پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
در ۸ تا ۱۰ سال آینده با بحران تغذیه بالینی در بیمارستان ها مواجه خواهیم شد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، غلامرضا محمدی فارسانی روز چهارشنبه در نشست کشوری کارشناسان مسئول تغذیه بالینی دانشگاه های علوم پزشکی کشور در بیمارستان شهید محلاتی تبریز، با اشاره به مراحل مختلف سوء تغذیه خفیف، متوسط و شدید، افزود: این افراد نیازمند حمایت های تغذیه ای فوری هستند.

مسئول تغذیه بالینی وزارت بهداشت ادامه داد: سوء تغذیه در بخش های مختلف بیمارستان ها نیز متفاوت بوده به طوری که میزان آن در بخش آی سی یو 53 درصد است و در بخش اطفال 63 درصد بیماران دچار سوء تغذیه متوسط تا شدید هستند.

فارسانی میزان کفایت تغذیه ای بیماران برای تامین نیازهای خود به مواد مغذی را حداقل 80 درصد اعلام کرد و گفت: نبود کفایت تغذیه ای در آی سی یو بیمارستان ها 74 درصد است، میزان نبود کفایت تغذیه ای در بخش اطفال حدود 90 درصد است یعنی 90 درصد بیماران این بخش حداقل 80 درصد کفایت تغذیه ای را چه از نظر پروتئین و چه از نظر انرژی دریافت نمی کنند.

وی افزود: این افراد حداقل نیازهای مورد نیاز زندگی را ندارند، این آمار حاکی از اهمیت ارتقای وضعیت تغذیه در بیمارستان ها است.

مسئول تغذیه بالینی وزارت بهداشت میانگین سن بستری شدن در بیمارستان های کشور را 11 سال پائین تر از میانگین آن در بیمارستان های کشورهای اروپایی و پیشرفته اعلام کرد.

فارسانی با اشاره به اینکه جمعیت کشور ما به سمت سالمندی حرکت می کند، افزود: با ادامه این روند در 8 تا 10 سال آینده با بحران تغذیه بالینی در بیمارستان ها مواجه خواهیم شد.

وی با اشاره به اهمیت و جایگاه تغذیه بالینی در کشور گفت: در بیمارستان ها نه تنها باید نیازهای تغذیه ای بیماران تامین شود بلکه لازم است با افزایش تامین نیازهای مواد مغذی، وضعیت بیمار را نیز از وضعیت حداقل به وضعیت بالاتر ارتقا داد.

مسئول تغذیه بالینی وزارت بهداشت تاکید کرد: پیدا کردن راهکارها برای تامین نیازهای بیماران به مواد غذایی در شرایط خاص ضروری است، یکی از دغدغه های همه بیمارستان ها میزان هزینه تامین غذای بیماران و تیم درمان است.

در ادامه حجت پورفتحی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این نشست با بیان اینکه امسال سال سختی برای وزارت بهداشت است، گفت: با این وضعیت نمی توان از بحث های مربوط به ایمنی و تغذیه بیماران به راحتی عبور کرد.

وی افزود: باید هم به ایمنی و سلامت بیماران توجه کرد و هم اقتصاد سلامت را در نظر گرفت، باید با تدابیر و اتخاذ راهکارهای لازم بتوان هم بهترین خدمات و هم بهترین مواد مغذی و میکرو مغذی را به بیماران رساند.

پورفتحی گفت: اگر فرایند تغذیه بیمار به خوبی مدیریت شود به طور قطع بهبود و تقویت ایمنی بیمار به خوبی انجام شده و روند ترخیص و بازگشت به کار و احساس خوبی هر چه سریع تر در بیمار به وجود می آید.

 معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: نباید ایمنی و جان بیمار فدای مسائل مختلف شود، بیمارستان ها در بحث تغذیه بیماران و همراهان بیمار با مشکل مواجه هستند و امید است این نشست منجر به ایجاد راهکاری برای باز شدن گرهی از گره های بهداشت و درمان شود.

همچنین لطف اله کریمی مسئول تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این نشست گفت: هم اکنون 46 بیمارستان و مرکز آموزشی و درمانی با احتساب 2 بیمارستان مراغه و یک بیمارستان سراب که به صورت دانشکده فعالیت می کنند، در استان وجود دارد.

وی افزود: در استان 32 مرکز دانشگاهی، 14 مرکز خصوصی و غیر دانشگاهی و 6 هزار 600 تخت بیمارستانی وجود دارد، 42 بیمارستان استان دارای آشپزخانه فعال بوده و غذا در داخل بیمارستان توسط کادر بیمارستان یا پیمانکار پخت می شود و در 3 بیمارستان کوچک نیز غذا از بیرون از بیمارستان تامین می شود. 

کریمی تعداد کارشناس تغذیه بالینی معاونت درمان را یک نفر و کارشناسان تعذیه بیمارستان را 65 نفر اعلام کرد و گفت: در زمان کنونی استان با کمبود 25 کارشناس تغذیه بیمارستانی مواجه است.

مسئول تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: کمبود نیروی انسانی و عدم تخصیص بودجه با ردیف مشخص برای کارگاه های آموزشی از چالش ها و مشکلات واحد تغذیه بالینی معاونت درمان بوده و بیمارستان ها نیز با کمبود کارشناس تغذیه روبرو هستند. 

به گزارش ایرنا نشست کشوری کارشناسان مسئول تغذیه بالینی دانشگاه های علوم پزشکی کشور به مدت 2 روز در بیمارستان شهید محلاتی تبریز برگزار می شود.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/8AEb