پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
استفاده از ظرفیت‌های طب سنتی، رویکردی جهانی است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون، محمود خدادوست در همایش «طب سنتی ایرانی؛ یک دهه فعالیت آکادمیک، نقد گذشته، افق آینده»، با بیان اینکه استفاده از ظرفیت‌های طب سنتی و مکمل در کنار طب رایج یک رویکرد جهانی است، گفت: سازمان جهانی بهداشت از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۵، ادغام خدمات طب سنتی و مکمل را در نظام سلامت در دستور کار خود قرار داد و به همین منظور دانشکده‌های طب سنتی در کشور ایجاد شد.

وی با اشاره به قدمت چند هزارساله و ریشه‌دار بودن طب سنتی در فرهنگ و باور مردم که قابلیت پذیرش آن را در جوامع عمومی بیشتر می‌کند، افزود: در حال حاضر دیگر بحث بود و نبود طب سنتی و مکمل مطرح نیست، بلکه چگونگی ارائه خدمات در این حوزه مورد توجه است تا از این ظرفیت در راستای ارتقای سلامت جامعه استفاده شود.

سرپرست دفتر طب سنتی وزارت بهداشت تاکید کرد: باید مردم را در مسیر درست ارائه خدمات در حوزه طب سنتی هدایت کنیم تا آنچه به نفع سلامت آنان است، در اختیارشان قرار گیرد.

وی با بیان اینکه یکی از معضلات امروز جامعه جهانی در حوزه سلامت، شیوع بیماری‌های غیر واگیر است، افزود: سازمان جهانی بهداشت تنها راه مداخله و پیشگیری از این بیماری‌ها را اصلاح سبک زندگی می‌داند و این در حالی است که رویکرد اصلی طب سنتی ایرانی، رویکردی سلامت‌محور بر مبنای ترویج سبک زندگی درست و پیشگیری از بیماری است.

خدادوست با تاکید بر اینکه با ادغام خدمات طب سنتی و مکمل در نظام سلامت، به طور قطع در حوزه پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر، موفق خواهیم بود، گفت: تشخیص و درمان در طب سنتی ایرانی بر مبنای مزاج است و استفاده از این ظرفیت که مبتنی بر تفاوت‌های فردی است، می‌تواند نقش موثری در درمان موفق بیماری‌ها داشته باشد.

طب سنتی ایرانی توجه ویژه‌ای به مباحث اخلاق پزشکی دارد

سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه آداب و ادب طبابت از نگاه حکمای ایرانی، پیش‌نیاز علم طبابت است، گفت: آنچه که در حال حاضر در جامعه پزشکی مغفول مانده، بحث‌های مرتبط با اخلاق پزشکی است که با ورود طب سنتی ایرانی در نظام آموزش، پژوهش و نظام سلامت، این مباحث نیز بیش از پیش توسعه می‌یابد.

وی با اشاره به اسناد بالادستی موجود در کشور برای توسعه طب سنتی ایرانی، افزود: بر اساس برنامه ششم توسعه، داروهای طبیعی و سنتی در فهرست داروهای رسمی کشور قرار می‌گیرد و خدمات تایید شده طب سنتی ایرانی نیز در نظام سلامت ادغام می‌شود.

خدادوست تاکید کرد: نظام سلامت از نظر ساختاری و تشکیلاتی نیز به حوزه طب سنتی و مکمل توجه کرده است و باید در ساختار تشکیلاتی تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، ادارات و دفاتر طب ایرانی و مکمل در معاونت درمان، کارشناس و کارشناس مسئول طب ایرانی در معاونت بهداشت و ادارات فرآورده‌های طبیعی و سنتی در معاونت غذا و دارو تشکیل شود.

وی با تاکید بر اینکه توسعه طب سنتی ایرانی می‌تواند به اقتصاد درمان و سلامت نیز کمک کند، گفت: خوشبختانه در سال جاری، ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، ادغام خدمات تایید شده طب سنتی ایرانی در نظام سلامت را به‌عنوان یک پروژه اقتصاد مقاومتی تصویب کرد.

سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت همچنین از تصویب تعرفه خدمات طب سنتی ایرانی و طب سوزنی و درج آنها در کتاب ارزش‌های نسبی خدمات توسط هیات دولت خبر داد و افزود: تدوین استاندارد خدمات طب سنتی ایرانی و طب سوزنی و ابلاغ آن توسط معاونت درمان وزارت بهداشت، راه‌اندازی درمانگاه‌ها و بخش‌های بین رشته‌ای، از دیگر اقدامات مهم انجام شده تا به امروز، در راستای توسعه طب سنتی ایرانی به صورت قانونمند و منطقی است.

بنابر اعلام وبدا، همایش «طب سنتی ایرانی؛ یک دهه فعالیت آکادمیک، نقد گذشته، افق آینده» با حضور صاحبنظران و اندیشمندان این حوزه سوم و چهارم بهمن ماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، برگزار شد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/XrN0