پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
زنگ خطر افزایش زخم‌های دیابتی در آینده
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سید مهدی طبایی در افتتاحیه یازدهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت که صبح چهارشنبه ۲۹ آبان برگزار شدگفت: موضوع زخم به عنوان یک چالش بزرگ در دنیا مطرح است، تغییر سبک زندگی، افزایش جمعیت مسن در جهان و افزایش چاقی باعث شده است که با شیوع زخم‌های مزمن روبرو باشیم، زخم‌های دیابتی سردسته زخم ها است. جمعیت دیابتی در ایران در حال افزایش است و ما متاسفانه از آمارهای میانگین جهانی پیش افتاده‌ایم و این زنگ خطری برای افزایش زخم‌های دیابتی در آینده است.

سرپرست جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با اشاره به آمار قطع عضو در میان بیماران دیابتی گفت: از هر ۴ نفر دیابتی یک نفر دچار زخم دیابتی می‌شود و از هر ۴ نفر با زخم دیابتی یک نفر دچار قطع عضو می‌شود. اغلب این افراد از قشر‌های ضعیف جامعه هستند و از کار افتادن مرد خانواده که بیشتر در ریسک عارضه است چالش‌های زیادی را برای معیشت خانواده، چرخه اقتصاد خانواده و چرخه اقتصاد اجتماع ایجاد می‌کند. لذا نیاز است با جدیت بیشتر به این موضوع پرداخته و در این زمینه آگاهی بخشی کنیم. 

در ادامه منصور جمالی زواره، دبیر علمی یازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت با انتقاد از ایجاد زخم بر بدن به واسطه انجام تتو وعمل‌های زیبایی بینی گفت: جوانان این همه زخم بر روی بدن ایجاد نکنند. این زخم‌ها روزی زمینه ساز ضایعات بدخیم در محل جوشگاه زخم‌ها خواهد شد.

همچنین حسن مسلمی نائینی رئیس جهاد دانشگاهی گفت: یکی از وظایف دولت‌ها تامین شرایط لازم برای حفظ و ارتقا سلامت جامعه است. در طول زمان ترکیب سنی، جنسیتی و به تبع آن الگوی بیماری‌ها دستخوش تغییرات می‌شود، که ضرورت بروزرسانی اقدامات عملی در حوزه بهداشت و درمان را ایجاب می‌کند. گاهی این تغییرات خیلی سریع اتفاق می‌افتد نظیر آنچه در زمان شیوع بیماری کرونا شاهد بودیم که باعث شد در بازه زمانی کوتاهی تغییرات قابل توجهی در پروتکل‌های بهداشتی و مراقبتی صورت گیرد.

وی تاکید کرد: اما همیشه تغییرات سریع نیست، نظیر افزایش بروز بیماری‌های مزمن از جمله بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان‌ها و دیابت که همه این موارد خود تابعی از افزایش میانگین سنی افراد جامعه است و در حال حاضر نزدیک به ۷۰ در از علل مرگ و میر را تشکیل می‌دهند. لذا لزوم توجه به نیاز‌های سلامت جامعه یک ضرورت است. ایلنا

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/camn