حدود ۴۲.۵ میلیون نفر در ایالات متحده به «اچپیوی» آلوده هستند
بر اساس برآوردها، تقریبا ۴۲.۵ میلیون نفر در ایالات متحده به اچپیوی آلودهاند و سالانه دستکم ۱۳ میلیون عفونت جدید گزارش میشود.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، متخصصان در ماه جاری گفتند که سرطان ناشی از عفونت رایج ویروس «پاپیلوم انسانی» که با نام اچپیوی «HPV» نیز شناخته میشود در برخی زنان در ایالات متحده در حال افزایش است.
آنان دریافتند نرخ ابتلا به سرطان دهانه رحم که یکی از قابلپیشگیریترین سرطانهاست و عمدتا بر اثر عفونت با ویروس پاپیلوم انسانی «اچپیوی» ایجاد میشود در میان زنانی که در دهههای ۳۰ و ۴۰ زندگی قرار دارند در حال افزایش است و بسیاری از این زنان در زمان عرضه نخستین واکسنهای اچپیوی در سال ۲۰۰۶ واجد شرایط دریافت این واکسن نبودند.
واکسنهایی که افراد را در برابر چند نوع سرطان مرتبط با گونههای مختلف از شایعترین عفونت مقاربتی در ایالات متحده محافظت میکنند ابتدا فقط برای دختران و زنان بین ۹ تا ۲۶ سال توصیه شده بودند. از آن زمان، دامنه واجدان شرایط گسترش یافت و حالا افراد بین ۲۷ تا ۴۵ سال نیز مشمول آن میشوند. اکنون توصیه میشود واکسیناسیون معمول از سن ۱۱ یا ۱۲ سالگی آغاز شود.
با وجود آنکه واکسیناسیون هم ایمن و هم موثر بودن خود را ثابت کرده تردید درباره واکسن و مقاومت در برابر آن در ایالات متحده همچنان باقی است. در سالهای اخیر این موضوع با شبکههای اجتماعی مرتبط دانسته شده است. مطالعهای از سوی متخصصان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی «USC» در ماه دسامبر نشان داد که میزان واکسیناسیون اچپیوی در میان آمریکاییها پایین است و تنها ۷ درصد بزرگسالان واجد شرایط دوره کامل واکسن را تکمیل کردهاند.
همچنین سال گذشته مطالعهای از سوی مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای ایالات متحده «CDC» نشان داد که تنها ۶۱ درصد بزرگسالان جوان تمام دزهای واکسن اچپیوی را تزریق کردهاند. این واکسنها بهصورت مجموعهای شامل دو یا سه تزریق ارائه میشوند. در میان زنان این میزان ۶۴ درصد است.
به گفته آکادمی اطفال آمریکا پوشش واکسیناسیون تا سال ۲۰۲۲ در حال افزایش بود اما در آن سال آغاز واکسیناسیون برای نخستین بار در حدود یک دهه متوقف شد. این گروه خاطرنشان کرد که پوشش واکسن اچپیوی در حال حاضر از بیشتر واکسنهای معمول عقب مانده است.
با این حال مواردی از عفونت با وجود دریافت واکسن رخ میدهند زیرا گونه اولیه واکسن فقط در برابر دو گونه ویروسی پرخطر مصونیت ایجاد میکرد. واکسنهای بهروزشده اکنون در برابر گونههای بیشتری مصونیت ایجاد میکنند.
به گزارش ایندیپندنت غربالگری نیز یکی از مسائل مرتبط با یافتههای مطالعه انجمن سرطان آمریکاست، به طوری که نسبت زنان از ۴۷ درصد در سال ۲۰۱۹ به ۴۱ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافت. پژوهشهای پیشین نشان دادند که زنان بین ۲۱ تا ۲۹ سال به احتمال کمتری غربالگریهایشان را بهروز نگه میدارند.
مقاله جدیدتری که در مجله انجمن پزشکی آمریکا «JAMA Network Open منتشر شد نشان داد زنانی که در مناطق روستاییِ آمریکا زندگی میکنند در مقایسه با زنانی که در شهرها زندگی میکنند ۲۵ درصد بیشتر احتمال دارد به سرطان دهانه رحم مبتلا شوند و ۴۲ درصد بیشتر احتمال دارد بر اثر آن جانشان را از دست بدهند. این موضوع احتمالا به نرخ پایینتر غربالگری در مناطقی با جمعیت کمتر مربوط میشود.
این انجمن توصیه میکند افراد از سن ۲۵ تا ۶۵ سال هر پنج سال یک بار آزمایش اولیه اچپیوی انجام دهند و از سن ۲۱ سالگی آزمایش پاپاسمیر را آغاز کنند. آزمایش پاپاسمیر سلولهایی را از دهانه رحم برای بررسی جمعآوری میکند.
تنها چند نوع از اچپیوی باعث سرطان میشوند. این گونهها که با عنوان گونههای پرخطر شناخته میشوند در غربالگریهای معمول لحاظ شدهاند.
بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، سرطان دهانه رحم که باعث رشد خارج از کنترل سلولها در دهانه رحم میشود ممکن است بیش از یک دهه طول بکشد تا شکل بگیرد.
در ایالات متحده هر سال تقریبا ۴۰۰۰ زن بر اثر سرطان دهانه رحم جانشان را از دست میدهند و ۱۱ هزار و ۵۰۰ مورد جدید وجود دارد.
اگرچه درمانی برای اچپیوی وجود ندارد گزینههای جراحی و دارو برای درمان عفونت در دسترس هستند. بیشتر افراد مبتلا به اچپیوی معمولا از ابتلای خود آگاه نیستند و تنها حدود یک درصد از افراد مبتلا به اچپیوی دچار عفونت بلندمدت میشوند و تعداد کمتری به سرطان دهانه رحم مبتلا میشوند.
بنابراین به گفته کارشناسان غربالگری همچنان اقدامی حیاتی است.
«مارک آینستاین»، استاد زنان و زایمان و سلامت زنان در دانشکده پزشکی آلبرت اینشتین در این باره به انبیسینیوز گفت در میان افرادی که در دهههای ۲۰ و ۳۰ زندگی خود برای اچپیوی غربالگری شدهاند، ۲۰ درصد به گونههای پرخطر اچپیوی آلودهاند.
«جان والبیلیش» متخصص سرطانشناسی زنان و استادیار دانشگاه ایالتی وین نیز به رادیو اندبلیوئیتی «WDET» گفت: هدف در وهله اول علاوه بر تلاش برای پیشگیری از سرطان دهانه رحم این است که آن را پیش از آنکه حتی هیچ علامتی داشته باشد شناسایی کنیم. ایسنا
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/ttk1