آمار سرطان مری در استان خراسان شمالی بالاست
مسئول ثبت سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: در مقایسه با میانگین کشوری، درصد آمار ابتلاء به سرطان مری در این استان بالا است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، فلوریا انفرادی اظهار کرد: طبق آخرین آمار وزارت بهداشت، خراسان شمالی نسبت به جمعیت خود جزو استانهایی با بیشترین آمار بیماران مبتلا به سرطان مری است.
مسئول ثبت سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ادامه داد: مری لولهای است که غذا را از دهان به معده منتقل میکند و در مراحل ابتدایی بیماری، مشکل خاصی برای بیمار ایجاد نمیشود اما با پیشرفت بیماری و تنگ شدن مسیر عبور غذا، فرد به طور مداوم احساس گیر کردن لقمه در گلو را خواهد داشت.
وی افزود: از علائم دیگر این بیماری میتوان تهوع، کاهش وزن، استفراغ خونی، گرفتگی صدا، سرفه در زمان بلع غذا، درد در ناحیه سینه و سوزش سر دل را برشمرد.
انفرادی گفت: از مهمترین دلایل ابتلاء به این سرطان میتوان به زندگی در موقعیت خاص جغرافیایی، رژیم غذایی پرچرب، مصرف نمک زیاد، چاقی، مصرف کم میوه و سبزیجات، استعمال سیگار، مصرف تریاک و الکل، استفاده طولانی مدت از غذا و نوشیدنیهای داغ و همچنین عوامل وراثتی و ژنتیکی اشاره کرد.
مسئول ثبت سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: پوسیدگیهای دندانی و بی دندانی هم از عوامل مؤثر در این بیماری شناخته شده است بنابراین مسواک زدن مرتب و استفاده از نخ دندان و مراجعه به دندانپزشک اهمیت زیادی در کنترل این بیماری دارد.
وی یادآور شد: سرطانهای گوارشی به ویژه مری و معده در خراسان شمالی، جز سرطانهای شایع است و اصلاح شیوه زندگی بخصوص تغذیه صحیح بر پایه مصرف میوه و سبزیجات و غلات و حبوبات حاوی فیبر و پرهیز از مصرف غذاهای چرب و پرکالری و کنترل وزن و فعالیت بدنی و ورزش را میتوان از راههای پیشگیری از این بیماری نام برد.
انفرادی تاکید کرد: چنانچه فردی به طور مداوم احساس گیر کردن لقمه در گلو داشت، به ویژه در افراد بالای ۴۰ سال مراجعه به پزشک و پیگیری توصیه میشود و در صورت شک به این بیماری باید آندوسکوپی و نمونه برداری انجام شود و به پاتولوژیست ارجاع گردد.
به گزارش ایسنا مسئول ثبت سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در پایان با بیان اینکه متأسفانه این بیماری اگر در مراحل پیشرفته تشخیص داده شود، پیش آگهی خوبی ندارد، افزود: نیاز است افراد به سلامتی و سبک زنگی خود توجه و حساسیت داشته باشند و بدون ترس و دلهره در صورت مشاهده هرگونه علائم غیرطبیعی در بدن خود هر چه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه و درمان را آغاز کنند.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/uI3J