عدم گزارش فلج اطفال در کشور طی ۲۴ سال گذشته
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: شرایط بیماری فلجاطفال در کشور به نحوی است که هرچند بسیاری از مردم این بیماری را به دست فراموشی سپردهاند اما دو کشور افغانستان و پاکستان که در همسایگی ما قرار دارند به دلیل ضعف در سیستم واکسیناسیون با این بیماری همچنان مواجه هستند.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سید محسن زهرایی با بیان اینکه واکسیناسیون تکمیلی فلجاطفال با هدف تحقق بالاترین سطح ایمنی در کودکان اجرا میشود گفت: فلجاطفال بیماری آسیبرسان است و گاهیاوقات مرگآور است، اسناد بیانگر این است که پیش از تزریق واکسن فلجاطفال در برنامه واکسیناسیونکشوری یعنی حدود ۵۰ سال پیش چندین هزار ایرانی به این بیماری مبتلا میشدند. فلجاطفال فقط به فلج دائمی منجر نمیشد بلکه برخی مبتلایان را به کام مرگ میکشاند. از طرفی هم اگرچه این بیماری فلجاطفال نام دارد اما بزرگسالان هم میتوانند به این بیماری مبتلا شوند.
عدم گزارش فلج اطفال در ایران طی ۲۴ سال گذشته
وی در خصوص وضعیت بروز بیماری فلجاطفال در ایران توضیح داد: حدود ۲۴ سال است که هیچ ابتلایی به بیماری فلجاطفال نداشتهایم که این موضوع به واسطه برنامه واکسیناسیون گسترده کشوری است. شرایط بیماری فلجاطفال در کشور به نحوی است که هرچند بسیاری از مردم این بیماری را به دست فراموشی سپردهاند اما دو کشور افغانستان و پاکستان که در همسایگی ما قرار دارند به دلیل ضعف در سیستم واکسیناسیون با این بیماری همچنان مواجه هستند. هنگامی که بیماری فلجاطفال در هر کشوری وجود داشته باشد، ریشهکنی بیماری شکلنگرفته و خطر بازگشت آن وجود دارد.
زمان تزریق واکسن فلجاطفال
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت در خصوص خطر ورود بیماری فلجاطفال به ایران گفت: ایران در همسایگی افغانستان و پاکستان قرار دارد و تردد با این کشورها زیاد است. به واسطه برنامه جامع و پوشش سراسری واکسیناسیون کشوری هیچگونه موردی مبنی بر ابتلا به فلجاطفال طی ۲۴ سال گذشته گزارش نشده است. تمام کودکان ایرانی از بدو تولد واکسنهای مورد نیاز خود را دریافت میکنند. واکسن فلجاطفال نیز در ۱۸، ۶، ۴، ۲ ماهگی دریافت میشود و واکسن یادآور نیز در ۶ سالگی تزریق میشود. واکسن فلجاطفال در ۴ و ۶ ماهگی به صورت خوراکی است.
ضرورت واکسیناسیون تکمیلی
زهرایی در خصوص واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال نیز گفت: هدف از برنامه واکسیناسیون تکمیلی این است که بالاترین سطح ایمنی را ایجاد کنیم و اگر خواهان جلوگیری از چرخش ویروس فلجاطفال در کشور در صورت ورود این ویروس به کشور هستیم میبایست نسبت به واکسیناسیون تکمیلی اقدام کنیم. ویروس فلج اطفال در دستگاه گوارش رشد میکند و در فاضلاب دفع میشود. این ویروس میتواند به صورت مدفوعی دهانی و تماس با یکدیگر به راحتی منتقل شود.
وی اضافه کرد: این بیماری تظاهرات بالینی واضح ندارد و به همین دلیل نمیتوان از ورود افراد مبتلا به کشور جلوگیری کرد. به این ترتیب با توجه به رفت و آمدها با دو همسایه افغانستان و پاکستان و وجود بیماری در این دو کشور میبایست از بالاترین سطح ایمنی کودکان چه ایرانی و چه افغانستانی اطمینان خاطر پیدا کنیم و برای رسیدن به این مساله برنامه واکسیناسیون تکمیلی انجام میشود.
وی اضافه کرد: این بیماری تظاهرات بالینی واضح ندارد و به همین دلیل نمیتوان از ورود افراد مبتلا به کشور جلوگیری کرد. به این ترتیب با توجه به رفت و آمدها با دو همسایه افغانستان و پاکستان و وجود بیماری در این دو کشور میبایست از بالاترین سطح ایمنی کودکان چه ایرانی و چه افغانستانی اطمینان خاطر پیدا کنیم و برای رسیدن به این مساله برنامه واکسیناسیون تکمیلی انجام میشود.
واکسیناسیون تکمیلی خانه به خانه در نیمه جنوبی کشور
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت در خصوص برنامه واکسیناسیون تکمیلی در «نیمه شمالی» و «نیمه جنوبی» کشور انجام میشود گفت: استانهای نیمه جنوبی به ویژه مناطق جنوب شرقی کشور یعنی استانهای سیستانوبلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان با بیشترین خطر بیماری فلجاطفال وارده از افغانستان و پاکستان مواجه هستند، بر همین اساس نیز برنامه واکسیناسیون تکمیلی به صورت خانه به خانه در این مناطق انجام میشود.
زهرایی ادامه داد: عملیات واکسیناسیون تکمیلی در ۲ نوبت انجام میشود، نوبت اول واکسیناسیون تکمیلی فلجاطفال در نیمهجنوبی کشور در دی ماه سال گذشته انجام شد و یک ماه پس از آن یعنی در بهمن ماه نیز نوبت دوم اجرا شد. حدود ۸۰۰هزار کودک واکسن تکمیلی فلجاطفال را در این منطقه طی دو نوبت دریافت کردند.
آغاز واکسیناسیون تکمیلی در نیمه شمالی
وی در پایان در خصوص برنامه واکسیناسیون تکمیلی فلجاطفال در نیمهشمالی کشور نیز گفت: نوبت اول برنامه تکمیلی واکسیناسیون فلجاطفال از ۲۳ فررودین ماه آغاز شد و تا روز سهشنبه ۲۵ فروردین ادامه داشت. برنامه واکسیناسیون تکمیلی فلجاطفال در نیمه شمالی کشور به صورت خانه به خانه انجام نمیشود بلکه مناطق پرخطر مانند مکانهای که اتباع در آن تجمع دارند یا مناطق دورافتاده واکسینه میشوند. نوبت دوم واکسیناسیون تکمیلی فلجاطفال در نیمه شمالی نیز در اردیبهشت ماه انجام میشود و برآوردها بیانگر این است که حدود ۲۰۰هزار کودک طی دو نوبت در نیمهشمالی کشور واکسینه شوند. ایسنا
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/FiTu