاونت درمان با این افراد برخورد می‌کند.

رئیسی در پایان اضافه کرد: از آنجایی که حوزه نظارت دانشگاه تخلفی را بفهمد حتماً مداخله می‌کند و مکان‌هایی که غیر قانونی فعالیت دارند به قوه قضائیه ارجاع داده می‌شوند اما اگر مجوز داشته باشند دیگر نمی‌توان خیلی مداخله کرد. پیگیری در این زمینه وقتی فراتر از دولت می‌باشد برخوردی که باید انجام شود امروزه هنوز انجام نشده است. وبدا

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/vTjD