سرمایهگذاریها باید روی پیشگیری باشد نه ساخت مریضخانه
وزیر اسبق بهداشت گفت: در شرایط امروز اقتصاد بهداشت از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید عمده سرمایهگذاریمان روی پیشگیری و نه ساخت مریضخانه باشد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا مرندی با بیان اینکه امروز تمام امور تجاری بر مبنای مبادلات ارزی صورت میگیرد، افزود: در شرایطی که بانکها اجازه مبادلات ارزی ندارند، در حوزه سلامت نیز به مشکل خواهیم خورد.
وزیر اسبق بهداشت ادامه داد: بر این اساس همانطور که واردات سایر اقلام با مشکل روبهرو است یقیناً واردات دارو و تجهیزات پزشکی نیز از این قاعده مستثنی نخواهند بود.
وی افزود: البته شرایط در زمان جنگ تحمیلی به مراتب بدتر بود و در شرایطی که کشور درآمدی نداشت، قیمت دلار چندین برابر شده بود بنابراین ما باید همانند آن سالها برای مقابله با مشکلات راه خودمان را پیدا کنیم.
مرندی یادآور شد: در سالهای جنگ با وجود همه مشکلات، شبکه بهداشت و درمان را راه انداختیم و در همه استانها حداقل یک دانشگاه علوم پزشکی تأسیس کردیم و بدین ترتیب امروز تعداد بسیاری پزشک، داروساز، دندانپزشک و ... در کشور تربیت شدهاند.
وزیر اسبق بهداشت تاکید کرد: امروز هم باید همه تلاش خود را به کار گیریم اما لازمه موفقیت در این مسیر، در پیش گرفتن صرفهجویی و تمرکز بر اقتصاد مقاومتی است.
وی اضافه کرد: بر این اساس در شرایط امروز اقتصاد بهداشت از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید عمده سرمایهگذاریمان روی پیشگیری و نه ساخت مریضخانه باشد.
مرندی گفت: این روزها متأسفانه داروهای بسیار گرانقیمتی مانند داروهای سرطانی وارد بازار شده که حتی در آمریکا و کشورهای اروپایی استفاده نمیشوند اما در کشور ما هزینه هنگفتی اختصاص مییابد، این در حالی است که با چنین هزینههایی میتوان واکسن صدها نفر را تأمین کرد اما به جای واردات واکسن و یا بسیاری از اقدامات پیشگیرانه دیگر، سرمایهها صرف خرید تجهیزات پزشکی و داروهای گرانقیمت میشوند.
به گزارش فارس وزیر اسبق بهداشت در پایان افزود : نه اینکه برخی از این موارد لازم نباشند اما اولویت نیستند. در شرایطی مانند تحریم که درآمد خانواده کم میشود قطعاً به جای خرید نان، تلویزیون خریداری نمیشود پس ما هم باید در شرایط فعلی دید درستی نسبت به مسائل داشته باشیم.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/s4uI