تاکنون سیستمی برای گزارش خطای پزشکی وجود نداشته است
معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به وجود ۲۸ خطای پزشکی گفت: هنوز نمیدانیم میزان بروز خطا در کشور چه اندازه است؛ هرگاه بتوان میزان خطا را سنجید، میتوانیم به سمت کنترل خطای پزشکی حرکت کنیم.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، قاسم جانبابایی با اشاره به آغاز نهضت کاهش خطاهای پزشکی در مراکز درمانی و بیمارستانی کشور اظهار کرد: برای رسیدن به این هدف افراد و تیمهای درمانی باید بلافاصله پس از وقوع خطا تا شش ساعت آن را گزارش کرده و پس از آن به ریشهیابی خطا و علت ظهور و بروز آن بپردازند تا بتوان از خطاهای مشابه در آینده پیشگیری کرد.
وی افزود: برای افرادی که به گزارش خطای پزشکی خود میپردازند، هیچگونه مجازاتی در نظر گرفته نمیشود، در قدم دیگر با افراد یا تیمی که خطای پزشکی خود را گزارش نمیکنند، برخورد قانونی صورت میگیرد.
جانبابایی بیان کرد: در همه جهان خطاهای پزشکی وجود دارند و اتفاقا با کسانی که این خطاها را گزارش میکنند، برخورد قانونی نمیشود؛ چرا که مشخص است این افراد دقت کافی دارند، اما با کسانی که خطا را میپوشانند، برخورد قانونی میشود.
وی تصریح کرد: بنای وزارت بهداشت در دریافت گزارشخطاها این است که ضمن بررسی خطاها نتایج آن را به دانشگاه علوم پزشکی داده تا خطاهای مشابه توسط بیمارستانها، تیمهای پزشکی، پزشکان و پرستاران رخ ندهد.
معاون وزیر بهداشت بیان کرد: ۲۸ مورد خطای پزشکی وجود دارد، که هیچگاه نباید رخ دهند، شایعترین این خطاها افتادن بیمار از روی تخت بیمارستان است.
وی با بیان اینکه برای یک خطای پزشکی تمامی تیم درمانی مقصر است، گفت: ما هنوز نمیدانیم میزان خطای پزشکی در کشور به چه اندازه است؛ چراکه هنوز سیستمی برای گزارش خطا تاکنون وجود نداشته است.
جانبابایی یادآور شد: تقریبا به غیر پنج دانشگاه علوم پزشکی، بیشتر دانشگاههای علوم پزشکی کشور توانستند خطاهای خود را گزارش کنند، با کامل شدن گزارشها میتوان در آینده میزان خطاهای پزشکی در کشور را سنجید و ادعا کرد که به سمت کنترل خطاهای پزشکی حرکت میکنیم. ایکنا
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/Ahhj