توسعه هوش مصنوعی ۴۰ درصد هزینه های درمان را کاهش میدهد
دبیرستاد توسعه اقتصاد زیست فناوری و سلامت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری یکی از برنامههای اصلی این ستاد در سال ۱۴۰۴ در حوزه سلامت را بهرهمندی از هوش مصنوعی در ابعاد مختلف حوزه سلامت برای کاهش هزینه ۴۰ درصدی درمان اعلام کرد.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مصطفی قانعی روز یکشنبه ۳۱ فروردین ماه در نشست خبری «اهداف و برنامههای ستاد توسعه اقتصاد زیستفناوری و سلامت در سال ۱۴۰۴» در محل معاونت علمی ریاست جمهوری با بیان اینکه هزینه امروز کشور در حوزه سلامت بسیار بالاست یکی از راهکارهای اصلی کاهش این هزینه و افزایش بهره وری را استفاده مناسب از تکنولوژی هوش مصنوعی عنوان کرد.
دبیرستاد توسعه اقتصاد زیست فناوری و سلامت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ادامه داد: حرکت به سمت سلامت الکترونیک و توسعه هوش مصنوعی در حوزه سلامت به طورحتم حداقل ۴۰ درصد هزینه های درمان به خصوص بیماری های مزمن را کاهش و همین میزان سلامت را افزایش می دهد، ورود هوش مصنوعی به حوزه سلامت نیازمند یک نقشه راه مناسب و برخورداری از نگاهی همه جانبه است.
وی یکی از اولویت های ستاد توسعه اقتصاد زیست فناوری و سلامت را حمایت از فناوران حوزه هوش مصنوعی برای ارائه نوآوری های مرتبط اعلام کرد و افزود: باید به واسطه بنیاد علم ایران و صندوق حمایت از پژوهشگران بحث سلامت الکترونیک و کاربرد هوش مصنوعی را به عنوان اولویت های اصلی مطرح و بر همین اساس از فناوران فعال در این حوزه برای توسعه نوآوری ها به اشکال مختلف حمایت شود.
سهم ۱.۶ درصدی زیست فناوری در اقتصاد دانش بنیان
قانعی ضمن تشریح برنامه ستاد تحت عنوان زنجیره ارزش راهبردی حوزه زیست فناوری گفت: آیین نامه مربوط به این موضوع و زنجیره های ارزشی که باید پیاپی تحقق پیدا کند تا مرجعیت علمی در حوزه زیست مهندسی توسط ایران کسب شود در دولت به تصویب رسیده است در قانون برنامه هفتم سهم معاونت علمی از این رشد اقتصادی که باید تحقق پیدا کند هفت درصد است.
دبیرستاد توسعه اقتصاد زیست فناوری و سلامت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری یادآورشد: از این میزان سهم مهندسی زیست حدود یک و شش دهم درصد است که برنامه، آیین نامه ها و هماهنگی های مربوط به این بخش به دنبال تاکیدات رهبر معظم انقلاب در مشخص شدن نحوه اجرا از همان ابتدای اجرایی شدن برنامه هفتم پیشرفت همراه با جزئیات تهیه شده است، در این حوزه زنجیره هایی که در حوزه علم و فناوری تهیه شده کمک خواهد کرد برنامه ها به منظور شکوفا شدن اقتصاد زیست فناوری قابلیت اجرایی داشته باشد و تمامی دستگاه های اجرایی ذی ربط نیز به شکل همگرایی روی این موضوع متمرکز شده و اعتبارات لازم را تخصیص دهند.
تعیین ماموریت هر دانشگاه و استاد برای تحقق مرجعیت علمی زیست فناوری
وی افزود: در اقدامی که هفته قبل صورت گرفت هماهنگی بین دستگاهی به منظور تحقق این نقشه در سطح استاد دانشگاه و دانشجویان طراحی شده و قرار است به زودی ابلاغ شود، بر همین اساس ماموریت و اعتبارات هر دانشگاهی برای تحقق زیست مهندسی به شکلی که ایران به مرجعیت علمی در پایان برنامه هفتم دست یابد در قالب یک سامانه ای با عنوان زیست مهندسی مشخص شده است و امور و پیشرفت ها هم به شکل دقیق نظارت خواهد شد.
قانعی تصریح کرد: این سامانه در دسترس همه دانشگاه ها خواهد بود و اعتبارات هم متناسب با طرح های پژوهشی که قرار است انجام شود مشخص می شود، برای این موضوع بنیاد علم ایران که مسئولیت پیشبرد امر تحقیقات را عهده دار است با ستاد زیست فناوری تفاهم کرده که آنچه که ما برای یک دانشگاه و یک استاد مشخص می کنیم بنیاد علم هم همان موضوع را از دانشگاه بپذیرد و بودجه پژوهش مورد نظر را تامین کند.
دبیر ستاد زیست فناوری و اقتصاد سلامت یادآورشد: قسمت اول این زنجیره به شکل گرنت پژوهشی و یکطرفه پرداخت می شود و انتهای زنجیره نیز تسهیلات داده می شود بنابراین از ابتدای زنجیره تا انتهای زنجیره همه جزئیات و متولی هر بخش مشخص شده است، با هماهنگی که با معاونان وزارت بهداشت، علوم و جهاد کشاورزی مقرر شد که مسئولیت تحقق این برنامه توسط هر معاونتی بر اساس سامانه زیست مهندسی صورت گیرد.
درآمد ۱۵۰ میلیون دلاری با پالایشگاه مخمرها
وی با اشاره به وجود ظرفیت های مناسب در کشور در بخش مخمرها و اینکه امروزه در دنیا حتی برای طعم ترشی ها از مخمر استفاده می شود از برنامه ریزی این ستاد به منظور راهاندازی پالایشگاه مخمر خبر داد و افزود: با اجرای این طرح پیشبینی می شود که حداقل درآمد ۱۵۰ میلیون دلاری را شاهد باشیم.
کاهش واردات انسولین و پلاسما از ۳۰۰ میلیون دلار به ۳۰ میلیون دلار
قانعی یکی دیگر از برنامه های این ستاد در سال جاری را توسعه داروهای های تک نام برشمرد و با اشاره به آغاز تولید انسولین و پلاسما از سالهای قبل گفت: با هماهنگیهای سازمان برنامه و بودجه اعتبارات اجرای این طرح تامین شده است، بر اساس این طرح تا پایان برنامه هفتم پیشرفت پیش بینی می شود میزان واردات ۳۰۰ میلیون دلاری به ۳۰ میلیون دلار کاهش یابد.
به گزارش ایرنا دبیر ستاد زیست فناوری و اقتصاد سلامت در پایان از برنامه ریزی برای راهاندازی ۲ پالایشگاه پلاسما و ۱۴ مرکز ژن درمانی خبر داد و گفت: با توسعه سرمایهگذاری در این بخش ۶۰۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی در حوزه مواد را شاهد خواهیم بود.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/MBQn