پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
عوارض وحشتناک اعتیاد به الکل
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون، سید علی بهشتی با اشاره به اعتیادآور بودن نوشیدنی‌های الکلی گفت: نوشیدنی هایی الکلی به شمار می آیند که حاوی مقداری اتانول یا همان الکل هستند، مصرف الکل بسته به مقدار آن می تواند باعث نئشگی خفیف، سرخوشی و خوش مشربی شود و با بالا رفتن مقدار مصرف فرد دچار کاهش هشیاری و مستی می‌شود و تکرار این رفتار سوء مصرف و به مرور ابتلا به بیماری الکلیسم را به دنبال دارد.

وی افزود: نوشیدنی‌های الکلی به سه گروه اصلی آبجوها، شراب‌ها ونوشیدنی‌های تقطیری تقسیم می‌شوند، گفت: مشروبات الکلی که با تخمیر جو به دست می‌آید در گروه‌ آبجو تقسیم می‌شوند و اغلب درصد الکل کمتری نسبت به مشروبات الکلی دیگر دارند.

این مشاور و درمانگر اعتیاد ادامه داد: نوشیدنی‌های الکلی که از تخمیر انگور به دست می‌آیند شراب محسوب می‌شوند و درصد الکل بیشتری نسبت به آبجو دارند و آنهایی که با تخمیر غلات و میوه‌ها و سپس تقطیر آنها به منظور بالا بردن درصد الکل درست می‌شوند، مشروباتی مانند ویسکی و ودکا هستند.

بهشتی در ادامه با بیان اینکه الکل نوعی ماده مخدر است که در مقایسه با سایر مواد مخدر، راحت‌تر در اجتماع پذیرفته می‌شود، گفت: با این حال، قدرت اعتیادآوری آن به هیچ عنوان کمتر از سایر انواع مواد اعتیادآور نیست و در زمره موادی دسته‌بندی می‌شود که فعالیت مغز و بدن را کند می کند و سرعت عملکردهای حیاتی را کاهش می‌دهد، در نتیجه فردی که الکل مصرف می‌کند به سختی راه می‌رود، بریده بریده صحبت می‌کند و قادر نیست که به سرعت از خود عکس‌العمل نشان دهد.

وی اضافه کرد: مصرف الکل و سوء مصرف آن از نظر روانشناسی ٢ ‌وجه متفاوت دارد، از نظر بالینی به فردی الکلی گفته می‌شود که اجبار به مصرف داشته باشد و زندگی او به واسطه مصرف الکل دچار آشفتگی شده باشد.

این مشاور و درمانگر اعتیاد  با تاکید بر اینکه براساس پژوهش های انجام شده مصرف مرتب یا زیاد الکل می‌تواند عامل بروز بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات روانی شود، افزود: با توجه به اینکه الکل می‌تواند عوارض متعددی ایجاد کند و مصرف آن عواقب جدی برای فرد به دنبال دارد. 

بهشتی با اشاره سرطانزایی الکل گفت: پژوهشگران معتقدند دلایل محکمی وجود دارد که نوشیدن الکل احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها به خصوص سرطان را افزایش می‌دهد و در این میان سرطان‌های دهان و گلو، حنجره، مری، کبد، روده کوچک و بزرگ و پستان بیشترین ارتباط را با نوشیدن الکل دارند.

وی در ادامه به عوارض مصرف طولانی مدت الکل و نشانه‌های ابتلا به الکلیسم اشاره کرد و گفت: لکنت زبان، استفراغ، اسهال، ناراحتی معده، سر درد، مشکلات تنفسی ، مشکلات جنسی، دوبینی و آسیب شنوایی، تصمیمات غیر منطقی، کاهش ادراک و هماهنگی، عدم هوشیاری کم خونی تا اغماء و از دست دادن حافظه را می‌توان نام برد.

این مشاور و درمانگر اعتیاد تصریح کرد: اعتیاد به الکل سه مرحله ابتدایی، متوسط و مزمن دارد و درمان اعتیاد به الکل در ‌مرحله مزمن نیازمند زمان و صرف انرژی زیاد است، اعتیاد مزمن به الکل علائمی مثل نوشیدن بیش ‌از اندازه مشروبات الکلی، فروپاشی عصبی، سوء‌ظن به دیگران، آشفتگی و نابسامانی در انجام مسئولیت ها به دنبل دارد. متاسفانه بیماری الکلیسم نه تنها خود فرد را درگیر می‌کند بلکه خانواده و نزدیکان خود فرد الکی نیز دچار آسیب می‌شوند.

بهشتی با اشاره به مراحل درمان اعتیاد به الکل ادامه داد: سم‌زدایی و درمان روان شناختی ٢ مرحله درمان الکل محسوب می‌شوند و درمان اعتیاد به الکل با سم‌زدایی بدن شروع می‌شود، این دوره می‌تواند بدون هیچ گونه دارو طی شود یا زیر نظر متخصص از داروهایی برای کاهش علائم جسمانی ترک الکل مثل توهم و لرز استفاده کرد. 

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان وی در پایان به مرحله درمان روان شناختی ترک اعتیاد به الکل اشاره کرد و گفت: درمان‌های روانشناسی در بهبودی فرد بسیار مهم هستند و این درمان‌ها معمولا شامل درمان گروهی، مشاوره فردی و مشاور خانواده است. متخصصین تغییراتی در سبک زندگی فرد نیز به خود و خانواده‌اش پیشنهاد می‌کنند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/oHbf