آلودگی هوا بزرگترین خطر زیست محیطی برای سلامت
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که روزانه از هر ۱۰ نفر، ۹ نفر هوای آلوده تنفس میکنند و این سازمان در سال ۲۰۱۹، آلودگی هوا را به عنوان بزرگترین خطر زیست محیطی در سلامت در نظر گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون، آلايندههاي ميکروسکوپي موجود در هوا ميتوانند به سيستمهاي تنفسي و گردش خون نفوذ کنند و به ريهها، قلب و مغز آسيب برسانند و زودهنگام سالانه ۷ ميليون نفر را به بيماريهايي مانند سرطان، سکته، بيماريهاي قلبي و ريوي مبتلا کند.
حدود ۹۰ درصد از این مرگ و میرها در کشورهای با درآمد کم و متوسط اتفاق میافتد که علت آن، حجم زیادی از پخش آلایندههای صنعتی، حمل و نقل و کشاورزی و نیز دستگاههای خوراک پزی و سوختها در منازل است.
همچنین علت اصلی آلودگی هوا (سوزاندن سوختهای فسیلی) یکی از مهمترین عوامل تغییرات آب و هوایی است که بر سلامت مردم از راههای مختلف تاثیر میگذارد.
گفتنی است بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، پیش بینی میشود بین سالهای ۲۰۳۰ و ۲۰۵۰ تغییرات آب و هوایی موجب مرگ ۲۵۰ هزار نفر در سال شود که این میزان بیشتر از مرگهای ناشی از سوء تغذیه، مالاریا، اسهال و استرس گرمایی است.
به گزارش ای هینا در اکتبر سال ۲۰۱۸ سازمان جهانی بهداشت نخستین کنفرانس جهانی خود را در مورد آلودگی هوا و بهداشت در ژنو برگزار کرد که طی آن کشورها و سازمانها برای بهبود کیفیت هوا ملزم به اجرای بیش از ۷۰ تعهد شدند. امسال اجلاس سران سازمان ملل متحد در ماه سپتامبر تقویت اقدامات جوی در سراسر جهان را هدف خواهد گرفت. حتی اگر کشورها تمام تعهدات را برای توافقنامه پاریس اجرا کنند، جهان در این قرن بیش از ۳ درجه سانتیگراد گرمتر است.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/Skxp