پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
حذف بیماری مالاریا از کشور نشان دهنده توسعه یافتگی است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمد‌مهدی گویا اظهار کرد: ایران در مسیر حذف بیماری مالاریا در دنیا حرکت می‌کند و در همین راستا برنامه ریزی دقیقی انجام شده است تا عارضه مالاریا در کشور حذف شود.
 
مدیر اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: برنامه حذف بیماری مالاریا از ۶ سال پیش آغاز شده است و در حال حاضر موارد ابتلا به این بیماری به جنوب استان سیستان و بلوچستان و موارد محدودی در استان هرمزگان محدود شده و خوشبختانه در هیچ منطقه‌ای از کشور ابتلا به بیماری مالاریا گزارش نشده است.
 
وی افزود: در حال حاضر ابتلا به بیماری مالاریا از افرادی که به ایران سفر می‌کنند، ورود پیدا می‌کند و این افراد در ایران درمان می‌شوند، بر اساس تعهدی که ایران به سازمان بهداشت جهانی داده است، باید تا سال ۲۰۲۰ موارد ابتلای محلی به بیماری مالاریا را به صفر برساند، همچنین بر اساس این برنامه ۲۱ کشور در دنیا این تعهد را به سازمان بهداشت جهانی داده‌اند که تا سال ۲۰۲۰ به این هدف مهم دست پیدا کنند.

گویا گفت: تا به این لحظه ۱۱ کشور از جمله ایران برنامه حذف بیماری مالاریا را با موفقیت پشت سر گذاشته اند که اکثر این کشور‌ها کوچک و کم جمعیت هستند و تنها سه کشور بزرگ چین، ایران و مالزی در زمینه حذف بیماری مالاریا برای سازمان بهداشت جهانی از اهمیتی بالا برخوردار هستند.
 
مدیر اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: کشور‌های ایران و عربستان جزو کشور‌های اجرا کننده طرح حذف مالاریا هستند؛ ایران چهار برابر عربستان جمعیت دارد و این به این معنی است که اگر ما تا سال ۲۰۲۰ موفق به حذف بیماری مالاریا در کشور شویم اهمیت بین‌المللی ایران بیش از قبل می‌شود.

وی با اشاره به این که بیماری مالاریا یک عارضه توسعه‌ای است، ادامه داد: وقتی کشوری موفق می‌شود بیماری مالاریا را حذف کند به این معنی است که از نظر توسعه‌ای رشد کرده و با فراهم کردن زیرساخت‌های اقتصادی خود توانسته موفق به حذف بیماری مالاریا شود.

گویا اضافه کرد: کشور‌هایی که موفق به حذف بیماری مالاریا می‌شوند از نظر اقتصادی پیشرفت خواهند کرد،  برنامه حذف بیماری مالاریا بسیار پیچیده است و ما سا‌ل‌های زیادی جهت محقق شدن این امر تلاش کرده ایم، در این راستا از مشاوران بین‌المللی برای بازبینی و بررسی برنامه‌هایمان کمک گرفته‌ایم و برنامه حذف بیماری مالاریا ایران پس از سال‌ها تلاش تایید شده است.

مدیر اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت یادآور شد: سال ۲۰۱۷ تنها ۵۷ مورد ابتلا به بیماری مالاریا محلی داشتیم و در سال ۱۳۷۰ سالیانه بین ۷۰ تا ۸۰ هزار مورد ابتلا به بیماری مالاریا در کشور بروز پیدا می‌کرد که خوشبختانه این آمار در حال حاضر به ۵۷ مورد رسیده است.
 
وی تاکید کرد: اگر ایران موفق شود بیماری مالاریا راحذف کند موفقیتی بزرگ در منطقه مدیترانه شرقی به دست آورده است، زیرا ما دومین کشور مدیترانه شرقی از نظر جمعیت بعد از پاکستان هستیم که در حال حاضر پاکستان با هدف حذف بیماری مالاریا فاصله زیادی دارد و به این زودی نمی‌تواند به این هدف بزرگ دست پیدا کند.
 
گویا ادامه داد: این موفقیت بزرگ حاصل تلاش هزاران نفر از پزشکان، پرستاران، جامعه پزشکی، بهورزان و کارشناسان سلامت است و ما برای این موفقیت ارزش زیادی را قائل هستیم، تا سال ۲۰۲۰ گواهی حذف بیماری مالاریا را از سازمان بهداشت جهانی درخواست می‌کنیم و این گواهی زمانی به ایران داده می‌شود که هیچ نوع ابتلای محلی از بیماری مالاریا در سراسر کشور نداشته باشیم.

مدیر اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به انواع بیماری مالاریا گفت: برخی از انواع بیماری مالاریا خطرناک است و اگر دیر تشخیص و درمان شود به مرگ بیمار منجر خواهد شد.
 
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان وی در پایان اضافه کرد: بیماری مالاریا آسیب زیادی به فرد مبتلا وارد می‌کند و باعث کم‌خونی شدید، عوارض کلیوی و مغزی می‌شود. 

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/t22U