پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
بسیاری از شرکت‌های دارویی در کشور با CPR زنده اند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، پنجمین کنگره اروپایی آسیایی فارماکواپیدمیولوژی، از صبح شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز به کار کرد.

در ابتدا محمد عبداللهی دبیر علمی پنجمین کنگره اروپایی آسیایی فارماکواپیدمیولوژی گفت: این کنگره با همکاری مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت، مرکز منطقی مصرف دارو و رسانه دوشنبه‌های دارویی برگزار می‌شود، این کنگره با موضوع چالش‌های دارویی و رویکرد پزشکی شخصی دنبال می‌شود، در کنگره سه روزه پیرامون موضوعات مختلف در حوزه دارو خواهیم بود که سخنرانانی از کشورهای خارجی خواهیم داشت.

شاهین آخوندزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: ما یک بازار دارویی با تولید کنندگان متعدد داریم و می‌دانیم چقدر مشکلات برای تهیه مواد اولیه دارند. بنابراین مطالعات دارویی در این بازار می‌تواند از اهمیت زیادی برخوردار باشد، بسیاری از شرکت‌های دارویی در کشور با CPR زنده اند و قادر به انجام تحقیقات و مطالعات نیستند.

وی افزود: در ایران کار تحقیقات و مطالعات بر روی داروها بر عهده سازمان غذا و دارو است، در آمریکا FDA یک سیستم کاملاً منسجم برای جمع آوری اطلاعات دارد و حدود ۲۹ میلیون داده مطالعاتی دارد، دیتایی که در دسترس ما قرار دارد با مشکلاتی مواجه است و گاهی اوقات دسترسی سخت می‌شود، خیلی از اوقات بحث محرمانگی در دسترسی به اطلاعات دارویی از اهمیت زیادی برخوردار است، آنچه برای آینده مهم است تقویت دیتاها و آموزش دانشگاهی است و ارتباط بین مراکز تحقیقاتی و صنعت است. متأسفانه صنعت دارویی ما در خیلی از موارد توان پرداخت هزینه‌های تحقیقاتی را ندارد.

در ادامه مراسم افتتاحیه کنگره سیدرضا رئیس کرمی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آنچه در دانشگاه باید پیگیر باشیم این است که با برگزاری همایش‌ها و کارگاه‌ها به توسعه رشته فارماکواپیدمیولوژی کمک کنیم، این رشته مهم داروسازی می‌تواند به رشد صنعت دارویی کشور کمک کند. زیرا کاربرد علم و صنعت در کنار هم می‌تواند به سلامت مردم کمک کند.

کامران باقری لنکرانی استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز و رئیس کنگره فارماکواپیدمیولوژی نیز گفت: همزمانی پنجمین کنگره فارماکواپیدمیولوژی با آغاز هفته پژوهش را به فال نیک می‌گیریم، فارماکواپیدمیولوژی می‌تواند از رشته‌های محتلف درون‌داد داشته باشد، ما کشوری هستیم که در آستانه سالمندی قرار داریم و بیماری‌های غیرواگیر در حال افزایش است.

به گزارش مهر وی در پایان افزود: در کل کشور فقط ۲۵ درصد کسانی که دیابت دارند دارو مصرف می‌کنند که رشته فارماکواپیدمیولوژی می‌تواند به ما در زمینه این قبیل موضوعات کمک زیادی کند، بحث مقاومت آنتی بیوتیکی نیز از موضوعات مهمی است که وضعیت ما خیلی جالب نیست و میزان تجویز داروهای آنتی بیوتیک در نسخه بیماران نگران کننده است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/iGfT