پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
لزوم سازماندهی کودکان کار و خیابان
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون از روابط عمومی دادستانی کل کشور محمدجواد حشمتی روز سه شنبه گفت: بیش از 13 سال از تصویب آیین نامه مربوط به کودکان کار و خیابانی می گذرد ولی متاسفانه بسیاری از دستگاه‌ها به وظایف خود به درستی عمل نکردند که این یک نقص محسوب می‌شود.

وی افزود: سازمان بهزیستی به عنوان متولی اصلی ساماندهی این موضوع حتما باید تدابیر لازم را اتخاذ کند و ما به دادستان‌های استان‌های سراسر کشور اعلام خواهیم کرد تا در استان‌های خود مباحثی که در این زمینه وجود دارد را با ادارات بهزیستی سراسر کشور طرح کنند تا برای حل نواقصی که وجود دارد، اقدامات لازم انجام شود.

معاون دادستان کل کشور در ادامه گفت: بهزیستی به عنوان محور این پروژه و ما نیز به عنوان همیار در خدمت همه دستگاه‌های مربوطه هستیم تا کمک کنیم. 

حشمتی خاطرنشان کرد: موضوع کودکان کار و خیابانی به عنوان یکی از آسیب های جدی در کشور دارای ابعاد مختلفی است و قوانین و مقررات نسبتا قوی در این زمینه وجود دارد که صریح و شفاف است و در آن وظایف دستگاه‌های متولی نیز مشخص هستند اما به لحاظ مشکلاتی که در اجرا رخ می‌دهد، باعث عقیم ماندن اجرای کامل آن شده است.

وی اضافه کرد: از طرف دیگر حیطه بندی درست باید در این زمینه صورت گیرد تا حوزه‌ها مشخص و تکالیف دستگاه‌ها که در آیین نامه و در بخش‌های مختلف آمده است، تبیین شود.

حشمتی با اشاره به نقش آفرینی فرهنگی صدا و سیما در این موضوع گفت: صدا و سیما به هر حال بسیار می‌تواند در این زمینه مفید واقع شود.

معاون دادستان کل کشور تصریح کرد: ما به عنوان یار کمکی در این موضوع ورود کرده‌ایم، با توجه به صحبت‌هایی که قبلا صورت گرفت و جلساتی که با سازمان بهزیستی در این خصوص داشتیم و مطالبه‌ای که ریاست وقت سازمان بهزیستی داشت و از جهت اینکه احقاق حق کودکان کار و خیابان یک مطالبه عمومی است، دادستان کل کشور نیز تاکید کردند که این موضوع پیگیری و از امکانات و ابزار‌های لازم دستگاه‌های مربوطه در این خصوص استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه آیین نامه و مصوبه دولت را در این خصوص داریم و دستگاه‌های مختلفی نیز مسئول هستند، گفت: با این وجود کماکان شاهد هستیم این طرح به درستی اجرا نمی‌شود و اشکالاتی وجود دارد، لذا در این خصوص کم کاری‌هایی صورت گرفته است.

آیین‌نامه ساماندهی کودکان خیابانی در چهارم مرداد سال 1384 از سوی هیات وزیران به تصویب رسید که طبق ماده دوم این آیین نامه «سازمان بهزیستی کشور موظف است با همکاری و مشارکت شهرداری‌، انجمن های خیریه‌، تشکل های غیردولتی و نیروی انتظامی و با استفاده از مدد کاراجتماعی (در قالب تیم تخصصی سیار یا مستقر در مراکز که با همکاری شهرداری ها سازماندهی خواهد شد)، نسبت به شناسایی‌، جذب‌، پذیرش و توانمندسازی کودکان خیابانی در مراکز استانها و در صورت صلاحدید کارگروه اجتماعی استان در شهرهای بالای 200 هزار نفر اقدام کند.

طبق ماده 4 این آیین نامه، در صورت تحویل کودک خیابانی به خانواده‌، بهزیستی استانها و سایر نهادهای حامی موظفند در زمینه حمایت مادی و معنوی خانواده اقدامات لازم را به عمل آورند و هر شش ماه یکبار گزارش اقدامات ‌خود را به سازمان بهزیستی کشور و کارگروه اجتماعی استان اعلام کنند.

در ماده 5 این آئین نامه آمده است: اداره کل بهزیستی استانها به منظور تأمین هماهنگی بین بخشی و استفاده از همکاری سایرسازمانها و ادارات کل ذی ربط موظفند مسائل مربوط به ساماندهی کودکان خیابانی را به طور مستمر در کارگروه اجتماعی استان مطرح و نسبت به جلب همکاری و مشارکت سازمانها و نهادهای ذی ربط اقدام کنند.

در فصل سوم این آیین نامه به وظایف سازمانها و نهادهای همکار در سازماندهی کودکان خیابانی اشاره شده که طبق ماده شش سازمان ها و نهادهای همکار در فرایند ساماندهی کودکان خیابانی عبارتند از نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران‌، وزارت دادگستری، شهرداری، وزارت کار و اموراجتماعی‌، وزارت بهداشت‌، درمان و آموزش پزشکی‌، سازمان بیمه خدمات درمانی، سازمان تأمین اجتماعی، سازمان صدا و سیما، جمعیت هلال احمر، وزارت آموزش و پرورش‌ و کمیته امداد امام (ره‌) که شرح وظایف هر یک از این نهادها در آیین نامه ذکر شده است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/nN8Z