بر اساس قانون، پیوند عضو از دهنده ایرانی به فرد خارجی ممنوع است
معاون درمان وزیر بهداشت گفت: بر اساس قانون، پیوند عضو از دهنده ایرانی به فرد خارجی ممنوع است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، قاسم جانبابایی اظهار کرد: متأسفانه گاهی افراد سوء استفادههایی از حوزه سلامت انجام میدهند به طوری که به خاطر ارزانی دارو و تجهیزات پزشکی، قاچاق از کشور به کشورهای همسایه و همجوار صورت میگیرد و همین مسئله ممکن است باعث بروز آسیب جدی به مردم و بیماران شود.
وی ادامه داد: خوشبختانه معاونت درمان برنامهها و کارهایش بر اساس جلب مشارکتهای مردمی است و به نوعی معاونت اجتماعی را در خود اقدام کرده است، زیرا امروزه بسیاری از انجمنها مانند EB، کلیوی و قلب در ارائه خدمات بهداشتی – درمانی و حوزه سلامت کمک حال وزارت بهداشت بوده و اقدامات مناسبی را انجام میدهند.
جان بابایی با اشاره به آخرین آمار پیوند عضو در کشور، افزود: در حال حاضر سالیانه هزار و ۲۰۰ پیوند مغز استخوان و ۷۰۰ پیوند کبد و همچنین ۱۲۰ پیوند قلب در کشور انجام میدهیم و خوشبختانه از نظر امکانات و تجهیزات پزشکی و نیروی متخصص در مرحلهای قرار داریم که افراد خارجی برای انجام پیوند تحت گردشگران سلامت به کشورمان سفر میکنند.
وی افزود: گردشگران سلامت که برای انجام عمل پیوند به ایران سفر میکنند باید دهنده و گیرنده از مردمان خارجی باشند و بر اساس قانون پیوند عضو از دهنده ایرانی به فرد خارجی ممنوع است.
معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: ما در زمینه پیوند عضو نمیتوانیم مردم را نگران کنیم و متأسفانه در حدود ۲۵ هزار نفر در لیست نوبت انتظار جهت پیوند قرار دارند.
جان بابایی اضافه کرد: برای اهدای عضو در زمان مرگ مغزی باید کار فرهنگی بیشتری در این خصوص انجام بگیرد و مردم باید آگاه باشند که فردی که دچار مرگ مغزی شده امکان ادامه حیات برایش وجود ندارد و تنها چند ساعت پس از مرگ مغزی امکان اهدای عضو به بیماران و افراد نیازمند است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان وی در پایان یادآور شد: هر فرد مرگ مغزی میتواند در بهترین حالت ۸ عضو خود را به بیماران و نیازمندان اهدا کند و من امیدوارم با فرهنگسازی آمار اهداکنندگان عضو افرادی که دچار مرگ مغزی شدهاند در کشور با توجه به لیست نوبت انتظار افزایش پیدا کند.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/pqiB