پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
۲ «شهر سالم» در ایران
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، فرشید رضایی در خصوص برگزاری مراسم «روز جهانی آموزش» گفت: مراسم روز جهانی آموزش با تاکید بر هوش مصنوعی و اهمیت انسان‌محوری با شعار «آموزش سلامت با هوش مصنوعی از سواد سلامت تا شهر سالم»، روز شنبه ۷ بهمن ماه به میزبانی دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت برگزار شد. ۲۰ نفر از اساتید ممتاز آموزش و ارتقای سلامت و جمعی از پژوهشگران و فعالان آموزش در این مراسم حضور داشتند.  

وی با اشاره به رونمایی از ۳ عنوان کتاب و عقد ۲ تفاهم‌نامه همکاری افزود: ۳ عنوان کتاب ارزشمند حوزه سواد سلامت در این برنامه رونمایی شد و ۲ تفاهم‌نامه راهبردی دفتر آموزش و ارتقای سلامت با موضوع‌های «سواد دیجیتال و هوش مصنوعی» و «مشارکت اجتماعی در شهر سالم و محله‌های ارتقادهنده سلامت» به ترتیب با «انجمن علمی هوش مصنوعی» و «وزارت کشور» منعقد شد.

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: تجربیات اخیر جهانی نشان می‌دهد در صورت استفاده بهینه از هوش مصنوعی به عنوان معلم و دستیار آموزشی ماهر در آموزش شخصی‌سازی شده می‌توان دانش‌آموزانی توانمندتر و موفق‌تر از قبل آموزش داد. همچنین بر اساس نتایج تجربیات در یکی از کشورها حتی ممکن است آموزش دو سال را در کمتر از دو ماه ارائه داد و دانش‌آموزان موفق‌تری تربیت کرد.

رضایی در خصوص دستیابی به جامعه با نشاط گفت: پرداختن به موانع آموزشی و اجتماعی سلامت یکی از موضوعات مهم برای دستیابی به جامعه بانشاط و ارتقای سواد سلامت به حساب می‌آید. فقر علت‌العلل مشکلات حوزه سلامت است و نگاه به این مولفه نباید به نداشتن توانمندی مالی محدود شود و این تصور که با کمک مالی به فقیران همه مشکل حل می‌شود تصور نادرستی است.

وی با اشاره به شهرهای «سهند» و «مراغه» به عنوان شهرهای سالم در کشور افزود: «مراغه» به عنوان دومین شهر کشور امسال توانسته است گواهی بین‌المللی شهر سالم را به دست آورد. دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با وزارت کشور در نظر دارند تعداد شهرهای سالم را افزایش دهند. شهر سالم بستر مشارکت ساختارمند مردم و سازمان‌ها در ارتقای سلامت جامعه است. هدف از برنامه شهر سالم ایجاد سازوکار و فرایندی است که سلامت انسان و طبیعت به تدریج ارتقا یابد و اولویت همواره با سلامت باشد.

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در خصوص نقش و جایگاه هوش مصنوعی در دنیای امروز اظهار کرد: امروزه با بهره‌گیری از هوش مصنوعی و توانمندی شناسایی الگوهای پنهان در میان داده‌ها سعی شده که شهرهای سالم با کاهش بیماری‌های غیرواگیر ایجاد شود. همچنین مبارزه با فقر و سایر عوامل اجتماعی موثر بر سلامت را با عدالت بیشتر و هدفمندتر انجام دهند.

رضایی در پایان در خصوص برنامه‌ها و اهداف دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با توجه به تجربیات جهانی در نظر دارد مسیر توسعه شهرهای سالم را با بهره گیری از تکنولوژی‌های جدید و نوآوری طی کند. دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در این مسیر از همکاری انجمن هوش‌مصنوعی بهره می‌برد. بحث ناعدالتی در دسترسی همگانی به هوش مصنوعی از موضوعات مهم در زمینه استفاده از این ابزار است و باید در کانون توجه قرار گیرد، همچنین استفاده از توان هوش مصنوعی نباید در مسیری قرار گیرد که افراد خلاقیت و هوشمندی خود را کنار بگذارند بلکه خلاقیت و هوشمندی انسان باید افزایش یابد. ایسنا

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/FCKn