پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
طب سنتی در نتیجه کم کاری مسئولان آسیب زیادی دیده است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، احمد حمزه با بیان اینکه سال ها است در دنیا  رویکرد جدیدی برای طب سنتی ایجاد شده است، گفت: برخی  شاخه های طب چینی و سوزنی توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان طب مکمل پذیرفته شده و در نقاط مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و در دنیا جا افتاده است.

وی افزود: ایران دارای یکی از منابع غنی طب سنتی است، متاسفانه از فرصتی که در دنیا برای معرفی سوابق طب سنتی فراهم می شد استفاده نکردیم و برای معرفی آن به عنوان یکی از شاخه های طب سنتی کوتاهی و غفلت کردیم.

حمزه ادامه داد: تا قرن های ۱۵ و ۱۶ کتاب های طب سنتی ما در دانشگاه های دنیا تدریس می شد، بنابراین دنیا آشنایی قبلی با طب سنتی ایرانی دارد و اگر بتوان برای معرفی آن مانند دنیا تلاش کرد فواید زیادی برای کشور به همراه خواهد داشت و در زمینه اشتغال می تواند برای کشور بسیار مثمر ثمر واقع شود، در کاشت داشت و برداشت بسته بندی و صادرات داروهای گیاهی می تواند مفید باشد و از آن کسب درآمد کرد. همچنین در شرایط فعلی برای کشور می تواند ارزآوری داشته باشد و در بحث توریسم درمانی موثر باشد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: کشور ترکیه از غفلت ما استفاده کرده و امروزه طب سنتی ما را تحت عنوان طب آناتومی در دنیا معرفی می کند و شعبه هایی را در نقاط مختلف دنیا راه اندازی کرده تا بتواند از منافع آن بهره‌مند شود.

وی تصریح کرد: در ایران مردم رویکرد و اقبال گسترده‌ای را نسبت به طب سنتی پیدا کردند زیرا طب سنتی می‌تواند در مقوله تامین سلامت جامعه موثر باشد البته شاید در درمان نتواند مانند طب مدرن موثر باشد اما به طور قطع در  تامین سلامت و درمان بیماری های مزمن می‌تواند کارآمد و موثر باشد و ما باید از این پتانسیل ملی برای کسب درآمد و اشتغال زایی استفاده کنیم. 

حمزه با بیان اینکه به طور قطع در هر حوزه ای که تقاضا وجود دارد ممکن است شیادانی وجود داشته باشد، تصریح کرد: طب سنتی نیز از این مقوله بی آسیب نبوده است یعنی می توان گفت طب سنتی در نتیجه کم کاری دوستداران و نظام بهداشت و درمان آسیب دیده است.

عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: اوایل شروع طب دانشکده های طب سنتی در دانشگاه های مختلف راه اندازی و به گسترش طب سنتی کمک کرد اما در ادامه که باید ساختارها تایید، تببین و قانونی می شد کند پیش رفتیم و عمل کردیم و نگاه قانونی به واحدهای طب سنتی هنوز ندارند. علیرغم اینکه در اسناد بالادستی مانند سند گیاهان دارویی و در فرمایشات مقام معظم رهبری وجود دارد و باید توجه شود اما متاسفانه مغفول مانده است. 

وی تاکید کرد: افراد فرصت طلبی که به ظاهر دوستدار طب سنتی هستند با اغراق ها و استفاده از روش های غیرعلمی و مداخلات غیرمعقول به طب سنتی آسیب زیادی وارد کردند وباعث شدند به جایگاه خود دست پیدا نکند.

حمزه اضافه کرد: لازم است دستگاه های نظارتی به ویژه وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت در نظارت ها بر بخش های غیرمسئولی که مداخلات غیرمسئولانه دارند و باعث خدشه دار شدن اعتماد مردم می شوند نظارت قوی تر و جدی تری داشته باشد و به بهره برداری بهتر و بیشتر از طب سنتی در ارتقای سلامت جامعه کمک کنند. می طلبد وزارت بهداشت به تخلفات عطاری ها ورود کند و به طور قطع مجوز آنها باید از سوی وزات بهداشت صادر شود نه وزارت صنعت زیرا متولی سلامت جامعه است.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت این نماینده مردم در مجلس دهم در پایان با تاکید بر ضرورت تاسیس داروخانه های گیاهی، گفت:هنوز متاسفانه بیشتر ساختارهایی که طراحی شده بود در چارچوب طب سنتی شکل قانونی پیدا نکردند و این به دلیل این است که طب سنتی نتوانسته جایگاه قانونی خود را پیدا کند و این ناشی از کم کاری مسئولان و متولیان است در حالی که احداث داروخانه های گیاهی کاهش تخلفات عطاری ها را در پی دارد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/QMlY