پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
عدم توازن در واردات و تولید داخلی دارو
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون، سعید نمکی در جلسه شورای عالی نظام پزشکی افزود: حدود 550 میلیون دلار ارز برای داروی ساخت داخل در نظر گرفته شده و حدود 1،3 میلیارد دلار برای واردات دارو اختصاص داده شده است که توازن و تعادلی در این بین مشاهده نمی شود.

وی تاکید کرد: صنعت داروی کشور حرف های زیادی برای گفتن دارد، نه تنها به صنعت دارو کمکی نکرده ایم بلکه فیلترهایی هم برای همکاران داروساز ایجاد کردیم. البته می توان صنعت داروی کشور را با امکانات موجود ظرف مدت یکسال دگرگون کرد. قیمت داروها نیز باید اصلاح شود چون انقباضی است اما مشروط بر اینکه بیمه ها هزینه ها را تقبل کنند و باری بر دوش مردم نباشد.

سرپرست وزارت بهداشت در ادامه با قدردانی از زحمات حسن قاضی زاده هاشمی وزیر سابق بهداشت با عنوان این مطلب که کشور روزهای سخت اقتصادی را طی می کند، اضافه کرد: در نظام سلامت نیز دچار مشکلاتی هستیم و این امکان وجود دارد که هر لحظه با گردبادهایی مواجه شویم اما یکی از ارکان اصلی مدیریت نظام سلامت سازمان نظام پزشکی است که بنده شخصا هیچ گاه به عنوان یک سازمان صرفا مدافع حقوق صنف به آن نگاه نکرده ام بلکه این سازمان صنفی است که سلامت مردم را اداره می کند و یک رسالت فراسازمانی و فراصنفی به عنوان طبیب و عضو تیم نظام سلامت بر عهده دارد.

نمکی با اشاره به امکان بروز آسیب های نظام سلامت از تحریم ها افزود: در آینده نیازمند مشارکت بین بخشی عظیمی هستیم و اگر مراقبت های لازم را در این زمینه انجام ندهیم و مشارکت بین بخشی را طلب نکنیم هر روز با یک جریان تازه روبرو خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: اگر تلاش کنیم تا نظام سلامت را به مدارس ببریم و آموزش الگوهای لازم را از مدارس آغاز کنیم دیگر نیازی به این نیست که بار بیماری ها را از طریق ویزیت متخصصان در فیلدهای مختلف پزشکی شناسایی کنیم.

سرپرست وزارت بهداشت افزود: اگر پزشک خانواده و سیستم ارجاع و نظام پرداخت را مدیریت می کردیم هزینه های طرح تحول نظام سلامت منطقی تر می شد. امروز نیز باید با همکاری و هماهنگی هم به این مهم بپردازیم. دلیل به کار بردن پزشک خانواده انجام کار گروهی همه اعضای کادر درمان در این طرح است.

نمکی با اشاره به اینکه باید از ظرفیت های پزشکان عمومی در پیاده سازی برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع بهره مند شویم، خاطرنشان کرد: برای تدوین گایدلاین های درمانی باید سازمان نظام پزشکی به عنوان قوی ترین ساختار صنفی به وزارت بهداشت کمک کند و باید ساختار مناسب نظارت بر گایدلاین ها را برای اجرا در بیمه ها ایجاد کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به آلوده شدن نگاهها نسبت به جامعه پزشکی اشاره کرد و گفت: مقداری از این نگاه آلوده از درون حاصل شده و مقداری از آن هم از بیرون نشأت گرفته که باید با همکاری هم نسبت به رفع آن تلاش کنیم.

نمکی تاکید کرد: باید مکانیزم هایی در سازمان نظام پزشکی تعریف شود تا همه بدانند که اگر کوچکترین تظلمی روی دهد فورا به آن رسیدگی خواهد شد. به مرجعی خارج از سازمان نظام پزشکی نیاز نداریم و مسائل حرفه ای در درون خودمان حل و فصل خواهد شد.

سرپرست وزارت بهداشت تصریح کرد: وزارت بهداشت در درجه اول متولی سلامت مردم است. باید با همکاری سازمان نظام پزشکی در جهت احقاق حقوق شهروندی گام برداریم و اجازه ندهیم تا مسائل پزشکی خارج از حرفه به بحث و بررسی گذاشته شود.

وی اضافه کرد: باید توسعه خدمات بستری و سرپایی را متوازن با هم جلو ببریم که می توان یک پروتکل در این زمینه تعریف کرد و از ظرفیت و توان انجمن های علمی و سازمان نظام پزشکی با تشکیل یک اتاق فکر استفاده کرد.

لازم به ذکر است در ادامه محمدرضا ظفرقندی، رئیس شورای عالی و سرپرست سازمان نظام پزشکی نیز گفت: آسیب به احترام و حرمت جامعه پزشکی تخریب سرمایه اجتماعی نظام سلامت و موجب اختلال در پروسه درمان مردم می شود. 

ظفرقندی با تبریک انتخاب نمکی به عنوان سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: دکتر نمکی از پختگی و تجربه لازم در حوزه بهداشت، پزشک خانواده و حوزه اقتصاد سلامت برخوردار و صاحبنظر و صاحب سبک در عرصه نظام سلامت است.

رئیس شورای عالی و سرپرست سازمان نظام پزشکی در ادامه افزود: با توجه به اینکه سرپرست وزارت بهداشت در رده ها و بخش های مختلف حوزه سلامت مشغول به فعالیت بوده اند. آشنایی کامل با نقاط ضعف، قوت و چالش های این حوزه را دارند، بدیهی است سازمان نظام پزشکی به عنوان بزرگترین نهاد مدنی و صنفی جامعه پزشکی می تواند یک همکار خوب در جهت تحقق اهداف و برنامه های پیش رو و مثبت حوزه سلامت کشور باشد.

وی با اشاره به شرایط ناشی از تحریم ها بر کشور اضافه کرد: در درجه اول باید به فکر رفع مشکلات سلامت مردم بود و بعد از آن وظیفه ای که داریم حفظ شأن و منزلت جامعه پزشکی است که موجب حفظ سرمایه اجتماعی نظام سلامت خواهد بود و نباید به حرمت آنها خدشه ای وارد شود زیرا هر گونه بی احترامی به این جامعه در واقع زیر سوال بردن اعتماد مردم و تخریب این سرمایه اجتماعی است و موجب اختلال در پروسه درمان می شود.

ظفرقندی خاطرنشان کرد: باید آسیب شناسی های لازم در این زمینه انجام شود و هر جا لازم باشد ترمیم هایی انجام دهیم و این مستلزم تلاش و مبارزه بیرونی و پالایش درونی است. متاسفانه عده قلیلی که در جامعه پزشکی تخلف می کنند حیثیت کل حرفه را زیر سوال می برند و این سبب می شود تا بعضی رسانه ها هر نوع تخلفی را به کل جامعه پزشکی تعمیم دهند که یکی از مصادیق آسیب به شأن و منزلت جامعه پزشکی همین مساله است.

به گزارش ایرنا سرپرست سازمان نظام پزشکی در پایان تاکید کرد: باید با وحدت و انسجام برای حل معضلات مختلف جامعه پزشکی از جمله بحث تعرفه واقعی، مشکلات بیمارستان ها و ناکارآمدی بیمه کار کنیم و رسیدگی به مشکلات سلامت مردم را وجهه اهتمام خود قرار دهیم.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/NCGF