روند ۶۰ درصدی مهاجرت معکوس نخبگان علوم پزشکی در سال ۱۴۰۲
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بیست و ششمین همایش معاونان آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور ارتقای سطح سواد عمومی سلامت را مهمترین وظیفه آموزش پزشکی دانست و از معکوس شدن روند مهاجرت در برخی رشتههای علوم پزشکی خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا ظفرقندی در افتتاحیه بیست و ششمین همایش معاونان آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، هفتمین جشنواره دانشجویی ایدههای نوآورانه آموزشی و اختتامیه هجدهمین جشنواره علوم پزشکی شهید مطهری در سالن همایش های بین المللی رازی گفت: همانطور که پزشکی علم و هنر است، آموزش علوم پزشکی هم علم و هنر است. یک جراح خوب لزوماً معلم خوبی نیست و باید هنر معلمی و آموزش را هم فراگیرد تا استاد خوبی در دانشگاه شود.
وی افزود: در عصر حاضر هم آموزش علوم پزشکی متحول شده هم نیازهای مردم متفاوت شده است، ۵.۵ درصد مردم مبتلا به دیابت هستند که ۵۰ درصدشان از بیماری خود بی خبرند، ۳۰ درصد فشارخونیها نمی دانند فشار خون دارند و ۴۰ درصد افراد از کاهش شنوایی شان بی خبر می مانند، بنابراین مهم ترین وظیفه آموزش علوم پزشکی در حال حاضر ارتقای سطح سواد سلامت عمومی جامعه است.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: باید سلامت را وارد مدارس، خانهها و تلفن های همراه مردم کنیم تا شناخت آنها از سلامت عمومی افزایش یابد، به عنوان مثال دو سرطان فراگیر پستان و پروستات با آموزش های اولیه قابل پیشگیری هستند، ارتقای سواد سلامت مردم حتی پیش از پیشگیری قرار می گیرد زیرا در همین دو مثال اگر سرطان پیشرفت کند با هزینه های گزاف هم قابل درمان نخواهد بود.
ظفرقندی با بیان اینکه صرفِ آموزش علوم پزشکی کارآمد نیست و آموزش با برخی شاخصها نسبت دارد در تشریح این شاخصها اظهار کرد: نسبت آموزش پزشکی با کیفیت آن بسیار مهم است و کیفیت قابل تخفیف نیست. کیفیت در آموزش علوم پزشکی که با جان و سلامت مردم سر و کار دارد خط قرمز وزارت بهداشت است.
وی با اشاره به گنجاندن مهارت در آزمون های بورد یادآور شد: آموزش فقط درس و تخته و کلاس نیست، فارغ التحصیلی که مهارت عملی در به کارگیری علمش نداشته باشد کارآیی ندارد، کیفیت آموزش شامل سه عنصر علم، مهارت و نگرش است، توجه به اخلاق عملی در حوزه پزشکی نیز یکی دیگر از شاخصهایی است که در آموزش علوم پزشکی باید مورد توجه و دقت قرار گیرد، عدالت آموزشی، نسبت آموزش با مناطق محروم، نسبت آموزش با عِرق ملی و استفاده از روشهای جدید آموزشی در حوزه علوم پزشکی سایر شاخصهایی هستند که ضرورت دارد مورد توجه قرار گیرند.
وزیر بهداشت در پایان در دستور کار قرار گرفتن تجدید نظر در سهمیه بندیها در دولت را مورد اشاره قرار داد و گفت: خوشبختانه روند ۶۰ درصدی مهاجرت نخبگان علوم پزشکی در سال ۱۴۰۲ هم اکنون با توجه به فضای آرامشی که بر کشور حکمفرما شده در برخی رشتهها معکوس شده است.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/LpPP