پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
در صورت عدم بهبود روابط با کشورهای حاشیه خلیج فارس نمی‌توانیم شاهد توسعه دیپلماسی سلامت باشیم
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمد نعیم امینی فرد در خصوص وضعیت دیپلماسی سلامت کشور گفت: دیپلماسی سلامت در حوزه دیپلماسی عمومی تقسیم بندی می‌شود و تابعی از سیاست‌های کلی دیپلماسی کشور است. معتقدم در این حوزه گام‌های بسیار خوبی برداشته شده است. اکثر کشور‌های منطقه و همسایه از تجربیات ما در حوزه‌های مختلف پزشکی و درمانی استفاده می‌کنند.

وی افزود: ایران و عراق در حوزه‌های مختلف سلامت روابط بسیار خوبی دارند، ادامه داد: متاسفانه کاهش روابط ایران با کشور‌های حوزه خلیج فارس، باعث شده ما نتوانیم از تمامی ظرفیت‌های خود در حوزه سلامت، خدمات پزشکی و درمانی استفاده کنیم. از میان کشور‌های همسایه با عراق دیپلماسی سلامت فعال تری داریم، از طرفی با کشور‌های دیگر همچون پاکستان نیز چندان تفاوت سطحی برای خدمات پزشکی نداریم، چرا که در آنجا نیز خدمات سلامت ارزان ارائه می‌شود.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: بیشترین بهره‌برداری را ما می‌توانستیم در حوزه دیپلماسی سلامت از کشور‌های حاشیه خلیج فارس داشته باشیم که متاسفانه روابط دیپلماسی‌مان با آنها بسیار محدود شده است، بی تردید تا زمانی که روابط کلی ایران با این کشور‌ها بهبود پیدا نکند نمی‌توانیم شاهد توسعه دیپلماسی سلامت در کشور‌های حوزه خلیج فارس باشیم.  

امینی‌فرد با اشاره به توانمندی‌های داخلی کشور در حوزه‌های مختلف سلامت، افزود: پتانسیل بسیار خوبی در نیروی ‌انسانی‌مان به لحاظ فرهیختگی و تخصص در حوزه علوم پزشکی وجود دارد، به همین دلیل توانستیم، حدود 97 درصد از دارو‌های مورد نیاز کشور را در داخل تولید کنیم، اما در خصوص تولید و ساخت تجهیزات پزشکی، نسبت به دارو اندکی عقب‌تر هستیم. 

به گزارش خبرگزاری خانه ملت این نماینده مردم در مجلس دهم در پایان خاطر نشان کرد: معتقدم اگر حمایت های وزارت بهداشت از این حوزه در سال‌های آینده نیز تداوم پیدا کند و به حوزه تجهیزات پزشکی به صورت یکی از ارکان اصلی در حوزه دیپلماسی سلامت نگاه شود، در این صورت این حوزه شکوفا شده و حوزه‌ای قابل اتکا برای رشد کشور خواهد بود.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/5Cyg