پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
افتتاح نمایشگاه بین المللی «ایران کازماتیکا» در منطقه آزاد اروند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون، مهدی پیرصالحی در نخستین نمایشگاه بین المللی فرآورده‌های بهداشتی، آرایشی، شوینده‌های سلولوزی و صنایع وابسته ایران در آبادان با ابراز خرسندی از برپایی این نمایشگاه در منطقه آزاد اروند گفت: همیشه شهرهای آبادان و خرمشهر یادآور خاطرات جانفشانی ها و ایثارگری‌ها کسانی هستند که برای سربلندی نظام از جانشان گذشتند و ما آرامش و آسایش امروز خود را مرهون آنان هستیم.

پیرصالحی ادامه داد: بازار آرایشی بهداشتی در دنیا با سرعت در حال رشد است، بازار ایران دارای ۴ میلیارد دلار بازار کازماتیک است که سهم اندکی از آن به تولیدات داخلی تعلق دارد. از میزان کل بازار کازماتیک کشور حدود ۸۰۰ میلیون دلار سهم تولیدات داخلی و ۴۰۰ میلیون دلار وارداتی است و متاسفانه ۱.۵ میلیارد دلار فرآورده‌های قاچاق و تقلبی در بازار ایران وجود دارد که سلامت مردم را تهدید می‌کند.

 رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به قرار داشتن لوازم آرایشی بهداشتی به عنوان کالاهای مورد مصرف روزانه مردم تصریح کرد: توجه نکردن به عرضه کالای بهداشتی آرایشی تقلبی ممکن است سلامت مردم را به مخاطره بیندازد، لذا استفاده از کد رهگیری راهی برای مبارزه با کالای تقلبی و قاچاق است تا بتوان از گسترش آن جلوگیری کرد.

وی از مسئولان سازمان منطقه آزاد اروند خواست تا در گسترش بازار صادراتی کالاهای بهداشتی آرایشی به ویژه کشور عراق که مردم این کشور می‌توانند بدون ویزا به این منطقه بیایند و خریدی آسان داشته باشند، یاری کند.

 پیرصالحی با تاکید دوباره بر عرضه محصولات بهداشتی آرایشی سالم برای جلوگیری از تهدید نشدن سلامت مردم، گفت: باید حامی سلامت مردم باشیم و دست در دست یکدیگر در رسیدن به این هدف تلاش کنیم. 

 رییس سازمان غذا و دارو به موضوع واگذاری و تفویض اختیار به دانشگاه‌ها به منظور نظارت دقیق‌تر و کامل‌تر بر تولید و عرضه محصولات بهداشتی آرایشی و جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق و تقلبی به بازار خبر داد و افزود: باید واردات را به سمت تولید به پیش ببریم و هدف گذاری به گونه‌ای باشد تا محصولات وارداتی وارد چرخه تولید کشور شوند. 

وی افزود: امید می‌رود تا برگزاری نمایشگاه بین المللی فرآورده‌های بهداشتی آرایشی شوینده‌های سلولوزی و صنایع وابسته در منطقه آزاد اروند آغازی برای مبارزه با محصولات آرایشی و بهداشتی تقلبی باشد.

پیرصالحی گفت: به لحاظ جمعیتی، امکانات، تسهیلات و معافیت‌های مربوط به منطقه آزاد اروند، امکان سرمایه گذاری بیشتر در حوزه محصولات آرایشی بهداشتی در این منطقه وجود دارد. ضمن آنکه می‌تواند زمینه ساز اشتغال افراد زیادی باشد. در حال حاضر ۵۰ هزار نفر در ۳۰۰ شرکتی که در این حوزه در کشور فعالیت دارند، مشغول به کار هستند.

رییس سازمان غذا و داروی کشور ادامه داد: باید از فرصت‌ها به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم تا با کشورهای منطقه که در این باره سرمایه گذاری خوبی انجام دادند، امکان رقابت داشته باشیم. در حال حاضر، کشورمان در زمینه تولید محصولات بهداشتی آرایشی در منطقه خاورمیانه در جایگاه اول یا دوم قرار دارد.

