پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
آموزش و توانمندسازی مردم، گام اول مراقبت است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مریم حضرتی در نخستین کنگره ملی آموزش و توانمندسازی بیمار و خانواده ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این همایش، اظهار داشت: آموزش و توانمندسازی مردم، گام اول مراقبت است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: در حال حاضر در دنیا با مسئله سالمندی جهانی روبه‌رو هستیم و در سال ۲۰۳۰ از هر ۴ نفر یک نفر سالمند خواهد بود.

وی افزود: هم اکنون ۹ درصد جمعیت، سالمند است و این جمعیت به زودی تا ۲۵ درصد افزایش می‌یابد، در ۳۰ سال آینده مهم‌ترین معضل جامعه سالمندی است که اگر اکنون به فکر نباشیم، دچار مشکلات زیادی می‌شویم.

حضرتی گفت: امید به زندگی افزایش یافته و میزان زاد و ولد نیز کاهش یافته است، این امر یکی از دغدغه‌های مقام معظم رهبری برای تعادل جمعیت است. کشور ما اکنون در مرحله پنجره طلایی قرار دارد یعنی زمانی که بیشترین نیروی جوان را دارا است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت اضافه کرد: اگر ۳۰ سال پیش برای این دوران برنامه‌ریزی کرده بودیم، اکنون با مشکلات حوزه جوانان همچون بیکاری رو به رو نمی‌شدیم.

وی با اشاره به اینکه ساختار خانواده نیز تغییر یافته و وابستگی‌های خانوادگی کاهش پیدا کرده است، گفت: خانواده‌ها تک فرزند شده و تعداد مراقبان در خانواده نیز محدود شده است، در ۳۰ سال آینده که نیروی جوان کم می‌شود، باید آموزش خود مراقبتی و توانمندسازی مردم با جدیت پیگیری شود تا از حجم مشکلات دوران سالمندی کم شود.

حضرتی اظهار کرد: با افزایش سن، بیماری‌ها هم افزایش می‌یابد. در این راستا، با این ظرفیت تخت‌های بیمارستانی محدود، مردم باید با آموزش خود مراقبتی توانمند شوند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه پیش بینی شده است در سال ۲۰۴۰، ۲۱ درصد جامعه فرزندی نداشته باشند و ۴۹ درصد یک تا ۲ فرزند داشته باشند، خاطرنشان کرد: زنان سالمند چون در سطح پایین‌تری از اقتصاد و سلامت قرار دارند با مشکلات ویژه‌ای در این حوزه روبه رو هستند.

وی افزود: انتظارات مردم از خدمات درمان تغییر کرده است، در ۱۰ سال آینده سیستم نظام سلامت با امروز متفاوت است و مردم به سمت دریافت خدمات درمانی و مراقبتی در منزل گرایش پیدا می‌کنند.

حضرتی تاکید کرد: اگر بهترین جراحی‌ها انجام شود اما مراقبت‌های پرستاری کافی نباشد این کار ناقص خواهد ماند و به سرانجام مطلوبی نخواهد رسید.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه طبق برنامه‌های سازمان WHO سیستم‌های درمانی باید به سوی سیستم‌های بهداشتی قوی و سرمایه‌گذاری در این حیطه بروند، یادآور شد: شناسایی و توانمندسازی پرستاران برای آموزش به مردم کار بسیار خوبی بود که انجام شد و برپایی چنین همایش‌هایی نشان‌دهنده مدیریت صحیح است.

وی تصریح کرد: به حداکثر رساندن و تأمین نیروی پرستاری، لازمه توسعه آموزش به بیمار است، ایجاد مشارکت بین پرستاران و سازمان‌های بین بخشی حوزه سلامت دسترسی عادلانه مردم را تأمین می‌کند.

حضرتی اضافه کرد: به دنبال اجرای ماده ۱۱ سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری و منشور حقوق بیمار، آموزش به بیمار به معاونت پرستاری سپرده شده است و این امر مشارکت بیشتر پرستاران کشور را می‌طلبد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه دستورالعمل ابلاغی آموزش سلامت به گیرنده خدمت مشتمل بر ۶ ماده و ۱۰ تبصره با هدف ارتقای سطح سلامت در دستور کار قرار دارد، گفت: این دستورالعمل در ۴ حیطه به ۲ پذیرش، حین بستری، حین ترخیص و پیگیری پس از ترخیص ارائه شده است.

به گزارش مهر وی در پایان نقش پرستاران آموزش دیده در تعیین اولویت‌های آموزشی به بیماران، اجرا و پایش این آموزش‌ها را کلیدی خواند و تصریح کرد: رابط آموزش سلامت و شاخص‌های نظارت بالینی آماده شده و اثربخشی این آموزش‌ها پایش می‌شود.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/p4X0