تحریک الکتریکی مغز موجب بهبود حافظه می شود
مطالعه اخیر نشان می دهد تحریک الکتریکی مغز موسوم به NMES می تواند موجب بهبود حافظه افراد شود.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، فرآیند تحریک الکتریکی افراد در دهه ۷۰ عمر موجب میشود که افراد این رده سنی از لحاظ مهارتهای حافظه همانند یک جوان ۲۰ ساله عمل کنند.
تحریک الکتریکی عمدتاً فرآیندی است که در آن از پالس های الکتریکی برای بازکردن انقباض ماهیچهای مغز استفاده میشود.
این مطالعه بر روی حافظه کاری که بخش فعال در تصمیم گیری، استدلال و یادآوری فهرست ذخیره در مغز ماست، انجام شد. روند نزولی حافظه کاری از اواخر دهه ۲۰ و اوایل دهه ۳۰ آغاز میشود.
تا زمان رسیدن به دهه ۶۰ و ۷۰، این مدارهای عصبی به قدری تحلیل رفته و فاسد شده اندکه بسیاری از ما دچار مشکلات جدی شناختی، و حتی آلزایمر، می شویم.
حال محققان دریافته اند با استفاده از جریانهای الکتریکی میتوان به صورت غیرتهاجمی مناطقی از مغز را که ریتم شأن را از دست داده اند تحریک نمود و بدین ترتیب موجب بهبود عملکرد حافظه کاری شد.
در طول این مطالعه از گروهی از افراد در دهه ۲۰ و گروهی در دهه ۶۰ و ۷۰ سال خواسته شد تا مجموعهای از مهارتهای حافظ ای را با دیدن تصاویر انجام دهند. عملکرد گروه جوان به مراتب بهتر از گروه مسن بود.
اما بعد از آنکه گروه افراد مسن به مدت ۲۵ دقیقه تحت تحریک ملایم الکتریکی از طریق الکترودهای متصل به جمجمه قرار گرفتند، تفاوت عملکرد بین این دو گروه از بین رفت.
به گزارش مهر محققان برای پی بردن به کارآمدی بیشتر این روش نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه دارند.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/CZpG