ثبت سالانه ۵۰ هزار عقرب گزیدگی در کشور
رئیس اداره مدیریت بیماریهای قابل انتقال به انسان و حیوان وزارت بهداشت گفت: سالانه حدود ۵۰ هزار مورد عقربگزیدگی و ۵ تا ۱۰ هزار مورد مارگزیدگی در ایران ثبت میشود. برای این موارد سرم ضد مار و عقرب در بیمارستانها موجود است.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا شیرزادی توضیحاتی در خصوص بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان یا همان زئونوزها ارائه داد و گفت: این بیماریها میتوانند از طریق ویروسها، باکتریها، انگلها و قارچها از حیوانات به انسان منتقل شوند و حدود ۶۰ درصد از بیماریهای عفونی انسان از منبع حیوانی هستند.
هاری، خطرناکترین بیماری زئونوز و پیشگیری با واکسن رایگان
وی افزود: هاری یکی از خطرناکترین بیماریها است که از طریق گزش حیوانات آلوده بهویژه سگها و گربهها به انسان منتقل میشود. این بیماری در صورت بروز علائم میتواند کشنده باشد. در ایران واکسن هاری بهطور رایگان در مراکز بهداشتی برای افرادی که از سوی حیوانات گزیده شدهاند تجویز میشود، بیماری سالک نیز که توسط انگل لیشمانیا ایجاد میشود از طریق نیش پشه خاکی که از موشهای آلوده تغذیه کرده است به انسان منتقل میشود. این بیماری در بیش از ۱۷۰ شهرستان ایران شایع است و کنترل آن نیازمند کاهش جمعیت موشها و پشههای خاکی است.
رئیس اداره مدیریت بیماریهای قابل انتقال به انسان و حیوان وزارت بهداشت ادامه داد: تب مالت یا بروسلوز یک بیماری باکتریایی است که از طریق تماس با دام آلوده یا مصرف فرآوردههای لبنی غیرپاستوریزه منتقل میشود. این بیماری بهویژه در بین دامداران شایع است و برای پیشگیری از آن، شیر و محصولات لبنی باید به مدت ۵ دقیقه جوشانده شوند.
سالانه هزاران نفر در ایران آسیب میبینند
شیرزادی به خطرات ناشی از عقربگزیدگی و مارگزیدگی اشاره کرد و گفت: سالانه حدود ۵۰ هزار مورد عقربگزیدگی و ۵ تا ۱۰ هزار مورد مارگزیدگی در ایران ثبت میشود. برای این موارد سرم ضد مار و عقرب در بیمارستانها موجود است.
به گزارش مهر وی در پایان در خصوص تب کریمه کنگو نیز افزود: این بیماری ویروسی از طریق کنههای آلوده منتقل شده و میتواند از طریق تماس با خون و ترشحات دام آلوده در زمان ذبح به انسان سرایت کند، برای پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، واکسیناسیون حیوانات خانگی، رعایت بهداشت فردی و محیطی، شستن دستها پس از تماس با حیوانات، استفاده از فرآوردههای لبنی پاستوریزه و کنترل جمعیت جوندگان و حشرات ناقل مورد توجه قرار گیرد.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/iJeC