وی اضافه کرد: مساله ایجاد رقابت در کشورمان مغفول مانده است، اگرچه نمایشگاه‌های کوچک محلی و منطقه‌ای مختلفی در کشور برپا شد اما در آنها متاسفانه کالاهای قاچاق و تقلبی نیز عرضه شدند. امیدواریم در نمایشگاهی که در منطقه آزاد اروند بر پا شده مردم ضمن آشنایی با تولیدات داخلی با فرآورده‌های سالم نیز آشنا شوند.

پیرصالحی تصریح کرد: در زمینه محصولات آرایشی و بهداشتی تولیدکنندگان بسیار خوب و قوی و همچنین برند های شناخته شده در سطح ملی و منطقه ای داریم، اما با این وجود حجم بازار آرایشی و بهداشتی می تواند بازار خوبی را برای تولیدکنندگان ما به وجود آورد تا دیگر شاهد ارائه حجم گسترده‌ای از محصولات قاچاق  و تقلبی نباشیم.

رییس سازمان غذا و دارو افزود : به همین دلیل برای ترویج و تشویق تولیدکنندگان و بیش از آن تشویق مصرف کنندگان برای استفاده از فرآورده های اصیل، نمایشگاه بین‌المللی ایران کازمتیکا را در منطقه آزاد اروند برگزار می‌کنیم .

وی با اشاره به این موضوع که منطقه آزاد اروند موقعیتی را به وجود می‌آورد که همسایگان مرزی سهل تر به منطقه تردد داشته باشند بیان کرد: این موقعیت و برگزاری نمایشگاه موجب توسعه بازارهای صادراتی ما هم می شود چرا که باور داریم توان تولیدی ما از مصرف داخلی بسیار بیشتر است و تولیدکنندگان با حضور در نمایشگاه ایران کازمیتا و دیگر نمایشگاه های منطقه می توانند به بازارهای صادراتی بیشتر موقعیت سازی و مشتریان گسترده بیاندیشند.

پیرصالحی اظهار کرد: در آستانه برگزاری نمایشگاه بین المللی ایران کازمتیکا که در آن تنها محصولات تایید شده و استاندارد مورد عرضه قرار می‌گیرند توصیه ما به مردم استفاده از محصولات وارداتی و تولیدی است که حتما لیبل‌های اصالت را داشته باشند.

معاون وزیر بهداشت گفت: عید امسال داروخانه های روزانه به کمک داروخانه های شبانه روزی می آیند.

وی تاکید کرد: خوشبختانه ما در زمینه تامین دارو و تجهیزات پزشکی هیچ کمبودی نداریم. همچنین برای نوروز امسال نیز داروهای مورد نیاز تامین شده است. ضمن آنکه مراکز درمانی و داروخانه‌های شبانه روزی ما در ایام نوروز به مردم خدمات لازم را ارائه می‌کنند.

پیرصالحی گفت: همچنین برای نوروز امسال پیش بینی کردیم تا در استان‌هایی که مورد نیاز باشد داروخانه‌های روزانه به طور حتم به کمک داروخانه‌های شبانه روزی بیایند. 

گفتنی است در ادامه عبدالعظیم بهفر هم در این مراسم با اشاره به تشکیل اداره کل آرایشی و بهداشتی در پایان سال گذشته، اظهار کرد: این اداره کل در مدت یک سالی که از آغاز به کار آن می‌گذرد، توانست به برنامه‌های تعریف شده دست پیدا کند و امسال چندین همایش و برنامه آموزشی برای ارتقای اطلاعات عمومی دست اندرکاران را برگزار کردیم. 

بهفر ادامه داد: به دنبال آن هستیم که پست مارکتینگ را برای برخی محصولات و در نهایت برای تمام محصولات در برخی استان‌ها داشته باشیم. در بحث تولیدات نیز، برنامه ما حول تولیدات صادرات محور و سوق دادن فرآورده‌های قابل تولید داخلی به سمت صادرات است.

وی افزود: در یک سال گذشته توانستیم برخی از محصولاتی را که پیشتر وارداتی بودند را در مناطق آزاد و ویژه تولید کنیم.

رییس کل امور فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: خوشبختانه وجود زیرساخت علمی و همت موجود در بزرگان سبب شده تا ما در بحث کازماتیکا در منطقه خاورمیانه جزو دو کشور نخست باشیم و در این باره برای دنیا و منطقه حرفی برای گفتن داریم، لذا باید برنامه ریزی کرد که به عنوان یک نکته مثبت برای کشور آن را مطرح کرده و برای کسب درآمد و اشتغال آن را مد نظر قرار دهیم.

