قاچاق سوخت از پاکستان یکی از مشکلات جدی برای مبارزه با بیماری مالاریاست
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر گفت: بیماری مالاریا دردهای زیادی را برای بشر ایجاد کرده و ایران قرار است تا سال ۲۰۲۰ این بیماری را حذف کند، دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر متعهد به حذف بیماری مالاریاست و الویت اصلی این دانشگاه پاسداشت از مرزهای بهداست و درمان است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، در این همایش گزارشی از میزان شیوع مالاریا در ایران و جهان ارائه و آخرین یافته های کنترل و مبارزه با مالاریا بررسی می شود، همچنین حمایتهای قانونی صورت گرفته در این حوزه، نقش دفتر سازمان جهانی بهداشت در ایران در حمایت از برنامه حذف مالاریا، دستاوردهای استراتژی حذف مالاریا، ارتباط توسعه و مالاریا و اعلام حمایت سیاسی از این برنامه در استان سیستان و بلوچستان مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
در حال حاضر ابتلای محلی مالاریا در ایران به جنوب استان سیستان و بلوچستان و قسمتی از هرمزگان مربوط است و بر اساس برآوردهای سازمان بهداشت جهانی در منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت (امرو)، تا سال ۲۰۲۰ ایران و عربستان به حذف مالاریا خواهند رسید.
در ابتدا محمد نعیم امینی فرد رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر اظهار کرد: بیماری مالاریا دردهای زیادی را برای بشر ایجاد کرده و ایران قرار است تا سال ۲۰۲۰ این بیماری را حذف کند، دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر متعهد به حذف بیماری مالاریاست و الویت اصلی این دانشگاه پاسداشت از مرزهای بهداست و درمان است.
وی یادآور شد: در سال ۹۷ انتقال محلی مالاریا به ۹ مورد کاهش پیدا کرده و تا به امروز هیچ مورد محلی مشاهده نشده است و قاچاق سوخت از پاکستان یکی از مشکلات جدی ما برای مبارزه با بیماری مالاریاست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر ادامه داد: بیش از ۵۰ هزار نفر در حاشیه شهرهای استان سیستان و بلوچستان زندگی میکنند و ما با کارشناسان و مراقبان بهداشت وضعیت بهداشتی آنهارا به زور مرتب کنترل میکنیم.
امینی فرد گفت: در سال گذشته تعداد ۱۹۶ نفر به بیماری مالاریا مبتلا شده اند که تردد غیر مجاز، افزایش زاغه نشینی، بکارگیری افراد غیر ایرانی و دو ملیتی بودن افراد یکی از چالشهای جدی ما محسوب میشود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان در ادامه بامری فرماندار چابهار گفت: ما در حوزه آموزشی و بهداشتی پایین ترین رتبه از نظر بودجه را داریم و متعهد به حذف بیماری مالاریا تا سال ۲۰۲۰ هستیم، چابهار دارای پتانسیلهای زیادی است و همگام با سیاستهای وزارت بهداشت مانند گذشته عمل و حمایت میشود.
وی افزود: امروز دانشکده ایرانشهر به دانشگاه علوم پزشکی تبدیل شده که این از نعمتهای جمهوری اسلامی است، من از همه مسئولان درخواست دارم به زودی ردیف اعتباری بیمارستان ۵۴۰ تخت خوابی شهر چابهار اختصاص پیدا کند.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/NqB9