پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
زیرساخت‌های بهداشت بر اثر وقوع سیل بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد آسیب دیده‌اند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا رئیسی اظهار کرد: بر اثر وقوع سیل خسارت‌هایی به زیر ساخت‌های بهداشت مانند خانه‌های بهداشت، مراکز جامع سلامت و پایگاه‌های بهداشت وارد شده و متاسفانه بیش از ۸۰۰ واحد دچار آسیب جدی شده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: زیرساخت‌های بهداشت بر اثر وقوع سیل بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد آسیب دیده‌اند و به عبارتی دیگر بیش از ۱۵۰ مرکز ما نیاز به بازسازی اساسی و کلی دارد و سایر مراکز نیز ساختمان و تجهیزاتشان بر اثر وقوع سیل دچار آسیب شده‌اند.

وی افزود: بر اثر وقع سیل مشکلاتی در حوزه بهداشت ایجاد شده است که خوشبختانه ما از بدو شروع سیل از طریق سامانه الکترونیک وزارت بهداشت جمعیت ساکن در این مناطق شناسایی و گروه‌های آسیب پذیر مشخص شده‌اند.

رئیسی گفت: گروه‌های سنی ساکن در مناطق سیل زده و مادران باردار مشخص شده است، با شناسایی افراد زیر هشت سال و ۱۵ سال و گروه‌های پر خطر خدمات بهداشتی بلافاصله پس از وقوع سیل به صورت رایگان به این افراد ارائه شده و خوشبختانه مشکل خاصی در زمینه بروز بیماری‌ها و سلامت فردی مشاهده نشده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت اضافه کرد: پس از وقوع سیل تیم‌های سلامت روان به منطقه اعزام و خدمات روانشناسی خوبی به آن‌ها ارائه شده است و تقریبا تمام افراد زیر ۱۵ سال با توصیه سازمان جهانی بهداشت واکسیناسیون کامل انجام شده و به همه کودکان زیر  پنج سال قطره فلج اطفال داده شده که به طور کلی تمام این اقدامات پروتکل‌های وقوع سیل انجام شده است.

وی تصریح کرد: کار‌های مراقبتی از مادران باردار در راستای حفظ و ارتقای سلامت آن‌ها و جنینشان به خوبی در مناطق سیل زده انجام شده است و تیم‌های معاونت بهداشت مراقب بروز و شیوع بیماری‌های واگیر و حتی غیر واگیر در سطح مناطق سیل زده هستند و به طور مرتب تمامی این موارد را رصد و کنترل می‌کنند.

رئیسی تاکید کرد: یکی از موضوعات مهم پس از وقوع سیل مقوله تغذیه گروه‌های آسیب پذیر و هدف است که کارشناسان ما به خوبی این موضوع را رصد و کنترل کرده‌اند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: خانه‌های بهداشتی که تحت تاثیر وقوع سیل دچار آسیب جدی شده بود بلافاصله با یک مکان دیگری جهت ارائه خدمات بهداشتی به مردم جایگزین شده است. 

وی اظهار کرد: مراقبان سلامت در کمپ‌ها و مناطق روستایی مستقر هستند و همواره بهورز‌های ما هماهنگ و همراه با مردم مناطق سیل زده در صحنه حضوری فعال داشته و خدمات بهداشتی مناسبی را به مردم ارائه داده‌اند.

رئیسی ادامه داد: اعضای هیئت علمی و منتخبان دانشگاه علوم پزشکی مناطق سیل زده را از نظر وضعیت بهداشتی بررسی کرده‌اند و از نطر جانوران موذی، حشرات و جونده‌ها مناطق سیل زده مورد بررسی قرار گرفته است تا آن‌هایی که ناقل بیماری مختلف هستند شناسایی و بر اساس پروتکل‌های مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر اقدامات لازم در این خصوص انجام پذیرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: یکی از نگرانی‌های ما با گرم شدن هوا بحث پسماند‌ها و فاضلاب مناطق سیل زده است که می‌تواند مخزنی برای تجمع حشرات و انتقال بیماری‌های مختلف باشد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان وی در پایان با اشاره به اینکه سم پاشی برای جلوگیری از تجمع حشرات در مناطق سیل زده انجام گرفته است، افزود: ما به افراد در مناطق سیل زده توصیه می‌کنیم که از کمپ‌های موقت به محل‌های اسکان دائمی منتقل شوند و به طور کلی هر جایی که تجمعی از مردم باشند وزارت بهداشت یک مرکز جامع سلامت راه‌اندازی می‌کند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/GRu3