بهفر تصریح کرد: امروزه توجه و مبارزه با کالای تقلبی بیشتر اهمیت دارد، لذا از تمامی معاونت‌های غذا و دارو خواسته ایم تا سطح کنترل‌ها را بالا ببرند و آنگونه که می‌توانند اقدام به کنترل و کاهش کالای فیک و قاچاق کنند. در این باره این اداره کل موفق به اخذ یک تشویق نامه از سوی سازمان غذا و دارو شده است.

وی با اشاره به برپایی نخستین نمایشگاه بین المللی فرآورده‌های بهداشتی، آرایشی، شوینده سلولزی و صنایع وابسته در منطقه آزاد اروند تصریح کرد: برپایی این نمایشگاه در این منطقه نشان از برنامه ریزی ما برای هدف بالاتر یعنی تلاش برای تولید محصولات صادرات محور و گسترش کالاهای کازماتیک (آرایشی و بهداشتی) به کشورهای همسایه دارد، با توجه به شناختی که در این باره وجود دارد، در زمینه تولید و تجارت این مساله به زودی محقق می‌شود.

شایان ذکر است احمد بقایی مشاور اداره کل فراورده‌های آرایشی و بهداشتى سازمان غذا و دارو و دبیر اجرایی همایش علمى ایران کازمتیکا، با بیان اینکه امروزه مهمترین اصل در تولید، عرضه و مصرف فراورده‌های آرایشی و بهداشتیسلامت آن است، اظهار کرد: سلامتی فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی تنها مى تواند از آن کالا‌های اصیل و با اصالت مشخص یا همان اوریجینال باشد و کالا‌هایی اورجینال هستند که همه مراحل قانونی تولید و واردات را زیر نظر سازمان غذا و دارو در ایران گذرانده باشد.

وی به برگزاری همایش ایران کازمتیکا در راستای حمایت از کالای ایرانی و عرضه فرآورده‌های آرایشی و بهداشتى با اصالت و سلامت اشاره کرد و گفت: ایران کازمتیکا اروند معبر امن و مطمئنی برای ارائه کالا‌های اصیل و با اصالت مشخص یا همان اورجینال به مردم شریف و خونگرم خوزستان و مهمانان داخلی و خارجی این نمایشگاه بزرگ خواهد بود.

بقایی ادامه داد: بی شک با حضور گسترده تولیدکنندگان و بازرگانان ایرانی و هیات‌های خارجی این رخداد مهم فرصتی استثنایی برای معرفی پتانسیل‌های منطقه آزاد اروند به سرمایه گذاران داخلی و خارجی خواهد بود که امیدوارم دوستان ما در منطقه آزاد آن را قدر بدانند و این همایش مهم منشاء برکاتى برای مردم این منطقه از جمله اشتغال زایی جوانان این خطه باشد.

دبیر اجرایی همایش علمى ایران کازمتیکا به علت انتخاب اروند براى آغاز همایش‌های بزرگ علمى بازرگانی و اجتماعی ایران کازمتیکا اشاره کرد و گفت: با توجه به تصمیم سیاستگذاران و مسئولان قرار است این همایش برای نشان دادن ظرفیت‌ها به صورت هرساله در کشور برگزار شود.

وی افزود: برگزاری همایش ایران کازمتیکا در اروند هم ادای دین به مردم قهرمان و صبور خوزستان بوده است که در سال‌های متمادی دفاع مقدس همچون کوهی استوار از کیان وطن دفاع کرده‌اند و هم اهمیت خاصی است که برای صادرات محصولات سلامت محور به کشور‌های منطقه و به خصوص عراق قائلیم.

بقایی خاطرنشان کرد: امید است ایران کازمتیکا بتواند به محلی برای اثبات توانمندی‌های صنعت داخلی در عرصه تولید کالا‌های اصیل و با کیفیت آرایشی و بهداشتى تبدیل شود.

مشاور اداره کل فراورده‌های آرایشی و بهداشتى سازمان غذا و دارو گفت: در این همایش از روز شنبه به مدت دو روز شاهد برپایی یکى از بهترین برنامه‌های بازآموزی داروسازان و پزشکان با ٨ امتیاز بازآموزی خواهیم بود که فرصت خوبی است برای همکاران خوزستانی تا با حضور در این برنامه ضمن آشنایی با جدیدترین دستاورد‌های علمى رشته کازمتیک از آخرین فرصت‌های کسب امتیاز در سال ٩٧ بهره ببرند.

