تماس با مواد شیمیایی احتمال ابتلا به سرطان حنجره را افزایش میدهد
فوق تخصص گوش، حلق و بینی گفت: قرار گرفتن در محیط های کاری دارای مواد شیمیایی و سموم، علاوه بر تاثیرات مخرب بر سلامت عمومی بدن، احتمال ابتلا به سرطان حنجره را نیز افزایش میدهد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمد خرمی افزود: وجود مواد شیمیایی مانند آزبست در محیط کاری یا زندگی افراد نیز بر دستگاه تنفس تاثیر گذاشته و منجر به بروز سرطان می شود.
این فوق تخصص گوش، حلق و بینی گفت: قرار گرفتن فرد به مدت طولانی در معرض گردوغبار، دوده، زغال، غبار اسید سولفوریک و بخار دیزلی نیز به طور مستقیم با سرطان حنجره در ارتباط است و کارگرانی که با این مواد در تماس هستند، باید به طور جدی مراقب سلامت خود باشند.
وی افزود: حدود یک در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت کشور در معرض ابتلا به تومورهای حنجره هستند، اگر فردی در محلی کار می کند که ملزم به تنفس هوای آلوده با مواد شیمیایی است، باید از وسایل محافظت کننده استفاده کند.
خرمی ادامه داد: کشیدن سیگار و استنشاق دود این مواد دخانی از علل اصلی ابتلای افراد به سرطان حنجره است؛ حنجره یکی از سرطان هایی است که با مصرف دخانیات رابطه مستقیمی دارد، هنگامی که فرد دود سیگار را که حاوی بسیاری از مواد سرطان زاست، استنشاق می کند، فورا در بافت حنجره و تارهای صوتی او تغییراتی ایجاد می شود.
این پزشک متخصص گفت: اگر فردی سیگاری است و دوست ندارد به سرطان حنجره مبتلا شود، باید کشیدن را به طور کامل ترک و خود را در برابر انواع بیماری ها و سرطان ها بیمه کند، مصرف الکل نیز علاوه بر ضررهایی که بر عقل و حواس افراد می گذارد، بر تسریع و پیشرفت انواع سرطان ها هم تاثیر می گذارد و این افراد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان حنجره قرار می گیرند.
وی تصریح کرد: سن افراد یکی از عوامل خطرزایی است که در ارتباط مستقیم با سرطان حنجره قرار دارد، افرادی که بیش از 55 سال دارند احتمال ابتلا به سرطان حنجره به طور چشمگیری در آنها افزایش می یابد و باید سبک زندگی سالم داشته باشند.
خرمی اضافه کرد: افرادی که اقوام درجه یک آنها به سرطان های ناحیه سر و گردن مبتلا هستند، 2 برابر بیش از سایر افراد شانس ابتلا به این بیماری را دارند. این افراد اگر در محلی کار می کنند که ملزم به تنفس هوای آلوده با مواد شیمیایی هستند، باید از وسایل محافظت کننده استفاده کنند.
این فوق تخصص گوش، حلق و بینی ادامه داد : افرادی که به دلیل ابتلا به بیماری هایی مانند ایدز، دستگاه ایمنی بدنشان تضعیف شده، باید بیشتر مراقب باشند تا به سرطان حنجره مبتلا نشوند زیرا خطر ابتلای این افراد سه برابر افراد معمولی است.
وی تاکید کرد: افرادی که پیوند عضو مانند پیوند کلیه شدند نیز به دلیل مصرف داروهای سرکوبکننده دستگاه ایمنی، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان حنجره قرار دارند.
خرمی اظهار کرد: ابتلا به عارضه ریفلاکس یا بازگشت اسید معده به مری (ترش کردن غذا) برای مدت زمان طولانی، سبب آسیب سلول های ناحیه مری و حنجره می شود و همین امر احتمال سرطان حنجره را افزایش می دهد.
به گزارش ایرنا این پزشک متخصص در پایان گفت: مصرف برخی مواد غذایی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان حنجره بسیار مفید است. باید افراد سعی کنند در برنامه غذایی خود حداقل پنج وعده میوه و سبزیجات تازه مصرف کنند.
این فوق تخصص گوش، حلق و بینی گفت: قرار گرفتن فرد به مدت طولانی در معرض گردوغبار، دوده، زغال، غبار اسید سولفوریک و بخار دیزلی نیز به طور مستقیم با سرطان حنجره در ارتباط است و کارگرانی که با این مواد در تماس هستند، باید به طور جدی مراقب سلامت خود باشند.
وی افزود: حدود یک در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت کشور در معرض ابتلا به تومورهای حنجره هستند، اگر فردی در محلی کار می کند که ملزم به تنفس هوای آلوده با مواد شیمیایی است، باید از وسایل محافظت کننده استفاده کند.
خرمی ادامه داد: کشیدن سیگار و استنشاق دود این مواد دخانی از علل اصلی ابتلای افراد به سرطان حنجره است؛ حنجره یکی از سرطان هایی است که با مصرف دخانیات رابطه مستقیمی دارد، هنگامی که فرد دود سیگار را که حاوی بسیاری از مواد سرطان زاست، استنشاق می کند، فورا در بافت حنجره و تارهای صوتی او تغییراتی ایجاد می شود.
این پزشک متخصص گفت: اگر فردی سیگاری است و دوست ندارد به سرطان حنجره مبتلا شود، باید کشیدن را به طور کامل ترک و خود را در برابر انواع بیماری ها و سرطان ها بیمه کند، مصرف الکل نیز علاوه بر ضررهایی که بر عقل و حواس افراد می گذارد، بر تسریع و پیشرفت انواع سرطان ها هم تاثیر می گذارد و این افراد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان حنجره قرار می گیرند.
وی تصریح کرد: سن افراد یکی از عوامل خطرزایی است که در ارتباط مستقیم با سرطان حنجره قرار دارد، افرادی که بیش از 55 سال دارند احتمال ابتلا به سرطان حنجره به طور چشمگیری در آنها افزایش می یابد و باید سبک زندگی سالم داشته باشند.
خرمی اضافه کرد: افرادی که اقوام درجه یک آنها به سرطان های ناحیه سر و گردن مبتلا هستند، 2 برابر بیش از سایر افراد شانس ابتلا به این بیماری را دارند. این افراد اگر در محلی کار می کنند که ملزم به تنفس هوای آلوده با مواد شیمیایی هستند، باید از وسایل محافظت کننده استفاده کنند.
این فوق تخصص گوش، حلق و بینی ادامه داد : افرادی که به دلیل ابتلا به بیماری هایی مانند ایدز، دستگاه ایمنی بدنشان تضعیف شده، باید بیشتر مراقب باشند تا به سرطان حنجره مبتلا نشوند زیرا خطر ابتلای این افراد سه برابر افراد معمولی است.
وی تاکید کرد: افرادی که پیوند عضو مانند پیوند کلیه شدند نیز به دلیل مصرف داروهای سرکوبکننده دستگاه ایمنی، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان حنجره قرار دارند.
خرمی اظهار کرد: ابتلا به عارضه ریفلاکس یا بازگشت اسید معده به مری (ترش کردن غذا) برای مدت زمان طولانی، سبب آسیب سلول های ناحیه مری و حنجره می شود و همین امر احتمال سرطان حنجره را افزایش می دهد.
به گزارش ایرنا این پزشک متخصص در پایان گفت: مصرف برخی مواد غذایی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان حنجره بسیار مفید است. باید افراد سعی کنند در برنامه غذایی خود حداقل پنج وعده میوه و سبزیجات تازه مصرف کنند.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/PLqY