پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
از مدل‌های جدید برای اداره «سلامت» استفاده کنیم
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، طاهر موهبتی در اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور در ستاد وزارت بهداشت به تشریح شرایط بودجه‌ای کشور به ویژه در بحث دارو، تجهیزات پزشکی و خدمات درمانی و بهداشتی پرداخت.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با اشاره به بودجه کل کشور در سال آینده «۱۴۰۴» بر درک صحیح از شرایط واقعی کشور تاکید کرد و گفت: در بحران‌ها فرصت‌هایی وجود دارد که در شرایط عادی یافت نمی‌شوند. همان‌طور که در دوران جنگ توانستیم کشور را مدیریت کنیم امروز نیز می‌توانیم در این شرایط اقدامات بزرگی انجام دهیم. البته باید از مدل‌های جدید برای اداره کشور استفاده کنیم.

وی افزود: با کمک دولت و مجلس گشایش‌هایی در حال انجام است اما در عین حال باید مسیر واقع‌بینانه خود را ادامه دهیم، در سال جاری و سال آینده بخش عمده ای از بدهی‌های خود را می‌توانیم پرداخت کنیم. همچنین ۱۰ هزار میلیارد تومان به استان‌ها تخصیص یافت تا دانشگاه‌ها بتوانند دو تا 2.5 ماه کارانه‌ها را پرداخت کنند. این بودجه فقط برای پرداخت کارانه‌ها در نظر گرفته شده است.

موهبتی به نقش خیرین در این شرایط نیز اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین موضوعات تغییر رفتارها و تعامل با خیرین است. باید با خیرین مذاکره کنیم تا پروژه‌هایی که در حال اتمام هستند تکمیل شوند و مشوق‌های مالیاتی می‌تواند افراد را به این مسیر ترغیب کند.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت درباره مولدسازی نیز گفت: مولدسازی الزاما به معنای فروش دارایی‌ها نیست این فرآیند می‌تواند به تحقق اهداف توسعه‌ای کمک کند.

وی با تاکید بر ضرورت درک صحیح شرایط اقتصادی کشور افزود: امروز باید بر انضباط مالی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی تمرکز کنیم. در شرایط جنگ اقتصادی مدیریت هزینه‌ها اهمیت دوچندان پیدا می‌کند.

موهبتی بر ضرورت توجه به نیروی انسانی در دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز درمانی و بهداشتی تاکید کرد و گفت: اگر بهترین تجهیزات را داشته باشیم اما پرسنل ناراضی باشند انگیزه لازم برای دلسوزی و تلاش وجود نخواهد داشت.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت از روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور که در این اجلاس حضور داشتند خواست تا با نیروهای انسانی وارد گفت و گو شوند و شفاف‌سازی کرده و وضعیت امروز کشور را برای آنان تبیین کنند و اضافه کرد: اگر اعلام می‌کنیم که منابع مالی محدود است این محدودیت باید برای همه باشد نه فقط برای کارمندان.

وی بر اولویت‌بندی تخصصیص منابع تاکید کرد و افزود: نمی‌توان به شهری با جمعیت ۲۰ هزار نفر تجهیزات پیشرفته‌ای نظیر MRI تخصیص داد.

موهبتی در خصوص اولویت‌بندی پروژه‌ها نیز گفت: پروژه‌هایی که بالای ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند باید در اولویت تکمیل قرار گیرند. همچنین توجه ویژه‌ به ناترازی انرژی و ثبت به‌موقع اسناد ضروری است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت در پایان به مسئله نیروی انسانی اشاره کرد و گفت: به‌کارگیری نیروی انسانی جدید جز در مواردی که در قانون بلامانع اعلام شده ممنوع است. ستاد دانشگاه‌ها و وزارت بهداشت با نیروی انسانی بیش از حد مواجه هستند و باید منطقی‌سازی در این بخش انجام شود، منطقی‌سازی هزینه‌ها و بهره‌گیری از روش‌های نوین مدیریتی می‌تواند کمک بزرگی به عبور از شرایط فعلی کند. ایسنا

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/Wwvm