وی اضافه کرد: همایش ایران کازمتیکا از اهمیت فوق العاده ای برای سازمان غذا و دارو برخوردارست و حضور دکتر پیر صالحی، معاون وزیر بهداشت، دکتر جهانپور، مدیر مرکز روابط عمومى وزارت بهداشت، دکتر بهفر، مدیرکل فرآورده‌های آرایشی و بهداشتى سازمان غذا و دارو و جمعی از مسئولان این سازمان، بیانگر این مهم است.

به گزارش وبدا کیانوش جهانپور نیز در ادامه با اشاره به اظهارنظرهایی درباره تخصیص ارز دولتی به فرآورده‌های آرایشی بهداشتی مانند رژلب و لاک گفت: هیچیک از فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی جزو اقلامی که از ارز ترجیحی استفاده کنند، نیستند و به هیچ وجه هم چنین مجوزی برایشان از سوی سازمان غذا و دارو صادر نمی‌شود.

جهانپور گفت: صدور تخصیص ارز ترجیحی برای اقلام غیر دارویی، در حوزه وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نیست، سازمان غذا و دارو بحث تخصیص ارز دولتی را صرفا با معرفی شرکت‌های واردکننده مواد اولیه دارویی، داروها و تجهیزات و ملزومات ضروری پزشکی پیش می‌برد. در حوزه سایر فرآورده‌ها و کالاهای سلامت‌محور اعم از فرآورده‌های غذایی که حتی ممکن است ارز ترجیحی هم بگیرند یا اقلام دیگری مانند کالاهای آرایشی و بهداشتی، مکمل‌ها و فرآورده‌های طبیعی و سنتی که محل ارتزاق‌شان از ارز ترجیحی نیست، به هیچ وجه سازمان غذا و دارو در زمینه تخصیص ارز به این حوزه‌ها ورود ندارد.

سخنگوی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: مجوزی که برای کالاهای سلامت‌محور  غیر از دارو و تجهیزات پزشکی ضروری، از سوی سازمان غذا و دارو صادر می‌شود، صرفا مربوط به سلامت و ایمنی آن‌هاست، نظارت سازمان غذا و دارو هم به جز در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، در سایر اقلام سلامت‌محور بر ایمنی و سلامت‌شان متمرکز است و ارتباطی به تخصیص ارز و موارد مشابه ندارد. بنابراین ارزی هم از طریق سازمان غذا و دارو به فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی تخصیص پیدا نکرده است. اگر هم کسی در جایی ارزی برای این کار گرفته باشد و یا به نوعی با دستکاری اسناد، کالایی از این دسته را با ارز دولتی وارد کرده باشد، قطعا تخلف کرده و از طریق مراجع قضایی مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: به هیچ وجه در سازمان غذا و دارو چنین موردی وجود ندارد، گفت، البته به هر حال در حوزه‌های مختلف تخلف وجود دارد و در مواردی ممکن است قیمت اظهاری کالاهای وارد شده در گمرک یا شرح اظهارنامه با اظهارنامه اولیه مغایرت داشته باشد و تخلفاتی رخ دهد. در این زمینه در حوزه تجهیزات پزشکی و دارو چندین مورد تخلف وجود داشت که آن‌ها را رسانه‌ای کرده و با تخلفات برخورد شد.

جهانپور به تشدید نظارت‌ها در این حوزه اشاره کرد و گفت : در ادامه برخورد با این تخلفات شدیدتر هم می‌شود. اصولا هر گونه موردی که در تخلفات حوزه تخصیص ارز ترجیحی باشد، جزو تخلفات ویژه اقتصادی بوده و دستگاه‌های نظارتی،‌ قضایی و امنیتی هم به طور ویژه در این موارد ورود می‌کنند. خوشبختانه در حال‌حاضر در زمینه تخصیص ارز به کالاهای سلامت محور حوزه دارو و تجهیزات و ملزومات ضروری پزشکی، وضعیت‌مان مطلوب بوده و به نظر می‌آید که کار روی ریل خودش قرار گرفته است. در عین حال برای سال آینده هم در تامین این کالاها از مسیرهای درست و صحیح و با تخصیص ارز دولتی، دغدغه جدی نداریم.

