پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
تداوم اجرای طرح دارویار به ۱۷۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مهدی پیرصالحی روز سه شنبه در حاشیه برگزاری چهارمین همایش و نمایشگاه داروهای بیوتکنولوژی و صنایع وابسته در هتل المپیک گفت: در زمان حاضر سازمان برنامه و بودجه ۸۵ همت برای طرح دارویار برای سال آینده تخصیص داده است که کافی نیست و اگر ارز ترجیحی از ۲۸ هزار و ۵۰۰ به ۳۸ هزار تومان افزایش یابد پرداختی از جیب مردم نیز برای تهیه دارو بالا می رود.

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: البته مذاکرات با سازمان برنامه و بودجه همچنان ادامه دارد تا با تخصیص بودجه کافی مردم دسترسی راحت تر به تهیه دارو داشته باشند و پرداختی از جیب نیز افزایش نیابد، همچنین ضرورت دارد سازمان های بیمه گر مطالبات شرکت های دارویی و داروخانه ها را به موقع پرداخت کرده و به روز کنند و باید بودجه مناسب نیز برای آنها در سال آینده تخصیص یابد تا مردم متضرر نشوند.

وی افزود: برخی از داروها در سال های اخیر دچار کمبودهای مقطعی شده و بیماران خیلی وقت ها نگران کمبودها هستند، سه عامل اصلی برای کمبودهای دارویی در کشور وجود دارد که عامل اولیه و اصلی آن موضوع کاهش نقدینگی و نامناسب بودن چرخه نقدینگی این صنعت است، مطالبات صنعت دارو و تجهیزات تقریبا به هفت ماه رسیده است و به این علت نمی تواند برخی از مواد اولیه تهیه کند و دچار کمبودهایی شده است.

پیرصالحی گفت: سازمان های بیمه گر باید به تعهدات خود عمل کنند، بیمه بیش از هفت ماه است که به داروخانه ها پرداختی نداشته است، امروز قیمت دارو در ایران جزو پایین ترین قیمت های دارو در دنیا است، خیلی از داروها چون صرفه اقتصادی برای شرکت های دارویی ندارد نمی توانند آن را تولید کنند از این رو ناچار به اصلاح برخی از قیمت ها هستیم که شرکت ها از آن زیان خارج شوند و تمایل به تولید داشته باشند.

رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: تامین ارز برای شرکت های داروسازی نیز مهم است، امسال بانک مرکزی تامین ارز را به موقع انجام داده اما در موضوع ارز هم تقاضا داریم که ارز در اختیار دارو قرار داده شود، به صورت میانگین از ابتدای سال تاکنون تقریبا ۳۰ درصد دارو گران شده است. اگر اصلاحات را درست انجام ندهیم و افزایش نرخ ارز داشته باشیم به طور قطع برخی از داروها باید افزایش قیمت بیشتری داشته باشد.

به گزارش ایرنا از تیرماه سال ۱۴۰۱ طرح دارویار با هدف ساماندهی نظام دارویی کشور و تخصیص ارز به این عرصه اجرایی شد تا ضمن جلوگیری از قاچاق دارو از کشور مانع آسیب به حوزه صنعت داروسازی شود و چرخه تامین و توزیع دارو نیز روند مطلوب‌تری داشته باشد.

در این طرح که در راستای سیاست‌های کلی نظام سلامت مبنی بر مدیریت منابع از طریق نظام بیمه‌ای اجرایی شد، یارانه داروها به انتهای زنجیره منتقل و از طریق بیمه‌ها به مصرف‌کننده نهایی تخصیص می یابد.

دارو یکی از راهبردی‌ترین اقلام مصرفی در کشور است و با وجود آنکه بیش از ۹۰ درصد داروهای مصرفی در کشور تولید داخل است باز هم برای واردات ۱۰ درصد باقیمانده و نیز مواد اولیه داروهای تولیدی وابستگی هایی به خارج از کشور وجود دارد که تامین ارز ترجیحی ضروری است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/L4x3