ضرورت پوشش بیمهای برای بازتوانی قلبی
رئیس بیمارستان قلب شهید رجایی گفت: بازتوانی قلبی در ایران جایگاه خوبی ندارد و این خدمات تحت پوشش بیمه نیست.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون، فریدون نوحی رئیس افتخاری اولین سمینار توانبخشی قلبی عروقی و ریوی که در بیمارستان میلاد برگزار شد با بیان اینکه نوتوانی و توانبخشی برای بازگشت بیماران قلبی به شرایط قبلی است، گفت: برای بازگشت بیماران قلبی پس از سکته و جراحی قلبی توانبخشی ضروری است، اما متأسفانه کمتر به این موضوع توجه میشود.
نوحی در ادامه با اشاره به عوامل خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی گفت: فشارخون، چاقی، مصرف سیگار و دخانیات، الکل، تغذیه نامناسب و مصرف غذاهای شور، شیرین و چرب و بی تحرکی از مهمترین علل بروز بیماریهای قلبی است.
رئیس بیمارستان قلب شهید رجایی افزود: بیماریهای قلبی عروقی در ایران و دنیا نخستین علت مرگ و میر شناخته میشود، با افزایش عوامل خطر احتمال بروز بیماریهای قلبی به صورت لوگاریتمی بالا میرود؛ در واقع با افزایش علل ابتلا به بیماری قلبی خطر بروز سکته قلبی چندین برابر افزایش پیدا میکند.
وی افزود: فشار خون یکی از علل مهم ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی است، بیش از ۲۰ درصد جامعه فشارخون دارند که ۹۰ درصد آنها از فشار خون خود اطلاع ندارند چراکه بیماری فشارخون بالا خاموش است و علائمی ندارد.
نوحی اضافه کرد: بروز فشارخون علتی خاص ندارد و اغلب کسانی که به فشارخون بالا مبتلا هستند خوب درمان نمیشوند یا کسانی که تحت درمان قرار دارند به طور کامل روند درمان را پیگیری نمیکنند.
نوحی اضافه کرد: بروز فشارخون علتی خاص ندارد و اغلب کسانی که به فشارخون بالا مبتلا هستند خوب درمان نمیشوند یا کسانی که تحت درمان قرار دارند به طور کامل روند درمان را پیگیری نمیکنند.
رئیس بیمارستان قلب شهید رجایی تصریح کرد: ۵۰ درصد کسانی که بر اثر بیماریهای قلبی با سکته میمیرند فشارخون دارند و این موضوع نقش فشار خون را در بروز سکته بسیار نشان میدهد.
وی در ادامه با تأکید بر اهمیت بازتوانی در پیشگیری از بروز مجدد بیماری گفت: اگر بیماری دچار عوارض قلبی شده باشد با بازتوانی بیمار میتواند به شرایط قبل یا نزدیک به قبل از بروز بیماری بازگردد و علاوه بر پزشکان بیماران نیز باید توجه داشته باشند که توانبخشی به حل بسیاری از مشکلات آنها پس از بروز بیماری قلبی کمک میکند.
نوحی خاطرنشانکرد: شادابی و نشاط یکی از پیامدهای مثبت توانبخشی است، بیماران ما وقتی به بخش توانبخشی مراجعه میکنند شادابی و نشاط را در آنها به وضوح میبینیم به همین دلیل به بیماران قلبی توصیه میکنیم که حتماً به توانبخشی قلبی توجه داشته باشند.
وی تأکید کرد: توانبخشی قلبی خود نوعی پیشگیری است چرا که از عود مجدد بیماری یا سکته قلبی جلوگیری میکند بیماران پس از مراجعه به بخش توانبخشی بسته به شرایط جسمی آنها تحت بازتوانیهای مختلف قرار میگیرند.
رئیس بیمارستان قلب شهید رجایی ادامه داد: فعالیت فیزیکی مناسب و مشاوره روانشناسی و رژیم غذایی مناسب از موضوعات مورد توجه در بحث توانبخشی است، در بخشهای توانبخشی افزون بر اینکه به بیماران مشاوره روانی داده میشود و سلامت قلب بیماران تحت مراقبت قرار میگیرد بیماران تشویق میشوند که بیماریهای زمینهای، چون فشارخون، چاقی را درمان کنند و از مصرف سیگار، دخانیات و الکل اجتناب کنند.
نوحی در ادامه با بیان اینکه متأسفانه بازتوانی یا توانبخشی قلبی در کشور ما جایگاه خوبی ندارد، گفت: یکی از علل این موضوع آن است که توانبخشی قلبی پوشش بیمهای خوبی ندارد و کسانی که عمل جراحی قلب کردهاند در بسیاری از موارد به دلیل هزینههای توانبخشی به آن توجهی نمیکنند.
رئیس افتخاری اولین سمینار توانبخشی قلبی عروقی خاطرنشان کرد: توانبخشی قلبی به دلیل آن که هزینه اثربخشی بالایی دارد و شانس عود مجدد بیماری را کاهش میدهد میتواند برای بیمار و بیمهها بسیار مفید و مؤثر باشد
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان نوحی در پایان گفت: باید تلاش کنیم توانبخشی قلبی به جایگاه اصلی خود برسد و آن را به درخواست عمومی تبدیل کنیم.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/hXNu