همچنین در ادامه سید علی موسوی هم در این مراسم ، با تقدیر از تمام کسانی که برای برپایی این نمایشگاه تلاش کردند، اظهار کرد: یکی از مجهزترین آزمایشگاه‌های غذا و دارو کشور با هزینه کرد ۱۱ میلیارد تومان در منطقه آزاد اروند احداث و راه اندازی شده است. با انجام این کار تجار و بازرگانان دیگر نیازی به رفتن به سایر شهرها برای انجام آزمایش کالاهای خود نیستند.

موسوی ادامه داد: در ۱۱ ماهه امسال، ۱۳۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخش‌های صنعت، تجارت و گردشگری منطقه آزاد اروند انجام شده که این میزان سرمایه گذاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۸۷۰ میلیارد تومان بود، ۵۰ درصد رشد را نشان می‌دهد؛ این حجم از سرمایه گذاری با توجه به تحریم‌های اعمال شده علیه کشورمان، بسیار در خور توجه است.

وی تصریح کرد: در بحث توسعه صادرات غیر نفتی نیز در ۱۱ ماهه امسال یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار کالا از مرز بین المللی شلمچه، بنادر آبادان و خرمشهر به خارج از کشور صادر شده است.

معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار سازمان منطقه آزاد اروند این منطقه را ویژه‌ترین منطقه در میان مناطق ۷ گانه آزاد، تجاری، صنعتی و ویژه کشور به دلیل بهره مندی از امکانات و ظرفیت‌های هوایی، ریلی، جاده‌ای و آبی برای انتقال کالا خواند و افزود: در منطقه آزاد اروند ۲ اتاق اصناف، ۲ اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و ۴۰ اتحادیه صنفی فعال وجود دارد که مجموعه این داشته‌ها آن را به فرصتی مناسب برای سرمایه گذاری تبدیل کرده است.

موسوی اضافه کرد: در بخش تجاری مرز بین المللی شلمچه ۱۲ هزار تن ظرفیت لجستیکی ایجاد کردیم که در کل کشور بی نظیر است، همچنین ۸۰ میلیارد تومان در شلمچه و ۱۰۰ میلیارد تومان در شهرک‌های صنعتی آبادان و خرمشهر سرمایه گذاری کرده‌ایم.

وی افزود: به زودی کد تجاری را دریافت می‌کنیم، تجار و بازرگانان می‌توانند با بهره گیری از این امکان در صادرات و واردات کالاهای کد چهار مبادرت کنند.

معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار سازمان منطقه آزاد اروند گفت: محدودیتی در زمینه ورود مواد اولیه و یا غیره برای شرکت‌های تولیدی در منطقه آزاد اروند وجود ندارد، ضمن اینکه این شرکت‌ها می‌توانند از معافیت‌های گمرکی مربوط به این منطقه نیز بهره مند شوند.

وی تصریح کرد: در زمینه تجارت و صنعت دو پارامتر سلامت محور بودن محصولات و زیست محیطی به طور جدی مد نظر ما قرار دارد به طوری که هر واحدی باید ۲۰ درصد از فضای صنعت خود را به مسائل زیست محیطی اختصاص دهد.

موسوی با اشاره به تعامل خوب سازمان منطقه آزاد اروند با دستگاه‌های اجرایی موجود در منطقه اظهار کرد: با همراهی دانشکده علوم پزشکی آبادان اقدامات خوبی در سطح منطقه انجام شده که جای بسی قدردانی دارد.

معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار سازمان منطقه آزاد اروند گفت: در چهار سال اخیر ،۴۰ نمایشگاه تخصصی در منطقه آزاد اروند برپا شده است که نخستین نمایشگاه بین المللی فرآورده‌های بهداشتی، آرایشی، شوینده سلولزی و صنایع وابسته مهمترین آنها است. 

شایان ذکر است، نمایشگاه کازمتیکا در وسعت ۱۰۰۰ متر و شامل ۵۰ قرفه از برندهای مختلف محصولات آرایشی و بهداشتی داخلی و خارجی  است که از ۲۴ تا ۲۸ اسفند آماده استقبال از بازدیدکنندگان  می باشد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/YPOQ