پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
تولید برخی داروها صرفه اقتصادی ندارد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، هاله حامدی فر گفت: اینکه ما بخواهیم از واردات دارو بی نیازشویم، قابل قبول نیست. زیرا، یک سری از داروها هستند که وقت گذاشتن برای تولید آنها اصلاً صرفه اقتصادی ندارد.

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان بیوتکنولوژی پزشکی ادامه داد: برخی اقلام دارویی در دنیا هستند که ارزش اقتصادی برای تولید ندارند و ما می‌توانیم آنها را وارد کنیم و در مقابل اجازه ندهیم داروهای مشابه تولید داخل وارد کشور شود.

وی با تاکید بر ضرورت توسعه صادرات دارویی، تصریح کرد: متأسفانه برخی از همکاران که نتوانسته‌اند بر روی کیفیت داروهای تولید داخل کار کنند، با جو سازی به دنبال جا انداختن این تفکر اشتباه هستند که باید از واردات دارو بی نیاز شویم. در حالی که ما باید به فکر توسعه صادرات داروهای تولید داخل باشیم و بتوانیم سهم بیشتری از بازار دارویی منطقه و جهان داشته باشیم.

حامدی فر با انتقاد از کسانی که به دنبال فرافکنی بوده و می‌خواهند این تفکر اشتباه را در اذهان تداعی کنند که امکان صادرات داروهای تولید داخل وجود ندارد، گفت: متأسفانه در سالیان اخیر، برخی همکاران نتوانسته‌اند در زمینه صادرات دارو موفق باشند، چون بر روی کیفیت داروهای تولید داخل سرمایه گذاری نکرده‌اند.

عضو هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان بیوتکنولوژی پزشکی، با انتقاد از نگاه انحصار طلبانه کسانی که عنوان می‌کنند ما امکان صادرات دارو را نداریم، افزود: در حال حاضر ۶۰ درصد صادرات دارویی ایران مربوط به داروهای بایوتک است که تولید آنها از حساسیت بالایی برخوردار است و ما می‌توانیم با تمرکز بر روی کیفیت تولید دارو، آن قدر صادرات داشته باشیم و برای کشور ارز آوری ایجاد کنیم که آن مقدار واردات دارو مهم نباشد.

وی افزود: ما نمی‌توانیم از واردات دارو بی نیاز شویم، جهاد اقتصادی، یعنی اینکه ما توان خود را بر روی صادرات داروهایی بگذاریم که ارزش افزوده اقتصادی برای کشور دارد و ما می‌توانیم ارز آوری داشته باشیم.

حامدی فر گفت: بنابراین، طرح این سوال که ما می‌توانیم بی نیاز از واردات دارو شویم، از اساس اشتباه است و باید به فکر توسعه صادرات دارو باشیم تا بتوانیم سهم بیشتری از بازار دارویی منطقه و جهان را در اختیار بگیریم.

به گزارش مهر عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان بیوتکنولوژی پزشکی در پایان اضافه کرد: با کار کردن بر روی کیفیت داروهای تولید داخل و صادرات آنها، می‌توان در جهاد اقتصادی موفق بود. نباید اجازه دهیم تفکرات آن عده از افراد انحصار طلب که نمی‌خواهند صنعت داروسازی کشور توسعه پیدا کند، در ذهن جوانان ما شکل بگیرد و چنین تصور شود که شرکت‌های داروسازی ما توان تولید داروهای با کیفیت را ندارند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/zBRK